Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Хвала навијачима, потребна нам је заједничка енергија

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео утиске после остварене убедљиве победе (4:1) над екипом Ференцвароша у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

Презадовољан сам резултатом, али више начином на који смо добили утакмицу, односом играча , залагањем и чврстином коју смо имали као тим до последњег минута у свим фазама игре. Човек сам који тежи савршенству и мислим да имамо још простора за напредак, али нам за то треба и више времена, оваквих јаких утакмица, као и исти однос играча као што су га имали вечерас. Добити један добар Ференцварош који је пре овог кола био лидер у групи са 4:1 је заслуга играча, немам шта да додам, честитам им и желим да ово буде замајац за нешто што тек треба да урадимо – истакао је Милош Милојевић.

Говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде и о издању десног бека нашег тима Марка Гобељића.

– Не могу сада да одлучим шта ће бити за десет утакмица. Наш десни бек је Гобељић. Када многи нису веровали у њега ја јесам. Он је неко ко је дао гол Буфону и има квалитет, али када ви њему кажете сто пута да нема појма он у то поверује. Има физичке предиспозиције које су за европски ниво, треба му самопоуздања као и свима. Вечерас је одиграо добру утакмицу, са друге стране знам Црвену звезду и Србију, једна утакмица не значи ништа. Следи Спартак и треба да понови исту игру. Његова природа је та, да му више одговара када има простора. У Европи играмо против екипа које такође хоће да играју фудбал. То је нешто где постоји дисбаланс између Србије и Европе. Знам тачно шта он може, а може и више од овога. Вечерас је одиграо перфектну утакмицу.

Осврнуо се Милојевић и на овације упућене Гобељићу и Катаију.

– На основу овог вечерас видим промену у атмосфери. Битно је да се то настави и да постоји одређена култура навијања, да играчи не осете да је свака утакмица на „живот и смрт“, јер неће пружати овакве игре. Доста је што их ја критикујем као тренер у свлачионици, тако да могу да их поштеде верни навијачи који дођу да уживају. Мислим да су играчи залагањем и односом заслужили да се скандира, а не да се звижди. То је нешто што им стално говорим, однос и залагање је нешто што морате увек да понесете, а да ли ће бити добар пас и да ли ћемо промашити пенал је нешто што нећемо, али се деси. То је фудбал, само тај став, однос, залагање, енергија јенешто што сваки навијач Звезде хоће и ми то морамо да пружимо. Вечерас смо пружили и заслужили овације, нека поштеде момке звиждука, да би они могли да их учине поносним.

Истакао је стратег црвено-белих да је свестан притиска.

– Навикнут сам да идем од утакмице до утакмице. Не могу да кажем да су ми све ствари увек спаковане и да се не распакујем, али сам увек спреман. Нисам ниједног тренутка размишљао о оставци. Размижљам о чињеници да је потребнод а уложимо неки рад, труд, да будемо поштени према себи, навијачима, клубу и да ће из тога доћи резулта. Сви хоћемо, пре свега ја да то буде данас за јуче, али то није увек могуће. Нисам неко ко ће после ове победе да помисли да смо шампиони света, јер нисмо, то је само једна утакмица, момци нека славе вечерас, сутра је тренинг. Поштујем и Спартак, а припрема ће бити иста као и за Ференцварош, нема ту разлике, то је фудбал, Звезда. Милион пута су и тренери пре мене поновили да нема минулог рада, одмах се окрећемо следећој утакмици.

Одговорио је шеф стручног штаба нашег тима и на питање које се тицало стања на табели.

– Имамо три утакмице, из које можемо да узмемо девет бодова, што је наша жеља. Пре нам је била жеља да узмемо свих 18. Треба да будемо умерени у свемум, на земљи, да одиграмо исту утакмицу против Ференцвароша. Играмо на гостујућем терену, али као што је била коректна публика овде вечерас, верујем да ће бити и у Мађарској. Желимо увек да играмо пред пуним стадионом, сигуран сам да ће у Будимпешти бити и наших навијача. Више карата су ми тражили за утакмицу тамо него овде. Мислим да ће бити ако не 50:50, онда 35:65 када су у питању навијачи за њих. Држимо све у својим рукама, желимо увек да све буде у нашим рукама, много је тешко када зависите од других. Имамо још девет бодова, идемо из утакмице у утакмицу и позитивни смо у размишљању да можемо све три да добијемо.

Говорио је Милојевић и о изостанку Букарија, који није био у протоколу за дуел са екипом из Мађарске.

– Иста ситуација као и са Милуновићем, рекао сам пре утакмице поштујем и ценим Милуновића и Букарија. Сигуран сам да је неко ко је сто посто спреман, увек бољи је од неког ко је за који проценат мање спреман. Ако хоћемо да играмо брз и енергичан фудбал, онда нам требају играчи који неће размишљати да ли да иду у максималан спринт или не, него ће ићи. Милун нам треба и Букари, али када су на сто посто својих могућности. Одлучили смо да је боље да одморе још два до три дана до Спартака, него да ризикујемо да их изгубимо за преостале утакмице које имамо до 13. новембра.

Подвукао је паралелу Звездин стратег између утакмице против Монака и Ференцвароша.

– Није тешко спремити играче за Европу, јер су мотивисани, хоће да играју. Разлика између овог меча и дуела против Монака је што смо били ефикасни, давали голове и то направи разлику на крају. Мислим да смо из пар прилика које смо имали против Монака постигли голове, да би иста ситуација била. Није било тешко, то су момци који су професионалци, они знају шта занчи и Звезди Европа и Европа Звезди. Одреаговали су добро, нисам им утакмицу представљао као да је она за бити или не бити, него сам њих више растеретио, а притисак пребацио на себе. Представио сам им меч као утакмицу у којој треба да играмо фудбал, покажемо шта знамо, тако је и било.

Истакао је Милојевић да реванш против Ференцвароша долази у правом моменту за црвено-беле.

– Мислим да је добро увек када се побеђује, победе лече све. До тад треба бити на земљи, имамо утакмицу у недељу која нам је јако битна. То нам је први циљ и мислим да ћемо поновити добру партију против Ференцвароша када за то дође време. Лакше је радити и подизати ниво игре када се добија, играчи самим тим више верују у то што се ради.

Поручио је Милојевић да је утакмица против Ференцвароша црвено-белима донела осим три бода још неколико битних ствари.

– Самопоуздање, веру и неко јединство екипе, када смо сви заједно да можемо баш пуно тога.

Имао је шеф струучног штаба нашег тима и поруку за навијаче.

Желео бих да се захвалим навијачима који су дошли, иако смо прижељкивали пуну Маракану. Били су позитивни, лојални и подржавају клуб и када је дрбро, али и када је тешко. То је нешто што нам треба, пре свега играчима. Играчи су осетили ту заједничку енергију и пренели на игру. Волео бих да буде пунија Маракана, али кажем опет да је најбитније да сви који дођу осећају и виде да момци раде, дају све од себе постигну добар резултат и да то испрате подршком и правим односом према њима – закључио је Милојевић.

The post Милојевић: Хвала навијачима, потребна нам је заједничка енергија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment