Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда у 10 најефикаснијих клубова у историји Лиге Европе

Црвена звезда је доајен Лиге Европе и по многим параметрима се налазимо у самом врху еминентног такмичења, а синоћ смо написали нову страницу историје. Са 249 постигнутих голова ушли смо међу 10 најефикаснијих клубова у историји Лиге Европе.

Победа над Ференцварошем од 4:1, осим показатеља да Црвена звезда улази у фантастичну и добро препознатљиву форму, као и чињенице да смо поново у „игри“, чак и за прво место групе Х, доноси са собом детаљ који још једном потврђује величину нашег клуба. Након што смо се нашли у крему Лиге Европе по броју одиграних утакмица, сада смо на коти од 249 постигнутих голова у овом такмичењу. Иза нас су великани попут Лација, Јувентуса, Валенсије, Виљареала, Леверкузена, Бенфике, Селтика, па чак и актуелни шампион такмичења – Ајнтрахт Франкфурт (215).

Осети се налет моћне Црвене звезде, па није немогуће да се до краја ове сезоне попнемо и на неко веће место, јер нас још седам голова дели од тога да престигнемо Андерлехт и девет да пребацимо Ајакс, а ниједна од поменутих екипа не учествује у Лиги Европе, тако да бар до лета неће бити у прилици да поправи биланс.

НАЈЕФИКАСНИЈИ ТИМОВИ У ИСТОРИЈИ ЛИГЕ ЕВРОПЕ:

1. Тотенхем – 315
2. Интер – 297
3. Клуб Бриж – 297
4. Спортинг – 295
5. ПСВ – 294
6. Севиља – 269
7. Рома – 263
8. Ајакс – 257
9. Андерлехт – 255
10. Црвена звезда – 249

The post Звезда у 10 најефикаснијих клубова у историји Лиге Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment