Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда и Алба – пети чин

Кошаркаши Црвене звезде мтс вратили су се на победнички колоске одигравши сјајну утакмицу у АБА лиги против ФМП-а. Брилијантно шутерско вече крунисано је убедљивом победом у суботу, а све мисли Саше Обрадовића и његових изабраника усмерене су на сусрет са Албом у Евролиги.

Циљ је јасан, али посао никако неће бити лак. Традиција сусрета између ове две екипе није пребогата, сусрели су се по први пут у Топ 16 фази Евролиге у сезони 2014/2015 и Црвена звезда је одиграла фантастичну утакмицу која је и даље урезана у срцима навијача јер је имала веома емотивну увертиру.

Црвено-бели и берлински тим ће имати 5. чин у уторак од 19 часова. Нажалост, ни у приближном амбијенту као тада јер дворана ’’Александар Николић’’ и даље услед глобалне пандемије не може да окупи црвено-белу породицу.

29.1.2015. Црвена звезда – Алба Берлин 86-69

Марјановић 17 (12 ск), Џенкинс 12 (4 асистенције), Лазић 10

26.3.2015. Алба Берлин – Црвена звезда 73-68

Марјановић 27 (10 ск), Џенкинс 19

19.11.2019. Алба Берлин – Црвена звезда 93-80

Оџо 12 (6 ск), Кузмић 10

17.1.2020. Црвена звезда – Алба 85:94

Пантер 24, Штимац 12 (6ск)

Управо у тој сезони 2014/2015. када су црвено-бели осртварили прву победу против Албе тренер берлинске екипе био је Саша Обрадовић. Менаџмент клуба и пуна дворана ’’Александар Николић’’ дочекали су легенду клуба на величанствен начин, а Обрадовић није сакрио емоције.

Величанствен амбијент у хали подигао је енергију црвено-белих на невероватан ниво који су одиграли савршено полувреме. Већ након 20 минута игре Звезда је имала 18 поена предности (47:29). Диктирао је темпо Маркус Вилијамс који је меч завршио са чак 10 асистенција, Бобан Марјановић је доминирао на обе стране терена и уписао дабл-дабл. Феноменалну игру у одбрани Бранко Лазић крунисао је и са 10 поена. Навијачи су награђени на најбољи могући начин за праву карневалску атмосферу која ни тада није изостала.

Алба је у наредне три утакмице била бољи тим од Црвене звезде, у неколико наврата чак и убедљиво. Берлинци су веома неугодан противник, легендарни Аито Гарсија Ренесес своје огромно искуство ставио је у службу екипе која уме да убаци ривала у невероватан ритам. То је на својој кожи осетио Фенербахче у претходном колу који је Алба савладала веома убедљиво – 89:63.

Саша Обрадовић је данас у својој кући и предводи тим у сезони када подршка у хали изостаје услед околности на које не можемо да утичемо. Нема сумње да ће црвено-бели имати огроман мотив, али исто тако и тежак посао. Ритам утакмица је такав да не дозвољава освртање, а Црвена звезда има три утакмице на домаћем терену у низу. Тежак пораз од Олимпијакоса који је исцрпео екипу и емотивно и физички морао је брзо да се архивира, у уторак стиже Алба, а већ у петак Валенсија. И ту се паклен ритам не зауставља, али срећом београдски јер и у недељу црвено-бели играју нови дерби у АБА лиги против Цедевита Олимпије.

Све би било лакше уз подршку Звездаша, а сви чекамо тај дан када ћемо сви да се окупимо. Пратите и бодрите Црвену звезду. И у овим околностима ваша подршка значи и чује се.

The post Црвена звезда и Алба – пети чин appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 21:39

DAJTE DA KOMENTARISEMO OVAKO DOBRU IGRU I DOBRO VODJENJE EKIPE NASEG TRENERA

Reply
dusan дец 15, 2020 at 21:35

obradovicu, ti nemas pojma. odlazi i povedi lojda, terija, o’brajenta, lazica, simonovica i covica

Reply

Leave a Comment