Moja Crvena Zvezda
Архива

Pavlović:“Tražimo samo fer uslove“

Mirko Pavlović - Generalni menadžer KK Crvena zvezda

Naši košarkaši u subotu igraju verovatno i odlučujući susret kada je u pitanju opstanak u NLB ligi i to protiv direktnog konkurenta na njegovom parketu. Raznorazne igre i pritisci već su počeli, a povodom svega, generalni menadžer KK Crvena zvezda Mirko Pavlović je „Mondu“ dao intervju koji prenosimo u celosti:

Generalni menadžer Košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Pavlović izjavio je da će od igrača biti jedino traženo da daju sve od sebe i da budu hrabri.

„Utakmica protiv Zadra za nas je od izuzetne važnosti, međutim jedino što ćemo tražiti od igrača je da daju svoj maksimum, da izgaraju u odbrani i da odigraju hrabro u napadu. Želim da verujem da će utakmica biti regularna, da će suđenje biti na visokom nivou i to je jedino što nas u ovom momentu interesuje. Voleo bih da bude sjajna košarkaška utakmica, pa neka pobedi bolji“, rekao je Pavlović.

On je podsetio da probleme koje je Partizan imao u Zadru prilikom nedavnog gostovanja (grupa maloletnika kamenovala autobus sa igračima i stručnim štabom crno-belih) i izrazio uverenje da se to ovog puta neće desiti i da će cela delegacija Zvezde biti bezbedna na terenu i van njega.

„Diže se, po nama, preterana tenzija. Napisani su i neki grafiti koji su napisani u gradu Zadru. Ti grafiti nisu upuceni nama, već, očigledno, imaju veze sa nekim njihovim unutrašnjim problemima“, dodao je Pavlović.
Zadar je danas saopštio da će ulaz na meč sa Crvenom zvezdom biti slobodan.

Zvezda je u nepovoljnijem položaju od Zadrana, koji su dobili meč u „Pioniru“ u prvom delu sezone (bilo je 76:89, Marko Car je tada dao 28 poena).

Od ulaska u NLB ligu u sezoni 2002/2003, Crvena zvezda je dobila u Zadru samo jednom, u sezoni 2007/08, kada je bilo 74:86. Tadija Dragićević postigao je 25, a Elmedin Kikanović 19 poena.

Ostalih sedam puta poražena je, uglavnom, glatko.

Treba takođe napomenuti da će u predstojećem susretu u Zadru, po prvi put kao

Uroš Nikolić - novi kapiten KK Crvena zvezda

kapiten ekipu na teren izvesti Uroš Nikolić, a konačno bi trebao da zaigra i dugo povređeni Boris Bakić.

Повезане вести