Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Одржана Скупштина клуба, следе редовни избори

КК Црвена звезда одржао је у уторак 29.06.2021. године редовно заседање Скупштине клуба.

Ово заседање уједно је било и последње у овом сазиву пошто Скупштини КК Црвена звезда и свим осталим руководећим органима клуба (Председник, председништво, Управни одбор…), истиче петогодишњи мандат.

Заседање Скупштине које је друго у такмичарској сезони 2020-2021 имало је кворум и 8 тачака дневног реда:

1. Доношење Одлуке о усвајању записника са редовне седнице Скупштине Кошаркашког клуба Црвена звезда у 2020.години, одржане 03.08.2020. године ;

2. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја за 2020. годину за предузеће Zvezda Foreover д.о.о. ;

3. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја за 2020. годину за предузеће Fourred.д.о.о. ;

4. Извештај о пословању кошаркашког клуба Црвена звезда у сезони 2020/21 и планови за сезону 2021/22;

5. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја КК Црвена звезда за 2020. годину и мишљења овлашћеног ревизора о финансијском извештају КК Црвена звезда за 2020. годину;

6. Извештај о спортским резултатима у сезони 2020/21 и планови за сезону 2021/22;

7. Информација о процедури и припреми Изборне Скупштине КК Црвена звезда и јавни позив члановима клуба за предлог кандидата за чланове Скупштине КК Црвена звезда

8. Р а з н о.

Пре свега председник клуба Небојша Човић у првом делу заседања и свог излагања осврнуо се на велике успехе КК Црвена звезда не само у претходној сезони, већ и током целог петогодишњег мандата на челу клуба.

КК Црвена звезда у том периоду освојила је 3 АБА лиге, 4 титуле првака Србије, 2 Купа Радивоја Кораћа, 1 Суперкуп АБА лиге, а клуб је у том периоду 4 године учествовао у Евролиги и постао препознатљив бренд у европским оквирима и стандардни учесник у најјачем европском клупском такмичењу. Први човек црвено-белих посебно се осврнуо на претходну , изузетно тешку сезону у којој је клуб окончао триплом круном и поред бројних отежавајућих околности : почев од ковид сезоне и свих изазова које је таква сезона носила и на терену и по питању логистике, преко бројних препрека и опструкција са којима се клуб суочавао у регионалном такмичењу на терену и у административном делу, до кадровских промена у стручном тиму Црвене звезде током сезона, бројних повређених и заражених играча…

КК Црвена звезда је успео системом који је изградио у претходних 10 година да се избори са свим замкама, проблемима и изазовима, и покаже и на терену и ван њега да је велики клуб који има успехе, трофеје и оно најважније – подршку милиона навијача који воле црвено-белу боју и поштују резултате и 17. трофеја клуба у претходних 10 година.

КК Црвена звезда је у претходном петогодишњем мандату само потврдила са људима који раде у систему нашег клуба, да је победила на свим пољима и позиционирала се као водећи клуб у региону у сваком аспекту – резултатски, организационо и као препознатљив клуб и бренд и у европским оквирима.

На седници Скупштине једногласно су усвојени записник са претходне Скупштине, као и извештаји о пословању фирми „Фоурред“ и „Звезда Форевер“, извештаји о пословању КК Црвена звезда, и финансијски извештај за сезону 2020-2021 КК Црвена звезда.

Образлажући финансијски извештај први човек црвено-белих је навео да је Цовид сезона у којој је наш први тим одиграо 79 такмичарских утакмица, имао бројна путовања, тестирања, повреде играча и заразу вирусом короне, као и неминовне кадровске промене у играчком и тренерском саставу, али и додатне непредвиђене трошкове за клуб, који су довели до врло сложене финансијске ситуације у којој се клуб тренутно налази.

Директор клуба Филип Сунтурлић информисао је чланове Скупштине о свим активностима које је клуб предузео током претходне сезоне, плановима за наредну, као и у прелазном року и даљим корацима које Црвена звезда планира у том смеру. Такође, директор клуба информисао је присутне и око положаја КК Црвена звезда у евролигашкој породици и статуса нашег клуба пред ЕЦА и Евролигом чији је члан претходних 10 година.

Коначно трочасовно заседање Скупштине окончано је одлуком о расписивању избора, имајући у виду да је свим органима клуба верификован мандат одлуком Скупштине до спровођења избора који би требало да се одрже почетком августа.

О свим дешавањима у клубу по овим питањима, Црвена звезда ће благовремено обавештавати јавност.

КК Црвена звезда мтс

The post Одржана Скупштина клуба, следе редовни избори appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment