Moja Crvena Zvezda
Архива

Pobeda nad Zetom u prvom pripremnom meču

Ignjatijević je postigao drugi gol

Crvena zvezda je uigravanje pred prolećnu polusezonu počela u Golubovcima, pred krcatim stadionom Zete, u duelu sa nekadašnjim prvoligašem državne zajednice Srbije i Crne Gore. Robert Prosinečki, shodno očekivanjima, izveo je najboljih 11 na početku, ukazujući šansu novajliji Evandru od prvog minuta. Brazilac je, iako još uvek ne potpuno spreman, pokazao da ima kvalitet i da “zna lopte”. Nekoliko dobrih asistencija, dva proturanja kroz noge i pokušaj šuta sa oko dvadeset metara bili su učinak Evandra Goebela. I ostatak ekipe koja je počela utakmicu dao je maksimum u ovom trenutku, s obzirom da su pripreme tek počele i da su noge teške.

Treba napomenuti da je golman Stamenković odlično reagovao u 13. i 20. minutu, prilikom šuteva Koraća i Burzanovića. Crvena zvezda je igrala sa samo jednim klasičnim napadačem  – Kaluđerovićem, ali evidentno je bilo da Prosinečki želi izuzetno ofanzivnu Zvezdu s obzirom da su u završnici akcija uvek učestvovali i Vešović i Koroman i Evandro i Kaluđerović.

Već posle 10 minuta drugog poluremena, Zvezda je povela golom Darka Lazovića. Igrao se 56. minut, Jevtić je posle jednog skraćenog kornera Zete poveo kontru, i na 20 metara od gola asistirao Lazoviću koji je sa desne strane ušao u šesnaesterac i pogodio suprotan ugao mreže domaćina. U 61. minutu, Zvezda je mogla i do drugog gola, ali šut Perovića sa ivice kaznenog prostora odlazi preko prečke.

Od tog trenutka, fudbaleri Zete zaigrali su mnogo angažovanije, ne želeći da izgube utakmicu, pa je u određenim trenucima duel ličio na pravi prvenstveni. Mnogo borbenosti, želje, trčanja na ove strane. Domaćin je najbolju šansu imao u 83. minutu kada je centarfor Škuletić izašao sam pred Bajkovića, ali ga je  golman Zvezde omeo taman toliko da Tošić maltene sa linije izbaci loptu. Isti igrač imao je zicer i u 87. minutu, ali je Bajković bio bolji u duelu “jedan na jedan”.

Konačan rezultat utakmice, postavio je Nikola Ignjatijević z 90. minutu. Bio je to korner za Crvenu zvezdu sa desne strane, lopta je upućena na suprotni ugao šesnaesterca, najpre je jednom odskočila, a zatim je Ignjatijević “hvata” iz prve i iz polu-voleja pogađa suprotni rogalj gola za konačnih 2:0.

Treba istaći veliku želju naših fudbalera koji očigledno imaju motiv da se dokažu novom treneru. Posebno borbeno i kvalitetno u drugom poluvremenu odigrao je mladi Srđan Mijailović, ali i svi ostali zaslužuju pohvale s obzirom da se radi o tek prvoj utakmici na pripremama i da rezultat apsolutno nije u prvom planu.

Crvena zvezda sledeći meč igra 23. januara u Nikšiću protiv Sutjeske. Domaćini već sad najavljuju pun stadion.

Stadion: Zete u Golubovcima
Gledalaca: 3500
Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Tošić, Adi, Reljić, Ninkov, Isah, Milovanović, Koroman, Evandro, Vešović i Kaluđerović.
Igrali su još i Bajković, Ignjatijević, Lazović, Binić, Đorđević, Kadu, Perović, Jevtić, Mijailović, D. Srnić.

ZETA: Brnović, Radulović, Matić, Boljević, Kaluđerović, Zlatičanin, Lađić, Peličić, Petrović, Burzanović i Korać.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.