Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Митуљикићи и Кнежевић наставили са сјајним партијама

Укупно једанаесторица фудбалера Црвене звезде који се кале у другим клубовима су у викенду за нама уписали наступ, а посебну пажњу, новим погоцима и асистенцијама скренули су браћа – Јован и Никола Митуљикић, као и Никола Кнежевић.

У победи ОФК Београда над ослабљеним Графичаром, блистали су Звездини близанци – Митуљикићи, али је итекако запажен био и Никола Кнежевић, док су добре партије пружили и Александар Кахвић, као и Огњен Мимовић и Александар Ђермановић у убедљивој победи од 0:5. На терену на ком су поникли су били одлични момци који су бранили дрес клуба са Карабурме, а први погодак на мечу је виђен у 21. минуту када је Јован асистирао за свог брата близанца, Николу Митуљикића, који је спровео лопту у празну мрежу, али није желео да прослави погодак против бившег клуба, као ни његов имењак, Кнежњвић, који је био прецизан два минута касније. У 31. минуту видели смо најлепши детаљ на мечу када су у бразилском стилу Митуљикићи жонглирали лопту на ивици шеснаестерца, а Никола је био асистент за трећи погодак. Никола Кнежевић је поред гола уписао и асистенцију у 67. минуту, када је са голом спојио Дејана Георгијевића. У последњој линији су перфектни били Александар Ђермановић и Огњен Мимовић, који се често убацивао и био опасност по гол Графоса.

Двојица Звездиних играча су наступала за ИМТ у седмом колу Суперлиге Србије против Радничког из Ниша. Трактористи су поражени резултатом 1:0, али је један од најбољих на терену био чувар мреже – Милош Гордић, који је имао чак осам одбрана, те се не може окривити за примљен погодак са беле тачке у 33. минуту. Целу утакмицу одиграо је и Никола Глишић, који је освојио седам од 12 дуела на мечу и можемо рећи да је за њим једна солидна партија на тешком гостовању.

Урош Лазић је у победи Новог Пазара над Напретком од 2:1 ушао на терен непосредно пре победоносног гола у 65. минуту који је постигао Адем Љајић. До краја меча, Звездино дете је успешно успело да покрије и сачува своје противнике, те је био на висини задатка за 25 минута проведених на терену.

У дресу Виљереала Б се млади Стефан Лековић усталио као првотимац, с обзиром да је још на првом мечу побрао бројне симпатије шпанске публике. Нема дилеме да ће штопер рођен 2004. године представљати велико појачање за други тим шпанског клуба, док је на мечу против Уеске био непремостива препрека, иако је меч завшен резултатом 2:2, можемо рећи да је био на висини задатка.

Јегор Пруцев је у дуелу против Копера за Цеље провео 80 минута на терену, док је меч завршен нерешеним резултатом – 1:1. Руски интернационалац, односно позајмљени фудбалер Црвене звезде није имао запажен учинак, а играо је на нетипичној позицији најистуренијег играча на терену.

Услед утакмице првог кола Омладинске Лиге шампиона против Манчестер Ситија на гостовању, Коста Недељковић, Јован Шљивић, Јован Мијатовић нису наступали за Графичар за викенд, док је талентовани десни бек наступио за први тим Црвене звезде у поразу од Чукаричког од 2:1, док су утакмице својих екипа са клупе посматрали Владислав Голдин, Кенеди Икпоро и Иван Никчевић, а у протоколу нису били Андреј Ђурић и Мухамад Умар.

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Радничког (1:0)
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Радничког (1:0)
Урош Лазић – (Нови Пазар) – 25 минута у победи над Напретком (2:1)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Графичаром (0:5)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Графичаром (0:5)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 70 минута у победи над Графичаром (0:5)
Никола Митуљикић – (ОФК Београд) – 45 минута у победи над Графичаром (0:5)
Јован Митуљикић – (ОФК Београд) – 63 минута у победи над Графичаром (0:5)
Александар Кахвић – (ОФК Београд) – 63 минута у победи над Графичаром (0:5)
Јегор Пруцев – (Цеље) – 80 минута у ремију са Копером (1:1)
Стефан Лековић – (Виљареал Б) – 90 минута у ремију са Уеском (2:2)

The post Звездаши на каљењу – Митуљикићи и Кнежевић наставили са сјајним партијама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment