Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Ристић у Бреши

Још пре десетак дана најавили смо да кошаркаш нашег клуба Душан Ристић који је претходне сезоне са доста успеха наступао у ВТБ лиги играјући за казахстанску екипу Астана из Нур-Султана, овог лета сигурно неће поново задужити црвено-белу опрему. Тренер Саша Обрадовић не види Ристића као играча који може имати завидну минутажу у Црвеној звезди, а за њега су утакмице у овом моменту више него неопходне.

Услед тога, одлучено је да наш центар и наредну сезону проведе на позајмици, али овога пута понеће дрес италијанске Бреше. Тренер италијанске екипе Вићенцо Еспозито је потврдио ангажовање Душана Ристића и тим поводом је изјавио:

– „Ристић стиже из веома доброг шампионата као што је ВТБ лига и што је још важније из добре школе кошарке као што је Црвена звезда, а има и завидно искуство у екипи ФМП-а. Пратили смо га годинама.“

Бреша ће и наредне сезоне играти у оквиру Еврокупа и то у групи „Б“ заједно са шпанском Уникахом, подгоричком Будућност ВОЛИ, израелским Макаби Ришоном, немачким ратиофарм Улмом и француском екипом Метрополитанс 92.

Повезане вести

Leave a Comment