Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Храбри омладинци без европског пролећа

Омладинска селекција Црвене звезде поражена је од екипе АЗ Алкмара након извођења једанаестераца резултатом 3:4, у оквиру реванш меча другог кола Лиге шампиона за младе. С обзиром да је након 90 минута резултат гласио 1:1, а у првом мечу је такође било нерешено, победник је одлучен пенал серијом. Једини стрелац за црвено-беле током 90 минута био је Стефан Лековић, који је постигао маестралан погодак са ивице казненог простора.

Црвена звезда – АЗ Алкмар 1:1 (0:0, 3:4п)

Стадион: „ФК Вождовац“, Београд.

Гледалаца: 400.

Судија: Давид Фуксман (Израел).

Стрелац: Лековић у 87. минуту за Црвену звезду, а Поку у 77. минуту за АЗ Алкмар.

Пенали: Видоје (промашио), Ивић (Погодио), Станковић (Погодио), Радујко (погодио), Мијатовић (промашио) за Црвену звезду, а Гоес (промашио), Керсенс (погодио), де Јонг (погодио), Бејкерс (погодио), Мердинк (погодио) за АЗ Алкмар.

Жути картони: Станковић (Црвена звезда), Масторас, Адаи, Твиск, Гоес (АЗ Алкмар).

Црвени картон: Твиск (АЗ Алкмар).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Лековић, Видојевић, Матић, Лечић, Вукичевић (од 70. Радујко), Станковић, С. Миладиновић (од 81. Ивић), Стојсављевић (од 64. Брајић), Мијатовић.

АЗ Алкмар: Одуро, Бејкерс, Гоес, Масторас (од 46. Смит), Декерс, Шутен, Твиск, де Јонг, Адаи, Дал (од 66. Мердинк), Поку (од 85. Керсенс).

Изабраници Зорана Рендулића су ушли у меч веома концентрисано, настојећи да прецизним додавањима створе опаснију прилику по гол гостију. Прва шанса за црвено-беле виђена је у осмом минуту, након доброг напада. Мијатовић се сјајно заградио на ивици казненог простора и оставио лопту на двадесетак метара, а Станковић је примио, наместио се и левом „опалио“ у даљи угао, међутим шутирао је преко гола.

Запретили су наши јуниори поново у 19. минуту, након прекида. Мијатовић је оборен на двадесетак метара од гола, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Миладиновић је сјајно убацио лопту на петерац, а највиши је био Лековић, међутим, капитен наше екипе је шутирао преко гола. Запретили су и гости у 25. минуту, када је де Јонг шутирао после гужве у шеснаестерцу, али је Јован Миладиновић феноменалном интервенцијом спречио промену резултата.

Након сјајне реакције и одузете лопте на противничкој половини у 38. минуту, Миладиновић је непрописно заустављен пред казненим простором, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Наместио се Мијатовић и снажно шутирао, међутим, живи зид је спречио да лопта дође до гола. Претио је и Видојевић у 41. минуту, али је са дистанце пуцао преко гола. Могли су црвено-бели да дођу до предносту у самом финишу првог полувремена. Стојсављевић је одлично пробио по левом боку и упослио Станковића, који се наместио и искоса са леве стране гађао у даљи угао, али је голман гостију успео да интервенише.

Друго полувреме је почело нешто мирније на обе стране, а први до прилике су дошли црвено-бели у 56. минуту. Миладиновић је сјајно центрирао у казнени простор из слободног ударца, а Мијатовић је из доста незгодне позиције гађао главом, међутим лопта је завршила поред гола. Управо Звездина „деветка“ је сјајно послала пас у простор за Стојсављевића који је утрчавао, али је Одуро успео да итервенише испред крилног нападача нашег тима.

Мењао је у наставку Зоран Рендулић, па су се тако на терену нашли Брајић и Радујко. Играло се нешто мирније све до 77. минута, кадасу гости дошли до предности након што се Поку уписао у листу стрелаца. Могли су гости да дуплирају предност у 80. минуту, али је Јован Миладиновић сјајно погодио страну и одбранио једнаестерац Мердинку, те се резултат није променио. Искористили су црвено-бели ту ситуацију и у 87. минуту потпуно заслужено дошли до изједначења. Након гужве на ивици казненог простора, Стефан Лековић се феноменално снашао и у стилу најбољих светских нападача „опалио“ у даљи угао, а лопта је од стативе завршила иза леђа немоћног голмана гостију. Могао је Лековић да донесе потпуни преокрет нашем тиму у даокнади времена, када је након корнера добро скочио и гађао главом, али је лопта завршила преко гола.

Уследила је пенал серија, с обзиром да је и у првом мечу био нерешен резултат. Погађали су Ивић, Станковић и Радујко за Црвену звезду, а Керсенс, де Јонг, Бејкерс и Мердинк за АЗ Алкмар. Промашили су Видојевић и Мијатовић за Црвену звезду, а Гоес за АЗ Алкмар.

The post Храбри омладинци без европског пролећа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment