Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Мијатовић носио омладинце у Холандији

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала против АЗ Алкмара на гостујућем терену резултатом 2:2, а деветка наше екипе снажни центарфор Јован Мијатовић је са новим поготком предводио црвено-беле на међународној сцени.

Друго полувреме у Лиги шампиона против АЗ Алкмара је прави пример како изгледа европска Звезда. Заслужено смо одиграли овим резултатом, а могли смо и до победе јер смо оставили срце на терену.Против нас је била физички доминантна и технички обучена екипа која је на терен истрчала пуна самопоуздања. Погодак је дошао као награда за напоран рад у претходним данима. Када ми је лопта на левој нози не презам да упутим ударац према голу, а још кад погодак буде актрактиван, екипа добија пуно елана да игра још јаче. У потпуности смо се посветили мечу и анализи противника до најситнијих детаља. У реваншу ћемо играти још јаче и боље. Очекује нас домаћи терен и наша публика, верујем да ћемо презентовати Црвену звезду у пуном сјају – рекао је Мијатовић.

Момак рођен 2005. године се већ доказао у сениорском фудбалу у дресу нашег развојног тима Графичара, где је на осам мечева постигао пет голова.
Није се ту зауставио Звездин Бекам јер је успео да забележи деби у првом тиму Црвене звезде против Ференцвароша у Лиги Европе, те потом затресе мреже вечитог ривала, Спортинга из Лисабона и АЗ Алкмара наступајући за наше јуниоре.

– Много сам се одрицао да биx стигао до овог нивоа. Осећам се невероватно, у сјајној сам форми и желим да је наставим. Много сам гладан голова, играм на позицији нападача и то је обавеза нас центарфора. Надам се да ће их бити још много, наручито у дресу вољеног клуба. Маштам о голу за први тим Црвене звезде и прослави на северу, такође поред тога ми је велика жеља да браним црвено-беле боје у сениорској Лиги шампиона. Даћу све од себе да оставим траг на месту где сам поникао.

Понео је Мијатовић изласком Лековића из игре капитенску траку, а млади нападач не преза од преузимања одговорности и радује га чињеница што је он лидер екипе.

Капитенска трака у Звезди значи много. Међу вршњацима где има и старијих момака од мене на оваквој утакмици понети траку пружа феноменалан осећај. Волим притисак и одговорности, желим да је преузмем у сваком тренутку и против било ког ривала. Сан је да све са утакмице против АЗ Алкмара поновим у првом тиму Звезде – гол, асистенција и капитенска трака – закључио је Мијатовић.

Реванш утакмица између Црвене звезде и АЗ Алкмара биће одиграна у уторак, 1. новембра на стадиону ФК Вождовац са почетком од 18 часова.

The post Иза југа Маракане – Мијатовић носио омладинце у Холандији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment