Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Омри Глазер нови чувар Звездиних европских снова!!!

Црвено-бели настављају јачање играчког кадра, са циљем да што спремнији дочекају изазове на три фронта који их очекују у сезони која је пред нама.
Након што су потпис на уговоре са шампионом Србије ставили Жан Филип Красо и Едмунд Адо, истим путем кренуо је и Омри Глазер, репрезентативни голман Израела и доскорашњи чувар мреже Хапоела Бер Шеве.

Само пар дана након што је промовисан у новог тренера Црвене звезде, Барак Бахар је саопштио дугогодишњем капитену екипе Милану Борјану да га не види као прву опцију у будућности и да жели да у нову сезону уђе са новим чуваром мреже.
И поред неколико опција међу којима је био и будући репрезентативац Србије, Владан Ковачевић, голман пољског шампиона Ракова и најбољи голман пољске ,,Екстракласе”, избор је пао на Омрија Глазера, који је био и највећа жеља Гаја Вајзингера, новог тренера голмана нашег шампиона.
Ипак, изгледало је да неће ићи све тако  глатко, пошто је Глазер имао уговор са вицешампионом Израела до 2026. године и био је један од најцењенијих играча Хапоела Бер Шеве, где је фантастичним одбранама заслужио да постане прва опција и у националном тиму Израела, након што је две сезоне за редом проглашаван најбољим голманом у земљи.
Међутим, иако је газдарица клуба Алона Баркат позната као тврд преговарач, овај пут није правила велике проблеме, изашавши у сусрет Глазеру, који је изразио жељу да се опроба у иностранству и у Лиги Шампиона.

Омри Глазер рођен је 11. марта 1996. године у Тел Авиву (Израел).
Своје прве фудбалске кораке направио је у родном граду, у екипи израелског великана Макабија, одакле 2013. године прелази у Хапоел из Ранане, где је забележио и прве минуте у сениорском фудбалу.
Иако је уписао само седам наступа, то је било довољно скаутима Макабија из Хаифе да га процене и доведу у своје редове где је боравио од 2016 до 2021. године, забележивши 57 наступа, уз ,,излет” на позајмицу у Нес Зиону где је забележио 33 наступа.
У последњој години уговора са Макабијем из Хаифе имао је прилику да сарађује са Бараком Бахаром и тренером голмана, Гајом Вајзингером, па отуда и не чуди интересовање за њега.
Након истека уговора са Макабијем из Хаифе, Глазер као слободан играч прелази у редове Хапоела Бер Шеве.
У Бер Шеви израста у најбољег голмана у Израелу, па су две узастопне награде за најбољег голмана у земљи биле логичан след околности.

Једна од главних карактеристика новог голмана Црвене звезде је пас игра, која је готово на нивоу најбољих голмана данашњице.
Иако је у Израелу био неприкосновен, Омри Глазер је квалитет, који га је управо и препоручио црвено-белима показао и у Лиги Конференција.
Где је имао највећи проценат успешних пасова у конкуренцији голмана.
На дистанци од 5 до 10 метара, био је непогрешив, имао је 100 посто успешност пасова унапред. Док је на дистанци од 15 до 30 метара такође био фантастичан, са невероватних 98 посто успешности.
Такође поред игре ногом, у стању је да руком прецизно баци лопту на удаљеност од 40 до 50 метара.
Поред пас игре, нови чувар мреже црвено-белих одличан је у игри ,,један на један”, где је неретко нерешива енигма за противничке нападаче, због чега је био миљеник навијача Хапоела Бер Шеве.
Иако ће многи помислити да су му то главне карактеристике, може се рећи да је специјалност Омрија Глазера брањење једанаестераца, где је процентуално био један од најуспешнијих голмана на Старом континенту.

Сигурно је да су велика очекивања армије навијача Црвене звезде.
Милан Борјан је био један од оних који су обележили најуспешнију епоху у постбаријевској ери и од Омрија Глазера се очекује да настави ,,утабаном стазом”, да буде непремостива препрека за ривале и чувар Звездиних европских снова.

Омри Глазер и Црвена звезда потписали су уговор на три године уз могућност продужења на још једну.

Добро нам дошао.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јун 22, 2023 at 20:40

ovo je nebitan lik,ali za borjana je šmajhel..nego nema izvestaja sa košarke gde nas ponizili u petoj tekmi

Reply

Leave a Comment