Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Приче о Звездиним трофејима – Црвено-бела доминација у Суперкупу 1969.

Давне 1969. године црвено-бели су се у оквиру Суперкупа као национални шампион састали са освајачем државног купа загребачким Динамом, а према пропозицијама такмичења играле су се две утакмице.

Први меч је одигран 20. августа у Београду, а наши фудбалери су пружили сјајну партију и заслужено дошли до победе са убедљивих 4:1. Начели су мрежу противника црвено-бели у 17. минуту, када је Валец постигао аутогол, што је уједно био и једини погодак у првом делу игре.

У наставку утакмице су редом погађали Антонијевић, Лазаревић и Аћимовић и на тај начин су Звездини фудбалери ставили тачку на овај меч поставивши коначних 4:1. Управо тај резултат је црвено-белима обезбедио велику предност пред реванш у Загребу.

Седам дана касније на стадиону “Максимир” у Загребу наши играчи су видно мотивисани отворили утакмицу и заслужено повели у 31. минуту голом легендарног Драгана Џајића. У истом ритму су наставили и у другом делу игре, па је тако у 52. минуту погодио и Лазаревић. Утакмица је завршена резултатом 2:1 за Црвену звезду, која је обезбедила престижни трофеј.

Пехар освојен пре више од 50 година данас краси витрине нашег богатог музеја.

The post Приче о Звездиним трофејима – Црвено-бела доминација у Суперкупу 1969. appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment