Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Канга и Кангва диригенти Звездине везе

На средини терена Црвена звезда у свом саставу има бројне команданте који су руководили везним редом. У Суперлиги Србије према статистичким параметрима издвојили су се Гелор Канга и Кингс Кангва као фудбалери који су најефикасније маневрисали површином на центру терена.

Статистичка платформа Инстат је највише била наклоњена Гелору Канги који је дефинитивно понео награду најбољег везног фудбалера у домаћем шампионату. Кангин укупан индекс износи 249, а за 1456 минута колико је провео на терену постигао је четири гола и забележио три асистенције. У просеку шутирао је 10 пута према голу ривала на мечу, а податак који је заиста импресиван јесте број тачних додавања који износи високих 87 процената, од тога осам по сусрету у шеснаестерац ривала. Дуел игра на средини терена припала је репрезентативцу Габона који је из осам ситуација изашао шест пута као победник што износи 72 процента. Ту се одмах придодаје просек успешних дриблинга, где је миљеник црвено-белих навијача у цифри од 86 процента био успешнији од својих чувара. Девет пута је Канга одузео лопту ривалу без дуела, од тога пет пута на половини противника, а био је успешан изнад 50 процената када су питању пресечена додавања.

Веома близу Канги био је Кингси Кангва када је у питању укупан индекс, а он је код репрезентативца Замбије износи 242. Нешто мање минута је Кангва провео на терену (1090) и за то време постигао такође четири гола, али за разлику од Габонца забележио је једну асистенцију. Импозантан просек од 88 процената успешних пасова остварио је фудбалер са бројем 20 на леђима, а ту можемо да придодамо коефицијент од 2,7 додавања у казнени простор противника по мечу. Видело се на прву да је Кингс Кангва мајстор са лоптом у ногама и у ситуацијама када крене у дриблинг тешко га је зауставити и ту бројка од 76 процената говори довољно. Дуел игра у оба правца код Кангве је у позитивном билансу, те је играч рођен 1999. године у фази дефанзиве 3,2 пута био успешан у нападу док је у офанзиви пет пута по утакмици у просеку био снажнији од противничких фудбалера. Стартови на лопту износе 62 процента када је у питању бивши фудбалер Арсенала из Туле.

У топ 10 дефанзивних везних фудбалера у Суперлиги Србије нашла су се чак четири играча из нашег клуба. Поред Канге и Кангве који су заузели прве две позиције, сјајним партијама су се истакли Срђан Мијаиловић и Секу Саного.

The post Канга и Кангва диригенти Звездине везе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment