Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда и Моцарт у посети Сигурној кући

Црвена звезда и Моцарт на Дан жена желе још једном да укажу на важност борбе против насиља у породици, а нарочито над женама.

У ту сврху, организована је посета Сигурној кући у Београду, а друштво дамама су правили тренер нашег клуба Дејан Станковић и капитен Милан Борјан. Фудбалски клуб Црвена звезда искористио је осми март да посетом на тренутак улепша тешку свакондевницу станарки ове куће.

Том приликом уручени су поклони свим женама и њиховим малишанима који су смештени у овој кући. Такође, Сигурна кућа је добила технику неопходну за успешно функционисање, коју је обезбедила Црвена звезда у сарадњи са компанијом Моцарт.

Иначе, наш капитен Милан Борјан је активан учесник акције „Стоп насиљу над женама“ коју је такође покренуо наш бетинг партнер. Дамама је пријало дружење са великим именима нашег клуба, а том приликом Дејан Станковић је изјавио да су жене битан фактор функционисања целе породице.

Било је веома емотивно и лепо. Видели смо у Сигурној кући доста јаких жена, лепа деца, дамама смо честитали 8. март. Драго ми је што смо учествовали у овој акцији где смо послали поруку да мислимо и на друге. Жене су главни покретач и снага породице и на томе им треба честитати.

Милан Борјан је један од оних који често истиче важност породице у свим сегментима живота.

Пре свега, желим да честитам данашњи празник свим женама јер су оне наше благо. Ту смо увек да будемо велика подршка и надам се да ће што више људи изаћи у овакве акције како би пружимили подршку овим јаким дамама у Сигурној кући.

Испред компаније Моцарт која је учествовала и у овој акцији нашег клуба био је Борјан Поповић који се захвалио нашем тренеру и капитену што указују на проблеме друштва.

Компанија Моцарт није слуцајно покренула кампању Стоп насиљу над женама. Из деценијске сарадње са Сигурном кућом,видели смо да на проблем породичног насиља треба непрекидно указивати и зато смо са Координационим телом за родну равноправност окупили висе од 600 спортиста да би послали поруку да је насиље недопустиво и да се мора пријавити. Хвала Милану Борјану који је први стао уз нас и тренеру Станковићу и нашем партнеру Звезди што указује на проблеме које морамо као друштво заједно да решавамо

Весна Станојевић, координатор Сигурне куће, истакла је да то што се Црвена звезда прикључила овој акцији представља велику част.

Овакве акције су јако значајне јер је то веома битно свим женама у Сигурној кући. Када оне осете да неко мисли на њих и препознаје њихов проблем, као и да им пружи помоћ и подршку, то је за њих јако значајно. Тиме се подиже морал и самопоуздање и ове даме се осећају јаче. Велика је част за све нас, што се и фудбалски клуб Црвена звезда прикључила овој акцији, као један врхунски спортски клуб у нашој земљи и региону.

После пријатног дружења, представници нашег клуба обећали су да ће и даље наставити да помажу Сигурну кућу у Београду и да ће клуб учинити све, да се што значајније укаже на борбу против насиља над женама.

The post Звезда и Моцарт у посети Сигурној кући appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment