Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: Даћемо све од себе да победимо Ефес

Владимир Штимац је оптимиста пред почетак другог дела ТОП 16 фазе Евролиге, а навијачи имају велику жељу да се црвено-бели реванширају Ефесу за тесан пораз у Истанбулу и направе велики корак ка пласману међу осам најбољих клубова на Старом континенту.

– Добро ћемо се спремити. Идемо два дана раније тамо. Имаћемо свој мир и све што нам је потребно да се спремимо за утакмицу. Радићемо та три-четири тренинга. Мало ћемо осетити халу, што је најважније. Играли смо тамо сви, али супер је за нас што ћемо моћи мало више да се припремимо за ту утакмицу.

Центар Црвене звезде сматра да адаптација на дворану у Вршцу неће бити проблем, јер су многи Звездини кошаркаши тамо често наступали.

– За многе од нас неће бити необично, зато што смо играли тамо. Неки су раније играли у Хемофарму, неки који су играли у Звезди су гостовали тамо 100 пута, неки тренирали са репрезентацијом, тако да мислим да неће бити неке много велике разлике.

Мотива рањеној чети не недостаје, посебно након горке пилуле у Нишу претходне седмице.

– Даћемо све од себе. Тај пораз боли, али шта је ту је. То је већ давно прошло и не размишљамо о томе. Планирамо да изађемо што је боље могуће, да се потрудимо, дамо све од себе и победимо ту утакмицу.

Штимац гледа амо напред и не жели да се сећа лоших момената из Купа Радивоја Кораћа, а истиче да није гледао ни Куп такмичења широм Европе.

– Нисам пратио стране купове, а немам коментар за овај Куп. Причам само о Ефесу и о њему мислимо сад. Гледамо следећу утакмицу, како ту да победимо и не треба се враћати на нешто што је прошло – није се дао преварити корпулентни центар.

Стефан Јовић је тренирао са екипом од почетка ове седмице, али Штимац није могао да пружи одговор на то да ли ће он истрчати на паркет хале Миленијум.

– То не знам, морате да видите са тренером и доктором тима, нисам упућен у те ствари, али сви би волели да игра.

Из Владимирових речи и става могло се закључити да је екипу неуспех у Нишу потпуно освестио, тако да су чврсто на земљи пред важан дуел против Ефеса.

– Кључ успеха је да будемо концентрисани, да дамо све од себе, слушамо шта нам каже тренер и да се добро тактички спремимо за њих, јер су стварно сјајна екипа са сјајним тренером – закључио је Штимац.

Повезане вести

1 comment

vlada феб 25, 2016 at 19:39

trebali ste da date sve od sebe da pobedite sektu

Reply

Leave a Comment