Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Радаковић: „Жесток рад као предуслов успеха“

Нови кондициони тренер Црвене звезде Радивојe Радаковић верује да наша екипа има потенцијал да на пролеће „надтрчи“ све ривале. То никако не значи да ће ову изјаву бити лако преточити из речи у дела, већ је једини начин, јасан план и визија коју треба да прати велики рад и труд.

– Доласком у велики клуб какав Црвена звезда сигурно јесте очекују ме велики лични и професионални изазови. До сада смо највише радили на аналитичко-дијагностичким активностима, како на терену, тако и у лабораторији, а уједно смо инсистирали и на развојним поступцима који код играча смањују ризик од повреда, и којим поспешују баланс организма – рекао је Радаковић који није желео да говори појединачно о играчима, односно није желео да открива имена појединаца и њихове резултате на уводним мерењима који су обављени у Републичком заводу за спорт у Кошутњаку.

– Углавном су сви дошли са задовољавајућим нивоом физичке спреме на прво окупљање, и сви имају да тако кажем, задовољавајућу подлогу, са којом уз надоградњу кроз рад на припремама, у другом делу сезоне, могу да испоштују све физичке напоре који пред њих буду постављени. И сам сам тек дошао на Маракану, тако да и мене чека доказивање, а о конкретним резултатима појединаца не бих говорио – каже Радаковић, који све тајне о спремности наших првотимаца чува у својој бележници, у коју увид може да има само стручни штаб.

Пресељењем у Будву, мењаће се и програм рада, па ће тако акценат на црногорском приморју, по речима Радаковића, бити стављен на карди-респираторну издржљивост играча, односно на повећање капацитета организма код играча.

– Жаргонски речено, ради се о повећању опште издржљивости, која касније треба да доведе до повећања брзине, агресивности и експолизвности код сваког од њих и врло битно је да они за то имају потенцијал – открива свој план кондициони тренер нашег клуба и додаје да је јесења издања црвено-белих пратио не само као професионалац, већ и као навијач клуба из Љутице Богдана.

– То није никаква тајна, навијач сам Црвене звезде и пратио сам доста емотивно све наше мечеве. Приметно је било да екипа доста осцилира током меча, да постоје велике амплитуде током утакмица. Наглашавам да желим да причам само о том проблему, не и о узроцима, не желећи да критикујем било чији рад пре мене. Имам јасан модел и визију о томе шта треба предузети како у пролећном делу сезоне не би долазило до таквих ситуација.

Радаковић најављује жесток „дрил“ током боравка у Будви и касније у Анталији, јер је велики рад неопходан да би се остварили резултати какве клуб реномеа Црвене звезде захтева на свакој утакмици.

– То да нас чекају велики напори је једино извесно. Пружила ми се прилика да сарађујем са великим именом, Робертом Просинечким, и први утисак је да сам импресиониран кооперативношћу између играча и стучног штаба. У таквим околностима и мој рад може да дође до изражаја, чврсто сам уверен у то, јер у супротном не бих ни крочио на овај стадион – закључио је Радивоје Радаковић.

Повезане вести

6 comments

Petar јан 20, 2012 at 19:03

Evo moje neko vidjenje ove situacije i Radakovica.
Prvo za pocetak mislim da je on dobar, to jest za nase zahteve odlican kondicioni trener evo i objasnjenja. Nasa liga kao sto vidite je slaba, i mislim da svi timovi osim Zvezde, Partizana, Vojvodine, Rada(i mozda jos koji tim) imaju isti kvalitet, to jest da nema nesto posebno dobre igrace i tako to, sa tog aspekta su svi isti u Jelen super ligi, prvoj i drugoj ligi Srbije. Mislim da su na tabeli rasporedjeni samo po fizickoj spremi, ko je bolje pripremljen eto ga na vrhu. A koliko vidim ovaj covek je trenirao Radnicki 1923, a on je bio na samom vrhu prve lige srbije i sada trenutno se nalazi na vrhu, to znaci da su igraci dobro pripremljeni. Mislim da nasi igraci imaju mnogo veci kvalitet od njihovih i ako ih ovaj covek lepo spremi(verovatno oce) bice sve lepo.

Reply
DELIJA_NCZ јан 20, 2012 at 17:41

More da uzmes ti bic u ruke pa ces da vidis i brzinu i explozivnost i sve ono sto nam fali…xD

Reply
Vracarac јан 20, 2012 at 15:33

definitivno, najvise su im nedostajali zustrina, eksplozivnost i startna brzina, M..da valjda imaju

Reply
Pera јан 20, 2012 at 18:12

M.da ima najvise i fale jer jebote svi cuvaju noge(cast izuzecima) kad se setim one generacije drulic pjanovic…. Jebote mi dobismo lester 3:1 i to u austriji(tamo smo igrai kao domacini) al su grizli a ne ovi pi.kice

Reply
Kizami јан 20, 2012 at 15:00

ako ih on ne spremi nece niko… pazite sta sam rekao

Reply
Stex_CZV јан 20, 2012 at 14:46

HOCEMO SPARTANCE A NE BALERINE !
napred Radakovicu

Reply

Leave a Comment