На Малом Калемегдану у организацији ККЖ Црвена звезда почео је седми бесплатни камп за девојчице “Драгана Вуковић” под добро познатим слоганом слоганом “Буди и ти звездица”.

Од недеље, 22.августа до суботе 28.августа у термину од 18 до 20 часова очекује нас лепо дружење и прави начин да започнемо са новом сезоном. Управо смо са истог места и претходне године кренули у историјску сезону, у којој је Црвена звезда освојила шампионске титуле у свим старосним узрастима.

Камп су отвориле Звездине првотимке Маша Јанковић, Невена Наумчев, Тамара Чорто, Дуња Зечевић и Лара Бошњаковић. Полазнице кампа прво је поздравила репрезентативка Србије Маша Јанковић, шампион Европе из редова Црвене звезде и узданица нашег тима.

– Добар дан свима, хвала вам што сте дошли у оволиком броју. Титула европског шампиона је свакако огроман подстрек за даљи рад, и надам се да ће нас у будућности нека од вас обрадовати медаљом европског шампиона.

Нови капитен шампиона Србије, Невена Наумчев је прошла систем Црвене звезде, започиње осму сезону у клубу и неко је кога најмлађи препознају.

– Јако ми је драго да из године у годину има све више девојчица на нашем кампу. Верујем да ћете много научити и да ћете се лепо провести током трајања кампа.

Млада репрезентативка Србије, нада Црвене звезде и српске кошарке, Тамара Чорто, и поред проблема са повредама које је имала, показала је да огроман труд и рад исплате и повратничку сезону је заокружила признањем јуниорског МВП. Пример који најмлађи треба да следе.

– Пожелела бих вам добродошлицу на камп, верујем да ћете се лепо дружити и провести и да ће нас енергија са кампа и ове сезоне носити као и претходне.

За крај, најбољи пример система Црвене звезде, Дуња Зечевић. Дуња је потекла на кампу “Драгану Вуковић”, пре само три године је била једна од ползаница а данас је сениорски, јуниорски и кадетски шампион Србије.

– Пре три године сам била једна од вас, и ја сам почела на кампу, а данас сам део великих успеха клуба. Надам се да ће и вама то представљати мотив за даљи рад.

Током наредних дана кампа очекују нас и гости изненађења, а осмех на лицима, међу којима има и девојчица рођених 2014. године, најбољи је показатељ атмосфере и успеха кампа, уједно и најлепши поклон који можемо добити.

Захваљујући полазницама кампа, чланицама млађих категорија ККЖ Црвена звезда које представљају будућност, нашим првотимкама и нашој Драгани, Београд је опет био права престоница Европе женске кошарке. Као и увек.

Видимо се на Малом Калемегдану!