Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Убедљива победа, пуна хала и деби Кампаца

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Борац на свом паркету резултатом 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12) у оквиру 12. кола АБА лиге. Поред убедљиве победе, утакмица ће остати запамћена по дебију Факунда Кампаца у црвено-белом дресу у пуној хали Александар Николић.

Најефикаснији у редовима наше екипе је био Добрић са 15 поена, по 13 су додали Петрушев и Бентил, док је Кампацо одиграо фантастично са 11 поена и 5 асистенција.

Утакмица је кренула у нешто лаганијем ритму, те су обе екипе играле растерећено. Већи део четветине се играло кош за кош, све до резултата 12:12 када Звезда преузима контролу игре серијом 8:0 (20:12). Овај период игре је припао Факунду Кампацу који је дебитовао у црвено-белом дресу. Аргентински плејмејкер је показао своју умеће од првог контакта са лоптом, а врло брзо је дошао до својих првих асистенција, док је прве поене постигао тројком на истеку четвртине којом је поставио резултат (23:13).

Црвено-бели су наставили да играју добро, те су без већих проблема одржавали двоцифрену предност која је у једном моменту износила 15 разлике (41:26). До краја деонице гости праве серију 4:11 којом постављају резултат првог полувремена 45:37.

Најефикаснији у овом делу игре је био Добрић са девет поена, док су по седам додали Митровић и Бентил. Факундо Кампацо је забележио три асистенције уз исто толико поена.

Потпуну доминацију наше екиое видели смо у трећој деоници у којој су црвено-бели у потпуности надиграли противника. Борац је добро отворио четвртину серијом 3:7, међутим од тог тренутка зЗвезда на крилима Добрића и Петрушева прави 17:1 којом поставља коначан резултат овог дела игре 65:45. Гости су у овом периоду постигли само осам поена.

У истом ритму је одиграна и последња деоница у којој се црвено-бели нису опуштали, већ су убедљиву предност додатно увећали, те је коначан резултат био 86:57.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 3, Лазаревић 6, Кампацо 11, Митровић 7, Лазић 5, Добрић 15, Марковић, Кузмић 6, Петрушев 13, Топић 2, Бентил 13;

Борац: Хејл 17…

Душко Ивановић: – Почели смо добро, а онда је уследио пад концентрације. Екипа Црвене звезде то себи не може да приушти . Успели смо да се вратимо на прави пут. То је заслуга ових играча који дају све од себе, изузимајући ових десетак минута које је било лоше. То опуштање је нормално за нормалне екипе, а ја нећу нормалну екипу. Ова екипа хоће нешто да освоји, а ако хоће то, онда није нормална. Обичне, нормалне екипе не освајају трофеје – рекао је Ивановић.

Наредну утакмицу наши кошаркаши играју у петак против Барсе у оквиру Евролиге, док се такмичење у регионалног лиги наставља 2. јануара гостовањем Сплиту.

The post Убедљива победа, пуна хала и деби Кампаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

7 comments

krvavi zvezdas-DE дец 26, 2022 at 00:31

do kraja ABA lige ima još 15 tekmi,od toga samo 4 igramo kod kuće..biće baš hebeno,kakav je to raspored

Reply
Aleksandar 89 дец 26, 2022 at 00:55

A zasto je takav raspored da malo igramo kuci a vise u gostima da li znas mozda?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 26, 2022 at 09:06

pa zato sto smo u prvom delu igrali skoro sve kod kuće

Reply
Aleksandar 89 дец 26, 2022 at 16:55

Iskreno sad ne mogu da se setim koliko smo igrali kod kuce koliko smo igrali u gostima ali dobro nema veze izguracemo sve do kraja bice najbitnije pred Plej Of da budemo prvi i obezbedimo mesto domaceg terena za zavrsnicu a onda da ponovimo proslu sezonu Triplom Krunom da odbranimo Tripletu ako ne bicu zadavoljan osvanjem Aba Lige i Kls- a osvajanjem Aba Lige ova generacija Kosarkaskog Kluba Crvena Zvezda bi usla u istoriju jer bi nam ovo bila sedma Aba Liga sa 7 Aba Liga bi postali najtrifenjini sa Titulom Kls- a bi osvojili dvadesetrecu Titulu u istoriji Kluba a sa 23 Titule bili 2 ispred grobara.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 26, 2022 at 17:32

sve se slažem,sad ostaje žal za EVRO LIGU STO SMO NA JEDNU LOPTU IZGUBILI OD PANATANAIKOSA I OD FENJERAŠA OLIMPIJE SADA BI DELILI PRVO MESTO,ALI I OVAKO SAM PREZADOVOLJAN I SVAKA ČAST I TREBA IH PODRZATI A NE FUDBALSKE MANEKENE I BITANGE

Aleksandar 89 дец 27, 2022 at 00:47

Ja cu podjrdnako da bodrim Crvenu Zvezdu i u fudbalu i u kosarci.

krvavi zvezdas-DE дец 25, 2022 at 20:59

SVE JE OVO LEPO,ALI NAMA TREBA JEDAN SIGURAN TROJKAŠ I CENTAR..KAD BI DOŠAO BOBI MARJANOVIĆ I TEYLOR KAKO SE PRIČA ONDA BI TO BILO IDEALNO

Reply

Leave a Comment