Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Бабић и Канга срушили солунски Арис

И у другом сусрету током аустријских припрема фудбалери Црвене звезде остварили су тријумф. Након убедљивог победа у дуелу са екипом ГАК Граца, пулени тренера Дејана Станковића овога пута били су бољи од солунског Ариса.

Црвена звезда : Арис Солун 2:1 (0:0)

Тренер Станковић на терен је извео следеи састав. На голу је био Зоран Поповић, у задњој линији места су нашли Милан Гајић, Радован Панков, Срђан Бабић и Милан Родић. Трио у везном реду чинили су Његош Петровић, Вељко Николић и Мирко Иванић. По крилима дејствовали су Ел Фарду Бен и Александар Катаи, а најистуренији у нападу био је млади црногорски интернационалац Никола Крстовић.

Током првог дела игре наша екипа је имала теренску иницијативу. Први покушај да угрозе гол противника црвено-бели су имали већ у 1. минуту сусрета, али је Мирко Иванић био непрецизан. У 16. минуту покушао је Крстовић, али је голман Ариса имао лак задатак да би четири минута касније Крстовић имао најбољу прилику у првом полувремену. Након луцидног додавања Катаија изашао је сам пред голмана Ариса, али је шпански голман фантастичном интервенцијом спречио Крстовића да се упише у стрелце.

Последњу шансу у првом делу игре црвено-бели су имали у 31. минуту, али је одличан ударац Александра Катаија завршио тик изнад пречке црно-жутих из Солуна.

Друго полувреме шансом је отворила Црвена звезда, Катаи је покушао са 25 метара из слободног ударца, али је “жабица” завршила поред гола. Дејан Станковић је већ на старту другог дела извршио измену, уместо Родића на терен је ушао Гобељић. Звезда је повела у 59. минуту. Бен је извео слободан ударац са леве стране, добро је центрирао, а штопер Бабић је главом погодио за 1:0 и тако најавио да је прави наследник Милуновића.

У 63. минуту велику шансу је имао Бен, али је бржи од нападача Црвене звезде био резервни голман Ариса. Дејан Станковић је тада извршио велики број измена па су на терен ушли Бакајоко, Дегенек, Ераковић, Саного, Канга, Фалко, Срнић, Гаврић и Павков.

Арис је близу гола био у 71. минуту када је Бертољу засметало сунце, баш као и голману Поповићу, па сам на другој стативи није успео да захвати лопту главом. Арис је у 74. минуту изборио пенал. Бертоља је оборио Дегенек, али је бивши фудбалер Црвене звезде Матео Гарсија пребацио лопту преко пречке.

Ипак, у 77. минуту спаса није било. Други пенал за Арис, овога пута га је скривио Саного, али је утисак да се судија лако одлучио да покаже на креч. Сигуран је сада био Бертољи – 1:1.

Само два минута касније видели смо нови пенал, овога пута са друге стране. Бакајоко је пробио по десном боку, ушао је у казнени простор, а бек Ариса га је саплео. Прецизан са пенала био је Гелор Канга – 2:1.

У наредном припремном сусрету Црвена звезда ће одмерити снаге са румунским Арђешом.

Повезане вести

7 comments

Scare face NBG јул 2, 2021 at 15:13

Posle tri meseca sam ušao na vest na ovom sajtu i vidim da ova se..ačina iz Nemačke pljuje i dalje po svima i svemu. Se..em Vam se na sajt, više me ne zanimate zbog tih prostaka i njihovih komentara.

Reply
окнарб јул 1, 2021 at 22:11

Фали нам креативац на средини да растерети Иванића и Каттаиа уз десно крило и нападача.Бојим се да ће већ у 2 колу сдоћи до трежњења о могућностима ове екипе,нажалост.Само да не кажемо да нисмо имали среће.Очекивао сам добар прелазни рок ,али лоше веома лоше

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 2, 2021 at 00:12

SVE SE SLAZEM STO SI REKAO..SA OVIM IGRAČIMA JE NOKAUT U PRVOM KOLU

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 1, 2021 at 21:10

ZANIMLJIVO DA NIKO NE PITA ZA NAŠE BISERE:NIKOLIĆ,PETROVIĆ,ERAKOVIĆ,GAVRIĆ,KRSTOVIĆ,SRNIĆ,VUKANOVIĆ,DEGENEK.BEN, ITD..PRELAZNI ROK SA NULA DINARA OD PRODAJE..E SAD SE POSTAVLJA PITANJE ZAŠTO..PA ODGOVOR JE JAKO PROST JEL 25 IGRAČA NE VREDE SKUPA KAO POLA IGRAČA..NIKAKVA NAUKA DA ONI SAMO MOGU KOD TDOKTORA DA IGRAJU ZA PROCENTE..I SAD NAM SE JOŠ NAKAČIO PUŽ G.OLAĆ KRSTIČIĆ I MI SAMO MOZEMO DA SE DAVIMO U SAVU

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 1, 2021 at 21:07

NIŠTA NOVO..FALKO JE DOKTOR IGRE I NAJBOLJI NAŠ IGRAČ S OBZIROM DA JE KATAI U TOTALNOM NOKDAUNU..I SADA ZAMISLITE FALKO REZERVA NESRETNOM NIKOLIĆU,PETROVICU I OSTALIM DASKAMA..PA I SLEP VIDI DA SE GURAJU NA SILU NE BI LI SE UZELA NEKA PARA

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 1, 2021 at 21:05

MALO JAČI PROTIVNIK I U SASTAVU NIKOLIĆ,PETROVIĆ,KRSTOVIĆ,SRNIĆ,BEN,DEGENEK,GAVRIĆ I JOŠ 26 SEPANICA NEMA SREĆE

Reply
зики јул 1, 2021 at 20:33

Одлична провјера.Бабић је одлично играо и још је постигао погодак.Бакајоко је добро играо и треба га користити за првенство и куп утакмице.мишљења сам да нам тој позици фали играч Радоњићевог квалитета уз класичног играча средине терена .Ераковић лош ,Гаврић лош.Станковић одлично води екипу,само морамо брже играти.Штета што немамо још 3,4 јаке провјере

Reply

Leave a Comment