Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Звездини бисери на мети грчког и италијанског великана

Недавно је генерални директор нашег фудбалског клуба Звездан Терзић изјавио да ће Црвена звезда у случају добре понуде морати да прода неког од суперталентованих фудбалера који су у претходних шест месеци забележили прве сениорске минуте у црвено-белом дресу. Међутим, већ сада би се могло са сигурношћу речи да у овом моменту вихорно лево крило Жељко Гаврић није на продају јер тренер Дејан Станковић инсистира на његовом останку на стадиону „Рајко Митић“.

Према доступним информацијама у овом тренутку најближи одласку је Његош Петровић. Момак који ће за месец дана прославити 21. рођендан претходног лета стигао је са Бањице у редове нашег клуба. Иако веома млад брзо је стекао поверење тадашњег тренера Владана Милојевића, па је у елитном такмичењу забележио шест наступа. Све је то било сасвим довољно да скрене пажњу руководства грчког Олимпијакоса.

Петровић је у актуелној сезони забележио 25 наступа у црвено-белом дресу и био је стрелац једног поготка, а како се сазнаје Црвена звезда би на његовом трансферу могла да инкасира не мање од 2.000.000 евра, али се мора нагласити да 20% од договорене суме припадањеговом бившем клубу екипи Рада.

Са друге стране изданак Звездине фудбалске школе Андрија Радуловић за кратко време скренуо је пажњу италијанског гиганта Милана. Седамнаестогодишњи крилни нападач дебитовао је за сениорски тим Црвене звезде недавно у првенственом дуелу са сурдуличким Радником, а деби је крунисао и поготком са „беле тачке“ у финишу меча. Црвено-бели дрес понео је и у куп дуелу против „вечитог ривала“, као и у првенственом сусрету против ТСЦ-а. Све наведено, као и његове партије у овосезонској Лиги шампиона за младе били су довољни да на њега пажу обрати седмоструки шампион Европе екипа Милана.

Како се сазнаје и уколико до реализације овог трансфера и дође Радуловић би сигурно остао на стадиону „Рајко Митић“ барем још годину дана.

Остаје нам да сачекамо и видимо да и ће до реализације неког од наведених трансфера и доћи.

Повезане вести

Leave a Comment