Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали на југ Италије, први ривал Динамо Сасари

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали су у петак преко Рима на Сардинију где их током викенда очекује први припремни турнир пред почетак сезоне.

На турниру који се по први пут организује од 2012.године од стране града Каљарија учествују екипе Олимпије Милано, француског АСВЕЛ-а, Црвене звезде Меридианбет и домаћина турнира екипе Динамо Сасарија.

Црвено-бели стижу на југ Италије у петак увече, а у првом мечу на турниру у суботу играће против екипе Динамо Сасарија.

Програм Турнира
Субота:
Олимпиа Милано – АСВЕЛ (18ч)
Динамо Сасари – Црвена звезда Меридианбет (20.30ч);

Недеља:
Утакмица за треће место (18ч)
Утакмица за прво место (20.30ч);

Црвено-бели путују на прве турнирске провере некомплетни са 9 играча (у Београду је остао Милош Теодосић, Јаго Дос Сантос и Марко Симоновић се прикључују тиму почетком следеће недеље), али без обзира на поприличан хендикеп и скраћен ростер, тренер Душко Ивановић очекује од првих провера да се тим даље уигра:

Прве провере нам следе на турниру у Италији, момци су добро радили и у Старој Пазови и на тренинзима у Београду. Нисмо комплетни, али сваки минут и сваку утакмицу искористићемо да се што боље уиграмо, што боље упознамо јер имамо доста нових играча и свако ново искуство у том смислу биће драгоцено. Турнир је јак, три евролигаша и домаћин, резултат није у првом плану већ неке друге ствари које су нам важне у овој фази припрема пред почетак сезоне – рекао је Ивановић.

Екипа се враћа у Београд у понедељак, а након пар дана тренинга и комплетирања тима, нови изазов биће турнир „Магента Куп“ у Минхену.

The post Црвено-бели отпутовали на југ Италије, први ривал Динамо Сасари appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 сеп 10, 2023 at 09:07

Pa gde vam je izveštaj sa utakmice? Nadam se da će moći da se pročita detaljan izveštaj, a ne samo 2-3 najbolja strelca.

Reply

Leave a Comment