Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: Унион Олимпија – Црвена звезда

Након две узастопне победе у регионалној АБА лиги, кошаркаши Црвене звезде имаће велико искушење на гостовању у Љубљани. Наш тим ће у недељу са почетком од 19 часова одиграти меч против домаће Олимпије.

Пуни самопоуздања након тријумфа над екипама Хемофарма и Будућности кошаркаши Црвене звезде иду на ноге фаворизованим домаћинима, који су из Пионира однели два бода на старту такмичења, у мечу у којем су црвено-бели практично поклонили победу гостима (93:101).

Ипак, од тог октобарског дуела много тога се променило у обе екипе. Звезда је од тада забележила 4 победе и 8 пораза, а Словенци 6 победа и 6 пораза. Поред тога, обе екипе су значајно промениле саставе екипа.

У нашој екипи, за разлику од првог меча неће бити повређеног Радетића, Морисона, који је тада био најбољи на терену са 30 поена и који је напустио клуб у међувремену, а врло вероватно ни Николе Марковића који већ дуже време није у комбинацији за тим. Питање је шта ће бити са Немањом Недовићем, који последње две утакмице одгледао са трибина, али и поред тога оштро демантовао буку која се дигла у медијима око његовог незадовољства и одласка из клуба. Нови играчи биће Васић и Омар Томас, док ће вероватно у тиму бити и Урош Николић који је јесенас био повређен.

Словенци су такође значајно променили састав тима. Недавно су Олимпију појачали искусни играчи, Жељко Загорац, некадашњи капитен Звезде Горан Јеретин, као и добро познати Владимир Дашић, који је играо у Италији и Шпанији. Екипу су напустили најбољи играчи из првог меча, Ратко Варда, Грин, Бен Вудсајд, Ћапин, Маркота, као и Бертранс, који се преселио у Београд.

Што се тиче лидера екипа, статистика каже да је у домаћој екипи од играча који ће сутра наступати најкориснији Томпсон, који је први стрелац и скакач екипе, са у 12,6 поена и нешто мање од 5 скокова за 23 минута по мечу.

У Црвеној Звезди најбољи стрелац је Милутиновић, са нешто мање од 11 поена по мечу, најбољи асистент је Човић, са 4 асистенције по мечу, док највише скокова има Петар Поповић, нешто мање од 6 у просеку.

Светислав Пешић изјавио је за званични сајт:

“ Ми још не можемо да заборавимо утакмицу коју смо са Олимпијом играли у првом делу АБА лиге. Љубљанчани су нас тада победили 101:93. Међутим, никада нисмо успели да откријемо да ли смо ми играли лоше или су они били толико добро. Та утакмица против нас у Београду им је била убедљиво најбоља у целој сезони. Јер, још од тада држе рекорд у проценту шута. Тада су имали фантастичну реализацију за два поена од 70 одсто и чак 62 одсто за три поена, а погодили су чак 15 шутева ван линије 6,75. Лако је израчунати да је то 45 поена. То је сада доста измењен састав у односу на први меч, али сви треба да знају да је то исти систем. Довели су два искусна играча који су у овој ситиуацији велика појачања. То су Горан Јеретени и Жељко Загорац. Веома су важни играчи јер су покрили позиције плејмејкера и четворке. Не треба заборавити да је у екипу стигао и Владимир Дашић. Млад је али има огромно искуство из Мадрида и Рима. Он је сигурно највеће појачање Олимпије јер су његовим довођењем решили много ствари, пошто Дашић може да покрије много позиција у тиму. Занимљиво је да све екипе пред деул са нама комплетирају тимове. Пре само неколико утакмица Олимпија је потпуно другачије изгледала и сада су неупоредиво јачи, али шта је ту је. Очекује нас тешка утакмица, вероватно слична као и претходне две са противником који је у стручном смислу одлично вођен. Имају јасан начин на који играју и тимски су доста јаки. Ми смо покушали да се што боље припремимо. Имали смо мањих проблема са болестима и повредама, па неки играчи нису редовно тренирали.“

Повезане вести

19 comments

Dida јан 15, 2012 at 11:13

JER NIKO KAO JA NE ZNA DA TE VOLI!

Reply
nebo sever јан 14, 2012 at 20:42

kako ubi radnicki groblje ..eh da imamo Pavkovica i Markovica titula nebi dolazila u pitanju..

Reply
Nenad Delija јан 14, 2012 at 20:39

Hteo bih da predlozim nasem klubu jednog veoma dobrog igraca za sledecu sezonu. U pitanju je Miljan Pavkovic. Decko je legedna. Secam ga se dok je igrao za Zdravlje. I tada je rasturao a sada je jos bolji jer je decko samo napredovao kroz igranje u Buducnosti, Hemofarmu i ove sezone u Radnickom iz Kragujevca. Po mom misljenju takav tip pleja nam treba.
Sta vi smislite o tome????

Reply
marko јан 15, 2012 at 03:04

Dok je igrao za Zdravlje, ziveo u stanu iznad mog’! 😀
Ali je decko polako izrasta u strasnog igraca!

Reply
Марко ЦЗБГ јан 14, 2012 at 19:56

Можемо да добијемо ако одиграмо храбро. Ово је потпуно другачији тим од оног из првог меча а тада су заиста имали невероватан проценат шута. ЦРВЕНА ЗВЕЗДО побеђуј за нас!

Reply
Danilo- Zvezdaš јан 14, 2012 at 17:59

Ne svidja mi se jedino kod Karija, sto samo hvali rivale, a ne navodi sanse Zvezde! Mislim da smo jaci od Olimpije, i prestanimo vec jednom sa davanjem uloge favorita svakom mogucem rivalu! Pa ko smo mi pitam se? Jesmo li Zvezda ili ne!? Naravno da jesmo, pokazimo to i na delu. Olimpija ako uigra tim za jednu noc, e onda i ja imam sanse da budem predsednik SAD! Na pobedu nego sta, samo hrabro, muski, odbrana na ivici faula!!!

Reply
ds јан 14, 2012 at 18:47

nismo jaci od olimpije.Mi jesmo Zvezda ,ali nikad nismo bili gori nego sad…

Reply
Aston јан 14, 2012 at 19:58

Nemoj pratiti kosarku,ili brzo zaboravljas ili si jako malad ili kosarka nije tvoj sport.

Reply
Marek Hamsik јан 14, 2012 at 15:23

Iskreno mislim da mozemo do pobjede iz prostog razloga sto oni nisu uigrani. Doslo im je i otislo mnogo igraca u skorije vrijeme i mislim da sa pravom timskom igrom mozemo da dobijemo Olimpiju.

Reply
MAXIM јан 14, 2012 at 14:40

Gledajte ovo, ima jedna stara Srpska izreka: “ Zaigrace mecka i pred vasom kucom !!! “ http://sportal.rs/news.php?news=66318&com_page=2#comments_box A i nas Pesic je izjavio na novogodisnjem koktelu ( “ Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje “ ) Tako da su dobili ono sto su zasluzili !!!

Reply
DNL јан 14, 2012 at 14:59

А још комичнија ситуација је за мене фрка око Тејговог Реноа..
Бивши тренер комшија је због „џековског“ геста предаје кључева доспео у новине широм Европе..
Па му је дат нови аутомобил, да би на крају узео и Тејгов, када се видело да ће овај да оде…
Када се гледа из угла српског фудбала, а не мржње,
нити нама треба слаб Партизан , нити њима слаба Звезда..
Ја им не желим пропаст , катанце (као они нама) , већ желим да моја Звезда буде истински јака ! Тек тада се неће дешавати Шемроци , бламаже против Рена..
Станоје се много дигао , мислио је да је Мурињо, а да је при том заборавио да му у управи седе муљаре, председници филијала од којих добија бодове ..

Reply
Stex_CZV јан 14, 2012 at 15:48

BRAVO !

Reply
DLS јан 14, 2012 at 20:41

osecam da neki glodarcic udario minus :O
mars u rupe p***e glodarske

Reply
ZvezdaBG јан 15, 2012 at 00:24

Ma sta bre muljare u upravi??? Pa taj Djuric je gospodin covek u odnosu na tog malog iskompleksiranog Stanojevica. Djuric je ispao covek pa javno rekao neka se grobari ugledaju na Delije kada je vernost klubu u pitanju. A mali Stanoje poludeo kad je to cuo, jer on vise mrzi Zvezdu nego sto voli partizan. Zvezda je njegova opsesija, cak je i danas dao izjavu gde provocira Zvezdu… Ja se iskreno nasladjujem kada vidim kako mu se sve vraca.

Reply
sasa јан 14, 2012 at 14:39

oko 1000 uglavnom ne zainteresovanih navijaca Zvezde na treningu posle nikad gore polu sezone,a 200-300 navijaca Partzana veoma zainteresovanih zbog haosa u klubu,u vreme dominacije njihovog kluba,i posle pluvanja uprave Partizana po svojim navijacima,pa vi ste stvarno MNOGO SMESNI!!!

Reply
DNL јан 14, 2012 at 14:37

Једва чекам овај меч.. Мислим да су нам шансе далеко веће него пре првог меча..
Варди се осветило што нас је одбио . Олимпија је у финансијској кризи , па је морала да се реши играча са највећим приходима (уједно и најбољих играча), међу којим је и Варда..
Тај центар нам је дао неколико тројки за редом у преломним тренутцима..
Са друге стране наша игра је била соло наступ Адама Морисона, док се остали играчи због тога нису разиграли колико је требало..
Ако зауставимо оног Салина , посао је умногоме олакшан !

Reply
sasa јан 14, 2012 at 14:36

Novi sef strucnog staba fudbalskog kluba Partizan Avram Grant bio je udaljen samo jedan penal od trofeja Lige Sampiona,sad ce biti udaljen samo 200 metara 😀 😀 CZV <3

Reply
sasa јан 14, 2012 at 14:31

Kad sam procitao naslov NAJAVA srce mi vec puno bilo,vraca se stara slava bre !!!

Reply
Miki Delija јан 14, 2012 at 14:27

Napred momci,uz Vas smo svim srcem,ova utakmica veceras je jako vazna….dobijemo li je bice to pocetak lepog niza pobeda :))

Reply

Leave a Comment