Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Саного и Крстичић – у оба правца

Фудбалери Црвене звезде су савлдали ТСЦ на стадиону „Рајко Митић“ са 3:1 у оквиру шестог кола Суперлиге Србије, а двојица наших првотимаца који су се изводили по већини статистичких параметра јесу везни играчи Секу Саного и Ненад Крстичић.

Да су Секу Саного и Ненанд Крстичић господарили средином терена могло се видети голим оком посматрача. Интернационалац Обале Слоноваче је забележио укупан индекс 317, док је Крстичић био нешто успешнији са укупним скором 332. Од Санога смо навикли да је без премца када је у питању дуел игра, а тако је било и на мечу са ТСЦ-ом, где је снажни фудбалер освојио 10 дуела, од тога девет у дефанзиви, а један у фази напада. У три наврата је био успешнији у ваздуху од својих ривала, а успео је исто толико пута да „прочита“ намеру противничких играча и да пресече лопте на средини терена. Тридесетдвогодишњи везни фудбалер је доминирао и у пас игри, где је имао 58 од 64 прецизних додавања, што износи сјајних 91 посто. Од тога је 28 лопти било усмерено према саиграчима у фази напада, а девет прецизних довања је имао у последњој трећини терена.

Од повратка Ненада Крстичића у свој вољени клуб, Звезда је добила озбиљно појачање на средини терена, а то је повремени репрезентативац Србије доказао на мечу са ТСЦ-ом. Постигао је свој први погодак у другом мандату популарни Нена, играо се 29. минут када је Иванић послао сјајну дијагоналу према Гајићу, који је „из прве“ оставио лопту Крстичићу, а он је феноменалним волеј ударцем савладао Филиповића. Поред поготка наш везни фудбалер је имао још један прецизан ударац у оквир гола, али је тада голман ТСЦ-а крајњим напорима зауставио његов покушај. Стопостотан учинак имао је Крстичић када су у питању дриблинзи, а такође је доминирао у пас игри где је имао 82 посто прецизних додавања, од тога 71 проценат успешности у фази напада. Када је у питању дефанзива, искусни везни фудбалер је био на свом препознатљивом нивоу са три пресечене и две одузете лопте, а своју супериорност је потврдио у ваздушним дуелима освојивши пет од шест.

The post Саного и Крстичић – у оба правца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment