Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звездина деца надиграла Јувентус

Генерација Звездиних дечака рођених 2011. године освојила је прво место на међународном „Елите Неон“ купу, савладавши у финалу италијански Јувентус резултатом 4:2.

Шеф стручног штаба Дејан Шиљковић је на располагању имао 19 фудбалера, а то су: Калинић, Пејић, Ковачевић, Јевтић, Витакић, Ђурић, Тумбашевић, Савић-Станковић, Гојковић, Радивојевић, Стојковић, Митић, Икић, Облаковић, Тривуновић, Берић, Банковић, Прибановић, Костић. Треба нагласити и да је Витакић, капитен селекције дечака рођених 2012. године добрим издањима заслужио позив старије селекције.

Изабраници Дејана Шиљковића су у групној фази одиграли пет мечева и остварили исто толико победа, уз невероватну гол разлику 30:0. Падали су редом ЦСМ Ресита (5:0), АЕК Ларнака (5:0), Аја Ана (8:0), Синђелић (6:0) и Јувентус (6:0). Уследио је и четвртфинални дуел против екипе ЦСМ Лугоја, а наши бисери су пружили још једну феноменалну партију и славили резултатом 10:0.

У полуфиналу су црвено-бели били бољи од вечитог ривала резултатом 3:0, чиме су направили сјајну увертиру за дерби пионира који је на програму предстојећег викенда. У борби за прво место, Звездини дечаци су одмерили снаге по други пут са Јувентусом и поново уписали победу, овог пута резултатом 4:2. Посебну похвалу заслужује Вељко Берић, који се истакао сјајним головима, а на крају је заслужено проглашен најбољим стрелцем турнира.

Осим главног тренера Шиљковића, стручни штаб на овом турниру су чинили још: Милош Јеремић (помоћни тренер), Иван Пранчић (кондициони тренер), Никола Тодоровић (тренер голмана) и Лука Станић (физиотерапеут).

Изузетно задовољан игром и партијама дечака је стратег наше екипе Дејан Шиљковић.

Веома сам задовољан оним што смо прилазали на турниру. Постигли смо велики број погодака и то је нешто ка чему тежимо. Тај нападачки стил игре је обавеза сваке селекције која носи дрес Црвене звезде. Ово није први пут да се дечаци састану са европским тимовима, али је свакако једно ново, лепо искуство. Управо та ранија искуства, помогла су нам да на овом турниру изгледамо баш онако како Црвена звезда треба да изгледа. Доминатно у сваком сегменту игре. Играли смо леп фудбал, како офанзивно, тако и дефанзивно. Једина два поготка смо примили у финалу против Јувентуса, што додатно даје на тежини свим резултатима. Полуфинале и финале су били посластица за све присутне. Прво вечити дерби и једна права такмичарска партија, а потом финале против Јувентуса. Веома сам задовољан односом и игром и надам се да ће дечаци наставити у истом ритму – рекао је Шиљковић.

The post Иза југа Маракане – Звездина деца надиграла Јувентус appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment