Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Тирана

Изабраници Дејана Станковића отпутовали су у албанску престоницу где сутра од 20 часова на стадиону “Ер Албанија” гостују екипи Тиране у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбалери Црвене звезде веома успешно су започели нову сезону. Ређали су се тријумфи у Суперлиги, после пет кола наш тим се налази на првом месту са максималних 15 бодова. Такође, пулени Дејана Станковића победом над Европом у првом колу квалификација за Лигу шампиона резултатом 5:0 употпунили су сјајан почетак. Наредни ривал је албански шампион Тирана, која је у првом колу избацила Динамо из Тбилисија резултатом 2:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Једини пут када су се Црвена звезда и Тирана састале било је 24. априла 1945. године, а наш клуб је у пријатељском сусрету славио резултатом 5:2, головима Језеркића, Митића, Томашевића, Печенчића и Станковића.

Тирана је далеко најтрофејнији клуб у Албанији. Освојили су 25 титула, а са клупе их предводи нигеријац Емануел Егбо, који је већ 12 година у албанском фудбалу, као голман и као тренер. Егбо је ушао и у историју афричког фудбала, јер је први тренер са тог континента који има прилику да предводи тим у Лиги шампиона, макар и у квалификацијама.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Европе можете пратити на каналу РТС 1, Аренаспорт 1 од 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

У првих пет кола Црвена звезда има максималан учинак од пет победа без примљеног гола уз гол разлику 13:2. Такође, Дејана Станковића радује и податак да су његови пулени наместили нишанске справе и у европским квалификацијама с обзиром на то да је екипа Европе испраћена са Маракане са пет голова у мрежи. Тирана је после 36. кола завршила првенство са 70 освојених бодова и са најбољом гол-разликом уз највише постигнутих погодака (67).

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба истиче да не очекује тензију, као и да је екипа спремна.

Ми идемо да играмо фудбал. Сами клубови носе своју тензију, али ово је спорт, фудбал. Ми идемо да играмо и да се такмичимо како би донели кући резултат. Не размишљамо ни о чему другом, провокација има и када су тотално друге утакмице, то сви знамо, тако да не очекујем тензију. Мислим да је теже смирити екипу и исконтролисати им емоције, да не изгоре пред важну утакмицу, нарочито сада када се игра једна утакмица. Она може да траје и 120 минута, не мора то да буде готово у 20, 50 минута, то није важно, циљ оправдава средство. Свака следећа утакмица је најважнија и ми морамо тако да размишљамо. То ми онда не мења размишљање да ли ће то бити специфична утакмица, или настављамо квалификације или не, то већ само по себи носи одређену тежину. Гледаћу да сачувам ту атмосферу такмичења за пролаз у наредну рунду. Није битно ко је противник, ми имамо наш циљ. Вруће јесте, али нећемо пасти под то, имамо заједно много искуства да то и исконтролишемо – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као главни играч се у потпуности профилисао Мајкл Енгу, нападач висок 198 сантиметара поникао у Ливерпулу, који је прошле сезоне остварио дабл-дабл учинак од 13 погодака и 16 асистенција, али његов статус у тиму тренутно није баш најјаснији, па је питање да ли ће наступити против црвено-белих. Одбрану тима „држи“ македонски двојац Тошевски и Најдоски, док ће потенцијална претња за Црвену звезду бити и Бразилац Гомес и Гањанин Кобина који су срж офанзивног дела тима.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча је 33-годишњи Швеђанин Каспар Сјеберг. Помагаће му Петер Магнусон и Микаел Халин, док је чеврти судија Мохамед Ел-Хаким.

The post У сусрет противнику – Тирана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment