Moja Crvena Zvezda
Архива

Евандро и Чава спремни за меч сезоне

Евандро
Евандро

Излазак Евандра пролетос на дербију у Хумској отупио је „оштрицу“ напада Црвене звезде и био кључни тренутак дербија који је одвео наш тим у пораз. Пред нови дерби Бразилац каже, исто као што је рекао и Лазовић, да се не плаши грубе игре противника.

„Почео сам одлично тај меч, али сам се убрзо повредио и морао сам да напустим терен. До тог момента, играчи Партизана су ме посебно маркирали, што значи да сам био опасан. Имаћу посебан мотив да одиграм најбоље што умем, јер на прошлом дербију нисам имао прилику да покажем све што знам. Не плашим се евентуалних „батина“, судија је ту да контролише игру“, каже наш плејмејкер за „Новости“ и наставља:

„Толико дуго нисмо добили Партизан да у сваком дербију имамо императив победе, без обзира на стање на табели. Ако прекинемо лошу традицију и скинемо тај терет са леђа, у наставку првенства ће нам бити много лакше.“

Евандро очекује од Мезенге да буде џокер на дербију.

„Цела екипа је одиграла добро, па у дерби улазимо пуни самопоуздања. Посебно ми је драго што је прорадио Мезенга, јер су га многи критиковали. Постигао је фантастичан погодак и мислим да може да буде наш џокер против Партизана. Ко зна, можда нам он донесе победу.“

Чава, фото "Новости"

Милош Димитријевић ће сутра вероватно почети утакмицу на позицији задњег везног, у случају да Каду буде у потпуности спреман. Он истиче да треме нема.

„Нема треме, само она позитивна која је нормална за свакога. Једва чекам да почне меч о којем сам много слушао, да осетим како то заиста изгледа, да урадимо посао најбоље што можемо и да победимо. Увек на прво место стављам интерес екипе, а зна се колико Звезди значи победа у дербију. Чим је за мој клуб утакмица много битна и за мене је најважнија“, рекао је Чава и додао да је ово најбитнији меч сезоне.

„Најважнији меч сезоне у којем морамо да освојимо три бода и останемо у борби за титулу, чије освајање нам је најважнији циљ. Сањам о оба трофеја на крају ове сезоне. Било би феноменално да у мају пехаре унесемо у ову велику витрину.“

Милош верује да Црвена звезда има доста играча који могу да реше утакмицу.

„Калуђеровић се враћа у форму, пун је самопоуздања и рачунам на њега. Такође, мали Лаза може у сваком тренутку да реши утакмицу, баш као и Борха, Каду и Евандро.“

Повезане вести

23 comments

MarkoFCRS нов 26, 2011 at 12:44

Činjenica je da nam ove sezone Evandro igra manje važnu ulogu. Da li je to nešto taktički, ili zbog njegove forme, ne znam… Prošle sezone, svaka lopta je išla na njega, pa je on kreirao napad dalje, slično kao Ćavi u Barsi… Mislim da nam je to prednost u ovom derbiju, jer ne zavisimo samo od Evandra, tu su i Lazo i Kadu, a i Vešović je u poslednje vreme u odličnoj formi… Protiv Jagodine u drugom poluvremenu se videlo kako Lazović i Vešović odlično kombinuju, nadam se da će obojica od prvog minuta igrati, verovatno zbog toga Vešo nije počeo u kupu, mislim da je on Robijevo iznenađenje za danas 😀
Ajmo Delije samo hrabro!!! Pobeda – želja naša, titula – radost naša, ja živim za to, sad hrabro na gol, SA SVIH STRANA GRMI MARAKANA!

Reply
miki нов 26, 2011 at 12:17

LINK????

Reply
Dražen нов 26, 2011 at 12:47

Bice tekstualni prenos na sajtu, a za stream ne znam, vjerovatno ce ostaviti neko na sajtu pred utakmicu.

Reply
lukank нов 26, 2011 at 11:18

Stigao u surcin kod strica… kad ce derbi viseeeeee………………………. 18hhh

Volim Zvezdu, nisam kriv, nisam kriv
jebacemo svaki tim, svaki tim
a kad dodje i taj dan i taj dan
jebacemo Partizan, Partizan

Reply
Звезда - Србија нов 26, 2011 at 11:17

Невезано с овим, али неко је споменуо суђење у полуфиналу купа 2008 (2:3 за партизан). Само бих подсетио да је Нинослав Спасић након поништавања гола Милијаша код 2:2 и после поготка Јоветића за победу, после утакмице од Јоветића тражио дрес. Ово је сигурно било најсрамније суђење у дербијима. И чујем да долази велики број представника страних клубова, па према томе надам се да се овај пут неће избламирати као против Воше у финалу купа када је пола Европе писало о срамном суђењу.

Reply
DACZ нов 26, 2011 at 11:03

I Arandjelovac je spreman za derbi, jos malo pa da se krece!

Reply
nele нов 26, 2011 at 11:01

Do kasno nisam mogao spavati, bio sam i ja u karantinu 🙂 stalno mislim o derbiju kako cemo odigrati ko ce poceti samo da mi dobro udjemo u mec njih se nimalo ne bojim nisu toliko jaki koliko buce stanojevic,novinari i dr. Dace Bog da Zvezda dobije!!!

Reply
Chombe нов 26, 2011 at 11:46

Помози Боже.
Поздрав браћи делијама

Reply
Чича нов 26, 2011 at 10:44

Својевремено је Јован Хаџи Костић, у својој рубрици ТРН( такорећи незванично) у Вечерњим Новостима, на дан дербија написао: „Данас ће 100 000 жена имати прилику да превари своје мужеве.Нажалост, неће имати с ким, јер ће сви прави мушкарци бити на Маракани“.
Иначе, покојни Хаџи Костић је био велики Звездаш, па да га се сетимо на данашњи дан!

Reply
Konstantin нов 26, 2011 at 15:31

Drago mi je da si se setio tog coveka, ja sam u potpunosti zaboravio ali zato smo svi tu, da ni jedan covek vredan pomena nikada ne bude zaboravljen !!!

Reply
Andrija нов 26, 2011 at 10:38

Imam osecaj da ce juznoamerikanci da odluce derbi u nasu korist.

Reply
Balkan Boy нов 26, 2011 at 10:24

Ajmo braco Delije, do poslednje kapi krvi, do pobede!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JmzDTapJFQ4&feature=related

Reply
DEXI нов 26, 2011 at 10:21 Reply
Trile нов 26, 2011 at 10:05

kad se zatvara saobracaj na autokomandi?

Reply
Aca_Delija нов 26, 2011 at 09:26

EVANDRO- resi derbi!! El Maestro

Reply
DEXI нов 26, 2011 at 09:18

Juce ujutro na trafici kupim ja zurnal i usput sam ga listam i na pola puta mi ispadne dodatak “veciti derbi“ i u hodu zgazim ja grb partizan i stanojevicevu facu 😀 p.s. inace ne kupujem “ruznal“ cisto zbog tog dodatka i da posle sam obrisao du*e s njim 😀

Reply
Markopilja нов 26, 2011 at 09:03

Danas imam drugaciji osecaj ! Sanjao sam da ce biti 3:1 ! P.S. i moj drugar grobar je isti rezultat sanjao u korist Zvezde ! 😀

Reply
Momcina нов 26, 2011 at 03:01

Мислим да у дербију одлучује мотив. Не може ме нико убедити да Димитријевић има већи мотив од Ковачевића или Мијаиловића. Немам ја ништа против Чаве,само,као што рекох,мислим да би требао да започне Пикси.

Reply
Marko Vozdovac нов 26, 2011 at 00:52

Nadam se da ce nasi momci ovo nekako procitati:
Ljudi, vi dolazite i prolazite, ako dobijete derbi, vama super, ako ne dobijete, brzo zaboravite tu partiju i idete dalje. Za razliku od vas, mi smo tu godinama, decenijama… Neki od vas ce na zimu ili na kraju sezone otici i u slucaju loseg rezultata i ponovo izgubljene titule, trebace vam mesec ili dva da sve to zaboravite i svoju karijeru vodite dalje. Vi ste prfesionalci i do neke mere to i razumem. Ali kao sto smo mi bili tu pre nego sto ste vi dosli, tako cemo biti tu i kada vi odete. U slucaju loseg rezultata titula nam opet odlazi, sto znaci jos jednu, petu, godinu agonije i psihickog maltretiranja od strane „onih“. Kada sutra u 18h izadjete na teren, okrenite se oko sebe… Okrenite se ka Severu, istoku i zapadu i probajte da nadjete sebi drage osobe… Igrajte za njih, igrajte za to da vasa deca, braca, sestre, ocevi i majke nemaju jos jednu godinu agonije u zivotu… Igrajte za grb koji nosite na srcu, igrajte za slavu jer u slucaju pobede mi cemo vs pamtiti, a u slucaju poraza… Bicete samo broj koji je prosao kroz nas klub i nije ostavio nikakav trag… Do pobede! Do titule!! Hrabro!!!

Reply
ДС 1989 нов 26, 2011 at 00:44

Гледај Чаве гдје се изверо.

Reply
Nemanja нов 26, 2011 at 00:36

Nikada se nisam ovako osecao pred derbi, molim te Boze da Zvezda pobedi!

Reply
neca нов 26, 2011 at 01:12

imenjace i ja se nikada ovako nisam osecao pred derbi iako sam sa 3 dina te 97 prvi derbi gledao nikad nisam imao ovakav osecaj ko sad….
Crvena Zvezdo Pobedi Za Nas
Ta Pesma Se Sada Cuje U Glas
Napred Mladici Kucno Je Cas
Severna Armija Uvek Je Uz Vas

Reply

Leave a Comment