Moja Crvena Zvezda
Архива

Bez Evrope u sezoni 2011/12?

Marko Mugoša - odigrao samo 45 minuta u Zvezdinom dresu

Fudbalski klub Crvena zvezda lako bi mogao da ostane bez licence za učešće u Evro kupovima u sezoni 2011/12. Razlog za tako nešto su dugovi koje naš klub ima prema pojedinim klubovima i igračima.

Naime, UEFA ne dozvoljava učešće u svojim takmičenjima, klubovima koji imaju dugovanja prema klubovima, igračima, trenerima, menadžerima,…

U ovom momentu najkritičnija su dugovanja prema Borcu iz Čačka za transfere Darka Lazovića (jul 2009.) i Marka Mugoše (januar 2010.). Na osnovu tih transfera Čačanima se duguje ukupno 413.182 Evra. Tu sumu naš klub, prema odluci drugostepene komisije, mora da uplati do 1. decembra, a u protivnom biće dugu pripisana i kamata u iznosu od čak 100.000 Evra.

Ivanjičkom Javoru se duguje oko 40.000 Evra za transfer Trifuovića, a posebno specifična situacija bila je vezana za dugovanja prema portugalskom vezisti Lukašu. Omaleni Portugalac je nakon samo godinu dana u crveno-belom dresu morao da napusti fudbal zbog zdravstvenih problema (srčane smetnje), ali je ipak tražio da mu se isplate sve prenadležnosti iz ugovora. Pod pritiskom svetske fudbalske organizacije FIFA koja je zapretila čak i oduzimanjem 6 bodova u nacionalnom prvenstvu, postignut je dogovor i način isplate duga u iznosu od 120.000 Evra.

Dug prema prošlosezonskom kapitanu Nikoli Lazetiću u vrednosti ok 119.000 Evra, počeo je da se otplaćuje i do sada je na račun Lazetića leglo oko 19.000 Evra.

Za dogovore oko načina isplate dugovanja, naš klub ima rok do februara 2011. kako ne bi dovela u pitanje učešće u Evro kupovima naredne sezone.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.