Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић предводи петорку лиге, Лазић поново најбољи дефанзивац

Регионална лига (регуларни део сезоне) завршена је после 26. кола прошлог викенда, а након тога објављена је најбоља петорка овог такмичења.

Црвена звезда је после 26 кола стекла предност домаћег терена у плеј офу и окончала регуларни део сезоне на првом месту са скором 24-2.

Најбољу петорку такмичења очекивано и потпуно заслужено предводи један од најистакнутијих играча Црвене звезде Никола Калинић:

“Играч Црвене звезде Никола Калинић је играч који је добио највећи проценат укупних гласова тренера, новинара и навијача у гласању за идеалну стартну петорку сезоне 2021/22. Освојио је укупно 13,9 одсто гласова, а следе га Јака Блажич (12,1 одсто), Кевин Пантер (10,7 одсто), Зак Ледеј (9,1 одсто) и Кенан Камењаш (7,4 одсто)“, саопштено је на званичном сајту такмичења.

Још један играч обележио је ову сезону, то је наш капитен Бранко Лазић који је по други пут узастопно добио награду за најбољег дефанзивца лиге. За ову награду борио се са саиграчем и још једним играчем Црвене звезде Остином Холинсом.

Лазић је у укупном збиру (гласови тренера важе 50 одсто, новинара 30, а навијача 20) добио 17,8 процената гласова и тако иза себе оставио саиграча Остина Холинса (16,9%) и Алексу Аврамовића (15,3%).

Награда за најбољег дефанзивца лиге се уручује тек другу годину, тако да сем Бранка Лазића другог победника ни нема.

The post Калинић предводи петорку лиге, Лазић поново најбољи дефанзивац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment