Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Детаљан рад на тактици за крај трећег дана

Фудбалери Црвене звезде су око 18 часова, по лепом времену за рад, истрчали на терен хотела “Црни врх” како би обавилии пети тренинг по доласку на Дивчибаре на којем је у центру пажње била тактика.

Уводни део подразумевао је стандардно загревање и разгибавање, да би потом истрчавањима од краја терена до центра завршили неопходну припрему пред тренинг. Такође, уз помоћ стандардних реквизита попут препона, штапова и чуњева, наши првотимци су се спремили за оно што их је очекивало у наставку. Није изостала ни популарна шева у којој су, подељени у три групе, уживали наши фудбалери.

Затим се прешло на пажљиво и марљиво објашњавање тактике коју наш стручни штаб жели да наметне нашим првотимцима, а они су упијали све инструкције и савете тренера Станковића. Сав фокус био је усмерен на тактичке замисли, као и на позиционом померању и тачним, правовременим додавањима.

После тога су наши првотимци, подељени у две групе, играли фудбал на скраћеном терену. Већ сада се види колико су озбиљно и мотивисано ушли у летње припреме са жељом да своју игру подигну на још виши ниво. Сигурно је овакав вид тренинга пријао нашим фудбалерима, јер када је лопта у ногама све је лако.

Голмани су радили одвојено са тренером Пјерлуиђи Бривиом, а поред стандардних вежби, које ће им помоћи да се што боље припреме за ударце противника, Звездини чувари мреже увежбавали су и тачна додавања.

Полако се рад црвено-белих усмерава и ка ономе што их чека у наставку. То подразумева да се игра што брже и да екипа изгледа што компактније на терену. После сат и по времена, наши играчи су отишли на заслужени одмор.

The post Детаљан рад на тактици за крај трећег дана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment