Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Драгослав Шекуларац за Мондо: Срамота ме…

Драгослав Шекуларац и Рајко Митић

Друга Звездина звезда, легендарни Драгослав Шекуларац у интервјуу за Мондо рекао је да га срамота због данашњег стања у Звезди. Интервју преносимо у целости.

Легендарни фудбалер Црвене звезде Драгослав Шекуларац рекао је у уторак да управа тог клуба за своје пропусте тражи кривце у другима и да се снага екипе показује једино на терену, где су, како је оценио, црвено-бели били слаби, посебно због промашаја приликом куповине играча.

Гледам како се оно што су генерације стварале деценијама урушава несхватљивим саопштењима, која наносе несагледиву штету угледу и имиџу Црвене звезде. То није и не сме бити манир клуба који је постао највећи зато што је имао мудре и способне челнике, а не оне који су стварали непријатеље. А ова Звезда је отворила милион фронтова, тражећи кривце у другима за своје пропусте„, рекао је Шекуларац агенцији Бета.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић оптужио је недавно Фудбалски савез Србије и Партизан да су Звезди отели титулу.

„Мене је као Звездаша било срамота после свих тих напада, јер једина истина је она на терену, а тамо су се видели сви промашаји и пропусти људи који су одговорни за формирање тима. За разлику од Партизана, што је мени тешко да признам, направили смо много промашаја у куповини играча, пре свега странаца веома сумњивог квалитета. И то се најбоље видело у најјачим утакмицама. Изгубили смо два дербија, а могли смо и трећи да нисмо постигли гол из гол-аута. И сада како би сакрили оно што се не може сакрити, пљујемо Фудбалски савез, омаловажавамо Партизан и само себе мажемо блатом„, рекао је Шекуларац.

Сећам се неких других времена, то није био манир Црвене звезде, напротив. Ми смо били пример како се један клуб опходи према ривалима, институцији Савеза. Сада видим да имамо веће католике од папе, људе који нису звездаши, а воде Звезду. С друге стране криво ми је због навијача, познајем све вође, поштујем оно што чине за Звезду, снагу коју дају тиму, али када немаш квалитет на терену…“, додала је друга Звездина звезда.

Шекуларац је рекао и да се у медијима више појављују челници Звезде него сами играчи и да „ту нешто није у реду са клубом“ и додао да је клубу потребан јак тим за европска такмичења.

Мене би као функционера било срамота да су играчи у мојој сенци. То Звезда никада себи није дозвољавала, а када се прича о тиму, Звезди треба тим за Европу, а не за Србију. Звезду само Европа чини великом. Тек тамо се види да су сви напади и оптужбе на Савез и његове институције, Партизан и остале клубове, потпуно бесмислени. Звездин навијач хоће велике европске утакмице, а са оваквим начином рада, погрешним проценама и сталним сукобима, то се не постиже„, навео је он.

Шекуларац је најавио и да ће доћи на предстојећу Скупштину клуба.

Немам ништа против Терзића, добиће мој глас, ако треба. Лепо се облачи, има стила, видим и енергију, али он мора да зна да ово што сада ради није добро за Црвену звезду. Звезда своју слику треба да ствара на терену, јер тамо се све види, а не да се прави ријалити од клуба. Звезда је институција, а до статуса највећег клуба свакако није стигла срамним саопштењима и оптужбама на рачун сваког, него снагом на терену. А тамо смо ове сезоне били слаби и то је истина која боли сваког звездаша, мене првог„, рекао је Шекуларац.

Повезане вести

17 comments

dejo мај 24, 2017 at 16:26

Seki za sve si u pravu u vezi Crvene Zvezde ,Seki zamoli premijera i presednika Srbije da se sprovede ozbiljnu akciju protiv huligana vodja da oni zavrse tamo gdje im je mjesto a to sigurno nije po stadionima Srbije i Evropi vec iza resetaka pa neka se vidi onda sta sa Crvenom Zvezdom a to bi najbolje bilo u tom slucaju Privatizacija

Reply
Timotije мај 24, 2017 at 22:01

Добро је. Све до сад сам страховао за Звезду, кад оно Дејо нађе „спасоносно“ решење – предлаже своју непоновљиву ПРИВАТИЗАЦИЈУ!

Остало што си написао Дејо нећу да коментаришем, јер све је као и до сада бесмислено!

Reply
селектор ДМ мај 23, 2017 at 20:16

Сви смо ми – ви, донекле у праву. По мени за ову читаву сезону, почевши од евро квалификација, Гроф је ту највише крив, вероватно за њим одмах Терза, група тзв. „навијача“, и сад шта је ту је. Годинама уназад смо већ у проблемима. Јел треба подсећати на тренутни дуг, не тако давно избацивање из Европе, дугогодишњи пост у титулама, Толета, еру Лукића и ко зна кога не све………. Почели смо, нажалост да се задовољавамо малим стварима, домаћим титулама. Имам четрдесет и кусур, и знам да је Звезда Звезда онда кад је европска – сад нажалост није и ко зна кад ће поново.

Али све ово не значи да нисам звездаш и да не идем на звездине утакмице. И ове сезоне, као и тридесетак година уназад (сећам се једне утакмице из деведесетих против Бечеја кад нас било пар стотина), па и следеће ћу ићи, и све тако док будем имао и трунку снаге у себи – не због (далеко било) Терзића, Кокезе, или „вођа са севера“ који такође велики кривци за тренутно стање, и без обзира ко је тренер, и без обзира ко је доле на трави наше Маракане. Ићи ћу због Звезде, јер је Звезда мој живот. Е то смо драги моји пријатељи у свим овим мутним временима, свађама и препуцавањима помало заборавили – љубав према Звезди – без изговора и алибија, те нећу због овог, те нећу због оног. Дођи бре на стадион, лај на управу, тренера, играче, успротиви се „вођама“ бар негодовањем на њихове глупости, али не противи се својој Звезди, Звезда није нико појединачно од њих, ЗВЕЗДА ЈЕ СВЕ.

Још давно к’о дете, Ја наш’о сам пут, Да будем уз тебе, И срећан и љут,
Многи су хтели, Да сруше нам све, Ал’ љубав ка теби, Још јача је !!!

Reply
Bosko Drina 89 мај 23, 2017 at 20:09

sta ti dragane prdis covjek govori kako jest

Reply
dragan bari 1991 мај 23, 2017 at 19:41

Reče čovek u godinama koji sve pare troši u kladionicama i koji je radio u prepoštenom obiliću za vreme arkana,kada fudbaleri Zvezde nisu smeli da se presvlače u svlačionicama na obilićevom stadionu, nego u autobusu.Tada nije prosipao mudrosti.

Reply
Slobodan мај 23, 2017 at 23:10

Hvala Bogu jedan komentar u centar! Svi koji malo bolje znaju situaciji reci ce vam isto-nekad strasan igrac ali jako los covjek! Smrad! Pa on dok je primao hiljadu evra mjesecno od kluba sve je bilo ok-od kad mu je to ukinuto zbog krize samo ser.! Niko nije kriv sto je potrosio i prokockao citav zivot! Pa nije on igrao dzabe u Zvezdi pa da ima pravo da prodaje pamet sada!

Reply
Kalderon мај 23, 2017 at 18:53

Seki slava je prolazna pa ti ne treba da pljujes po ikoni zbog koje si poznat u svetu i tako na sebe skreces paznju.

Reply
dusan мај 23, 2017 at 19:56

ta ikona je postala ikona zahvaljujuci sekiju, pizonu, dzaji, blekiju, piksiju, deji, robiju, pancevu, rajku i mnogim drugima, a ne zahvaljujuci terzicu i bozovicu, kokezi, raosavljevicu, adzicu… manimo se vise laznog jedinstva i zaklinjanja na vernost. sekularac je rekao sve. glavu mozemo izvaditi iz peska ili je ostaviti u pesku

Reply
maximilian88 мај 23, 2017 at 18:49

Seki je covek drugog vremena. Ocigledno je da nije upucen kako danas krade i mulja crno bela zgadija. Ne moze se cutiti, no veliki je propust rukovodstva Zvezde sto nije ranije reagovala na prljave igre katolika, vec se krili iza trenera i igraca. A sto se tice derbija, pa mogao je i Partizan izgubiti drugi derbi da nisu dali izjednacujuci gol rukom u 88. minutu. Ima i ta strana medalje. O poslednjem derbiju i kradji u korist katolika sudije Grujica je vec sve ispricano. Ova sezona treba da pokaze svim Zvezdasima sa kakvom organizovanom kriminalnom organizacijom kodnog naziva jsdp imamo posla.

Reply
Sergio del locco мај 23, 2017 at 18:40

Bravo šeki. Svaka ti je na mestu
u fss čovek kojeg državna stranka postavlja da vodi koji god klub želi. I da radi šta hoće,jer joj je finansijski pomogao da osnuje stranku. A na čeli zvezde bivši zatvorenik,koji je već jedan fk (citaj OFK),zatvorio

Reply
Dragan мај 23, 2017 at 18:37

Sve je Šeki rekao i nema se što dodati. Samo se mi zvezdaši pitamo, da li ima kraja propadanja kluba.

Reply
crna Gora zvezdu voli мај 23, 2017 at 18:33

bravo Seki legendo naša!!! napokon neko od pravih simbola i predstavnika kluba da kaže istinu! volimo Zvezdu više nego oba svoja oka ali iskreno i nas je sramota svih ovih saopštenja.

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga мај 23, 2017 at 18:26

Има ли ико у садашњем руководству Звезде да ово прочита.
То Шеки легендо. Ниси једини кога је срамота Терзиних саопштења која су учесталија него сунце да нас угреје.
Има ли ико да из клуба најури све оне који наносе огромну штету Звезди.
Ко и под којим условима држи у клубу Блажа Раосављевића који нас је у црно завео доводећи играче „с коца и конопца“!

Reply
kastiljo мај 23, 2017 at 18:25

Zvezdi treba nova (stara),mlada,zvezdaska krv. Pantela,Deki,Zigara da cine rukovodeci trio,Vidic na klupu. TACKA!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 23, 2017 at 22:05

brate i ja sam za to..a sta mislis da li bi dosao deki,vida,pantela a da im dunhicevci sa severa rukovode klubom..razmisli malo..sve dok takozvane vodje severa odlucuju mi propadamo sce dublje..zapamtite da je to kancer naseg propadanja i zbog toga sam prestao da dolazim na tekme

Reply
kastiljo мај 24, 2017 at 00:18

Nece naravno…. Ono sto je tuzno je to sto je jedino resenje za oporavak kluba u ovom momentu nemoguce.

Reply
Dark мај 23, 2017 at 18:16

Slusajte svi dobro JEDNOG OD NAJBOLJIH FUDBALERA IKADA.

Reply

Leave a Comment