Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Обрадовић: „Прво и основно је освојити АБА лигу“

Доста очекивања имају навијачи Црвене звезде од Саше Обрадовића. Трофејни стручњак је свестан где је дошао и жели исто што и навијачи.

– „И ја имам нереална очекивања. Шта је реално, да освојимо Евролигу? И ја имам таква очекивања, али она морају да буду у складу са оним што се ради на дневној бази. Написали смо: ‘Хајмо на Фајнал фор’. Добро, нема проблема, хајде да видимо како је то могуће. Та, нереална очекивања, тако се контролишу. Знам шта овде значи пораз, али зато сам и био бољи играчки. Знам шта значи победа и зато никада нисам летео. Те еуфорије између победе и пораза морају да буду у балансу. Знам да овде средине нема, али морам да видим шта је могу да урадим да моји играчи не би летели у победама и не би били скроз доле у поразима“, рекао је Обрадовић за „Спортски журнал“.

Шеф струке црвено-белих се упознао са ситуацијом у клубу.

– „Искористио сам протекли период да сазнам пуно тога. Ко је под уговором, ко није, ко је скуп, ко је прескуп, ко је за ову или ону ролу. И тај процес још траје. Одређени костур мора да постоји и условљен је у односу на број странаца које ћемо да потпишемо. Кроз све те припреме добићемо одговор ко је спреман да прихвати велике улоге. Има доста имена из ФМП-а. Можемо да видимо Раданова, Симанића, Куриџу, младог Ускоковића. Пробаћемо неке играче из тог погона. Као и Ђорђевића.“

Многе занима какав је статус Владимира Штимца и Билија Берона.

– „Истекли су им уговори. Они сигурно заслужују да буду опција. Да ли је могуће? Не одлучује се само на основу квалитета, поставља се и економско питање.“

Обрадовић је истака да није истина да је прихватио услов председника клуба Небојше Човића да се по сваку цену форсирају домаћи играчи.

– „Не знам одакле информација да сам прихватио и шта сам прихватио. Највеће могуће благо је да узмеш оно што имаш и из онога што се презива на ић промовишеш играча и будеш најбољи. Долазимо до реалније слике: који су приоритети, шта овај тим пре свега жели да уради? Ако су приоритети освајање АБА лиге и играње у Евролиги, треба да видимо да ли можемо са тим што имамо да урадимо и то. Питао бих да ли је Пејџ наш, да ли је Пантер наш? Јел Гордић странац? Ако смо за то да купујмо наше, можемо ли да купимо Јовића, Теодосића, Мицића? То је тежина, то ти даје гаранцију, али то је неоствариво. Или, да ли можемо са свим овим што имамо да испунимо све услове да бисмо играли Евролигу… Тим стварима треба врло студиозно да се приђе и види са чиме Црвена звезда прво и основно може да освоји АБА лигу“, рекао је Обрадовић.

Повезане вести

Leave a Comment