Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Страхиња Јованчевић проглашен за најбољег сениора 2019. године

Атлетски савез Србије прогласио је најбоље атлетичаре 2019. године у свим старосним категоријама, а члан и капитен мушке поставе АК Црвена звезда, Страхиња Јованчевић, проглашен је за најбољег сениора.

Другу годину заредом Страхиња је добио призање најбољег за постигнуте резултате.

Још претходне године сам рекао да бих волео и наредне године да будем најбољи сениор Србије. То је ветар у леђа који подстиче и који даје једну врсту одговорности. Носићу одговорност најбољег сениора и покушаћу да је опет одбраним – рекао је Страхиња.

Након успешне зимске сезоне и бронзане медаље на Европском првенству у Глазгову, у летњој сезони учествовао је на Купу Европе у Скопљу и Балканском првенству у Бугарској.

Нисам имао константан ниво резултата у летњој сезони, будући да сам током лета имао здравствене проблеме који су ме омели да пружим тај највиши ниво – истакао је Јованчевић.

Зимску сезону отворио је наступом на тромечу између Словеније – Хрватске – Србије у Новом Месту скоком од 7.78 метара.

Јако сам задовољан наступом, јер сам један од оних атлетичара који праве огромну разлику имеђу најлошијег резултата када су ван форме и најбољег када су у пику форме. Тако да ако још нисам у форми, а нисам, полако улазим и већ на државном првенству очекујем врхунске резултате. Отварање сезоне са 7.78 метара је за мене јако добро – рекао је Страхиња.

У наставку такмичарске сезоне очекује га Првенство Србије у дворани, Балканијада у Турској и „Serbian Open Indoor Meeting“.

The post Страхиња Јованчевић проглашен за најбољег сениора 2019. године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment