Moja Crvena Zvezda
Архива

Hajduk:C.zvezda 2:0

Nemoć

Crvena zvezda je u okviru 10. kola Jelen Superlige poražena u Kuli od ekipe Hajduka rezultatom 2:0. Pred nešto manje od hiljadu gledalaca, Zvezda je većim delom meča pritiskala rivala, ali nije uspela da stvori mnogo prilika za gol. Početak utakmice nije nagoveštavao takav epilog.

Brzo je Zvezda stvorila prvu priliku, već u četvrtom minutu utakmice, kada je Kalueđerović šutirao sa sedam metara, ali se istakao golman Hajduka. Samo dva minuta kasnije, Hajduk je uzvratio ali je Stamenković odlično odbranio šut koji je išao pod prečku. U osmom minutu dosuđen je slobodan udarac za Crvenu zvezdu. Izveo ga je na sjajan način Milovanović, ali je pogodio stativu.

U 10. minutu,videli smo još jednu priliku za Hajduk. Mikić je pogrešio, ali je u poslednjem trenutku uspeo da izblokira šut, pa je Stamenković bez većih problema odbranio. Samo dva minuta kasnije, Hajduk je došao do vođstva od 1:0. Nakon jednog slobodnog udarca sa leve strane, najviši u skoku bio je Kovačević, i uspeo je da zatrese Zvezdinu mrežu.
Nakon toga, Zvezda je pojačala pritisak ali nije uspevala da stvori ozbiljniju šansu. U 24 minutu, novi peh  zadesio je Zvezdu, jer se povredio kapiten Ninkov, i umesto njega u igru je ušao Ignjatijević. U 28. minutu, polupriliku za Zvezdu imao je Perović, ali je loše šutirao glavom.

Zvezda je poslednju dobru priliku u prvom poluvremenu imala u 44. minutu, kada je Kadu šutirao jako ali izuzetno neprecizno, praktično je pogodio Kaluđerovića koji je iz prve pokušao da savlada golmana Hajduka, ali je lopta prohujala pored leve stative. Domaćin je na odmor otišao sa minimalnim vođstvom.

U nastavku je Aleksandar Kristić odmah izvršio i drugu izmenu. Umesto Marka Vešovića, na teren je istrčao Miloš Trifunović. Praktično sve vreme se igralo na polovini Hajduka, ali su Kuljani veoma uspešno odolevali Zvezdinim napadima, a svoju priliku su čekali iz kontra napada. U 59. minutu Trifunović je pokušao glavom, ali je slabo šutirao.

Isti igrač je u 75. minutu imao dobru priliku da uputi udarac, jer je golman domaćih bio van gola, međutim Trifunović je loše zahvatio loptu i ona je otišla visoko preko gola. Zvezda je igrala sve ofanzivnije, što je domaćinu ostavljalo prostora za brze kontre. Nakon jedne takve, u 78. minutu, Hajduk je bio veoma blizu pogotku, ali je Li Adi makazicama izbio loptu na samoj gol liniji. Ipak, Hajduk je uspeo da postigne svoj drugi gol samo šest minuta kasnije. Pauljević je šutirao, Stamenković boksovao loptu koja se odbila do Petrovića, a njemu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Dva minuta kasnije, Trifunoviću se ukazala još jedna šansa nakon proigravanja Jevtića, ali je ponovo loše zahvatio loptu i slabo šutirao. Do kraja meča, videli smo i jedan poništen gol Milovanovića iz slobodnog udarca.

Fudbaleri Crvene zvezde su na ovom meču dobili čak šest žutih kartona.

Повезане вести