Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Моли се за пенал, а заборављају Каду, Милијаш, Пикси…

Пикси пенал поништен гол

У последњих неколико година, ишчекивање вечитог дербија и расположење везано за највећи празник српског фудбала се нешто променило. Уместо традиционалног пецкања, подсећања на неке старе утакмице, велике потезе, сећања на легенде, прогнозирање резултата, комшије у недељи дербија, непрестано понављају како им годинама није досуђен пенал и практично моле да им исти буде „свиран“ у предстојећој утакмици.

Они у томе виде теорију завере, намештаљку, крађу… Ипак, занимљиво је што су црно-бели за све то време „пљачке“ освојили чак 14 титула шампиона Југославије, СЦГ и Србије, две више него за претходних 50 година. Али, како је комшијско памћење увек селективно, они никада неће поменути и очигледне крађе на штету Црвене звезде.

Издвојили смо три ситуације.

1.ПОНИШТЕН ГОЛ ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА

Драган Стојковић Пикси постигао је један од најлепших голова у историји вечитог дербија. Наравно, у питању је она мајсторија, директно из корнера.

https://www.youtube.com/watch?v=-Sf2Cp8odow

Ипак, свој терор над Партизаном није могао да настави и годину дана касније. Након тог 6.9.1987, Пикси је 1988. године постигао погодак са пола терена, али је он поништен. ЗБОГ ОФСАЈДА!? Крајњи резултат био је 1:1.

2. ПОНИШТЕН ГОЛ НЕНАДА МИЛИЈАША

Била је то 2008. година, Звезда је била актуелни шампион, а Партизан створио моћан тим, са Јоветићем и Дијаром у нападу, те Мореиром иза њих. Црно-бели су повели са 2:0, у потпуности контролисали игру… А онда је уследио налет Црвене звезде. Наши момци су изједначили, а потом и постигли и трећи гол.

Међутим, судија није дозволио вођство Звезде. Поништен је чист гол Ненада Милијаша, за једну од највећих пљачки у историји вечитих дербија. Гости су до краја постигли гол и славили са 3:2. Процените и сами.

Пенал и поништен гол
Милијаш

3. ПЕНАЛ НАД КАДУОМ

Звезда је 2010. године након лидерске позиције на табели отпустила Владимира Петровића, а потом и изгубила предност у односу на Партизан. Дерби је могао да одлучи шампиона, а то се и десило.

Партизан је славио голом Петровића, али је пре тога судија жестоко оштетио Звезде. Каду је био у продору, а Крстајић је са стране „улетео“ у њега. Судији то није било довољно да покаже на белу тачку.

Пенал на вечитом дербију
Каду и Крстајић

На истој утакмици, Крстајић је имао и један крвнички старт, али, наравно, није санкционисан како је требало.

Крстајић и Лазетић
Крстајић и Лазетић

Чекајући пенал за Партизан…

 

Повезане вести

27 comments

Povratak kralja PM#8 феб 26, 2016 at 14:04

Delije su dno srpskog društva, nepismeni su totalno, sećam se onog obrnutog slova „Љ“ na vašem transparentu, pa obrnuto slovo „Л“ na mutant-semaforu vaše Pečurkane, zatim kad ste u večitom derbiju izašli sa različitim dresovima (mislim da je Lekić nosio različiti), zatim skrnavljenje i našeg Rajka Mitića bistom gde izgleda kao da je izašao iz crtanog filma, a onda u vašoj reviji ste napisali „Рајка Митиђа“ i opet se osramotili. Vaš najpoznatiji navijač u Srbiji je najveći izdajnik srpskog naroda, navijate za klub čiji je vlasnik opljačkao srpski narod na Kosovu i Metohiji. I vi ste mi neki veliki Srbi? Komedija? Ne bih rekao, ovo što vi radite je tragedija!

Reply
Dusan феб 26, 2016 at 16:17

Decko, ti slobodno hodas ulicom sa ovakvom dijagnozom i ovakvim razmisljanjem?! Auuu, ala su zakazale institucije zdravstva!

Reply
Mile феб 26, 2016 at 17:12

sta je bilo, jel te boli cinjenica ?

Reply
Zvezda u krvi феб 26, 2016 at 02:13

Ova zagrebacka stoka je dosla ovde da komentarise…to nekako i razumem. Bolest ne bira, sta ces! Ali ovi nasi moderatori sto im pustaju komentare! Zasto da mi je znati? Stoka i njihovi komentari na nasem sajtu su bitni koliko i prdez na vetru!!!

Reply
Mile феб 26, 2016 at 17:16

Ko je iz zagreba musavi?? Vi koji ste do skoro ljubili Prosineckog u polni organ, vi koji imate iDEA sponzora na kosarkaskim dresovima, vi koji ste u hokeju doveli 2-3 hrvata, vi koji ste doveli Ibanjeza koji je do skora ljubio grb Dinama i ima hrvatsko drzavljastvo.. Ustase jedne ciganske, da vas nema trebalo bi vas izmisliti. Vi navijaci „Arkanovci sever“, a svi znamo ko je bio Arkan. Vi, koji podrzavate ovog svemocnog Isusa na vlasti koji ce nas zakopati zive ne dignemo li se iz pepela..Glas da ti nisam cuo jel ti jasno stoko jedna ciganska?

Reply
Povratak kralja PM#8 феб 26, 2016 at 00:58

2010. godine je Lazetić zaslužio žuti karton zbog faula nad S.Ilićem, a onda i drugi žuti neposredno pre nego što je naleteo na Krstajića jer je nastavio da igra iako je sudija dosudio prekršaj za Partizan što je automatski žuti karton, plus provokacija jer je išao na Krstajića koji je mirno stajao. Naravno da nije bilo penala za Kadua jer je pokušao da prođe kroz Krstajića i zajahao ga, tako da je mogao samo faul u napadu da bude dosuđen. 1987. kao što se jasno vidi igra je opravdano prekinuta zbog opasne igre napadača zvezde tako da je gol regularno poništen. Jedino tačno je ovde da je Milijašev gol neopravdano poništen sve drugo je LAŽ! Mogu da nađem minimum 100 grešaka u korist zvezde u večitim derbijima, većina su direktno odlučile pobednika i skrojile lažni odnosu u večitim derbijima! Glođović je u svojoj karijeri najviše puta oštetio Partizan, a možda i sudija koji je najviše puta oštetio Partizan u poslednje vreme! Sve je ovde jasno, a kome nešto nije neka na you tube ukuca Srpski kalčopoli (2008-2015)!

Reply
ДЕЈО феб 26, 2016 at 01:22

Шта ћеш ти овде испрдку фрањевачки семе ти јебем крваво!!!

Reply
Povratak kralja PM#8 феб 26, 2016 at 13:57

Došao sam da kulturno demantujem vaše laži ali pošto je to nemoguće moraću da ti kažem da je franjevački isprdak vaš ćetnik Robert Prosinećki i biću gde god hoću i da znaš vratiću se. NAPRED PARTIZAN!

Reply
Dusan феб 26, 2016 at 16:19

Bolest ne bira!

Reply
Mile феб 26, 2016 at 17:29

Od vas vecih bolesnika nema.

Mile феб 26, 2016 at 17:20

Imas pozdrava od Krcuna i Roberta sine.. A da ne zaboravimo cetnika Arkana.

Reply
Zvezda u krvi феб 26, 2016 at 02:05

Uh brate, kakav pacijent treba da budes, pa da dodjes na nase vesti! Sinko, tebi nije lako.
Meni bi se pre ruka osusila nego da odem na vas Zagrebacki sajt i komentarisem. P.S. potrazi strucnu pomoc dok nije kasno!!!

Reply
Povratak kralja PM#8 феб 26, 2016 at 13:55

Arena TV organizuje emisiju pred jubilarni večiti derbi pozivajući goste i iz svih glavnih gradova okolnih zemalja, i gotovo svuda su našli predstavnika Partizana i zvezde osim u Zagrebu jer će se odatle javiti samo bivši golman crvene zvezde Tomislav Ivković.
Robert Prosinećki zvezdin ćetnik je finansirao spomeni palim hrvatskim teroristima i uz to je bio veliki prijatelj sa tim Franjom koga pominjete, a onda je postao trener crvene zvezde.
E, moja Krcunijo među hrvatima!

Reply
Александар феб 26, 2016 at 14:19

Пријатељу, Пиксијев гол је поништен због ОФСАЈДА, не због опасне игре. Али је вероватно први дерби који памтиш онај 2011, па је разумљив твој коментар.

А о Хрватима мислим да не морамо, ваша ЗВАНИЧНА најава дербија бави се Хрватима.

Поздрав и свако добро, срећно сутра.

Reply
Mile феб 25, 2016 at 22:11

Ипак, занимљиво је што су црно-бели за све то време „пљачке“ освојили чак 14 титула шампиона Југославије, СЦГ и Србије, две више него за претходних 50 година. Али, како је комшијско памћење увек селективно, они никада неће поменути и очигледне крађе на штету Црвене звезде. Znaci za vreme „PLJACKE“ dali ste tri primera a ja ladno mogu da vam dam jedno 3×3 primera kako je Partizan bio ostecen protiv zvezde i koliko puta.. Udarajte musavci minuse, ajmo drzavna mezimice. VI ste najvise titula osvojili za vreme Tita i do raspada Jugoslavije, sta cemo s tim, znaci i vi ste plackaljli zar ne??

Reply
ilija82zvezda феб 25, 2016 at 21:05

Fascinantno mi je da glodari instaliraju zvezdinu aplikaciju pa komentarisu nase vesti. Zato ce uvek biti komsija mali i u subotu ih treba zgaziti kao miseve!

Reply
Mile феб 26, 2016 at 17:21

Interesantno je da vi imate obraza da pricate o kradjama i namestaljkama sa druge strane brda, a sebe nikako da pogledate u oci.. Koliko smo mali komsija, idi proveri Uefa listu, da vidimo da li vas ima medju 200 makar klubova sveta..

Reply
Mile феб 25, 2016 at 18:36

Gospodine ti koji si napisao ovaj tekst treba prvo samog sebe da ispitas da se vratis malo u proslost i da ne gledas samo svoj klub nego i komsije. Pa uporedi samo koliko puta je samo Partizan bio ostecen protiv zvezde, sto zbog penala, sto zbog jos nekih bezobraznih sudijskih odluka. Bila je i zvezda u nekoliko navrata ali Partizan je mnogo vise.

Reply
Mile феб 25, 2016 at 22:12

Lupajte minuse slobodno… ajde.. Da ste malo cigani realni, ko sto niste, sagledali bi ste malo cinjenice..

Reply
Rade Delija феб 25, 2016 at 18:12

Oni i ne znaju pošteno ni da pobede ni da izgube. Ove pfc sudije bi trebalo doživotno suspendovati i krivično goniti.Očekuje se i u subotu da njihov Glođa svira kako Tole diriguje.

Reply
Mile феб 25, 2016 at 18:32

Jao stvarno ne zezaj.. Pa Partizan je za ovih 10 godina, ako ne za jedno 5-6 penala bio ostecen, a da ne nabrajamo samo kakvi su se penali dosudjivali u vasu korist. Licemerni mali cigani Vujovic, Mazic, Glodjovic, Grujic to je sve vase.. A da ne zaboravimo bice dobri naslednici Zorana Petrovica i Branimira Babarogicia. Licemernost je vasa vrlina.

Reply
Александар феб 26, 2016 at 14:20

Глођовић никада није судио дерби. Толико о кредибилитету твог коментара. Поздрав.

Reply
Mile феб 26, 2016 at 17:11

Nije sudio derbi, ali je sudio zvezdi.. ne govorim o derbiju.. Gledao sam u Nisu Radnicki zvezda, sve vreme je navlacio za vas.. Molim lepo.

Reply
Zeljko феб 25, 2016 at 14:27

Piksijev pogodak ponisten je u prolece 87 Zvezda je vodila pre pomenutog gola 3:0 na kraju je bilo 3:1.

Reply
Александар феб 25, 2016 at 14:41

Мислим да грешите. Пиксију је поништен погодак 3. априла 1988. године, у 82. вечитом дербију. Бинић и Ђукић су били стрелци, а Пиксију су Мамић и Радовић поништили гол у 23. минуту. А 1987. је била чувена бомба из корнера.
Поздрав!

Reply
Mile феб 25, 2016 at 18:34

Partizanu je bio ponisten cist gol zauzvrat Vladislavu Djukicu u 83. derbiju kada je Parizan slavio sa 1:0. Navodno bio ofsajd, a covek ladno ispred dva zvezdina igraca na 2 metara..

Reply
Mile феб 25, 2016 at 22:09

Samo udarajte cigani musavi minuse.. znam da istina boli..

Reply

Leave a Comment