Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: „Имамо најјачу групу, огроман успех би био пласман у Топ 16“

Пред први меч ове сезоне у Евролиги медијима се у „Комбанк Арени“ обратио шеф стручног штаба Дејан Радоњић.

„Доста се причало и прича о томе шта је све било у припремном периоду, какав низ утакмица смо имали пред меч који нам следи. У свему томе занемарила се чињеница која је мени увек присутна, а после синоћњег тренинга још присутнија – да нисмо имали довољан број адекватних тренинга, којим бисмо довели екипу до оптималне форме. Ми смо планирали другачије, рачунали смо на густ почетак првенства, али не и на ситуацију која нас је довела до тога да сада тек правимо анализу и планове за сезону. У 25 дана одиграли смо 11 утакмица, што је огроман број мечева за екипу која није одрадила припреме у правом смислу. Имали смо велика оптерећења, никад већа, а стално нас је пратило то одсуство играча – и пре почетка сезоне, а и сада током сезоне. Све оно што се десило током припрема за нову сезону, али и од почетка само нам говори да је било неприродно да функционишемо нормално“, рекао је Радоњић а објављује „Моцартспорт“.

Радоњић је истакао да је Звезда прошла кроз један тежак период.

„Успели смо да на један одличан начин прођемо један тежак период, а само једна лопта нас је делила од тога да дођемо до свих пет победа у Јадранској лиги. Очигледно је да је екипа кроз овај период постепено расла, а морам да истакнем да није било прилике за неке тренинге које смо желели. На све то ми нисмо желели да имамо само припреме за мечеве, већ да урадимо и нешто више. Али, очекује се права реакција кроз оно што следи“.

Радоњић објашњава да екипа жели до првих бодова већ на првој утакмици.

„Наша жеља је потпуно јасна – да пред нашим навијачима дођемо до првих бодова. Стразбур је једна изузетно квалитетна екипа, вратио се селектор Француске Венсан Коле, који сада поново води овај тим и који ће покушати да направи тим достојан титуле у Француској. Стразбур поседује један систем игре у којем има свега – талента, искуства, потенцијала, разноврсности, а уз добре играче могу да играју на веома високом нивоу. Оно што је карактеристично јесте да током прошле сезоне ретко када су били поражени на страни, што значи да имају знање да одреагују далеко од куће и ми морамо да будемо свесни тога“.

Наш шеф струке зна да ће велики ветар у леђа његовим кошаркашима бити Делије.

„Амбијент који праве навијачи Црвене звезде праве разлику у европским оквирима. У овом тренутку ситуација затева да буду у највећем могућем броју и да нас подрже најбоље што могу како бисмо дошли до победе. Јасно је колико ће њихово присуство и подршка бити важна за нас – да нас дижу, да нам уливају самопоуздање“.

Шансе за пролаз у ТОП 16 нису велике, тврди Радоњић.

„Мислим да све екипе имају жељу да дођу до 16 најбољих. Шта су наши реални параметри треба погледати кроз разлике у односу на прошлу сезону: Имамо најјачу групу ове сезоне, и много јачу него прошле године, што говори о томе да треба више да се води рачуна. Ове године играмо са тимовима који имају много разлога да се боре за сам врх Евролиге – почев од Реала, прео Химкија, до Фенербахчеа. Бајерн такође има много разлога да ове сезоне уради много више, јер има много јачи састав и Карија Пешића који увек своје екипе води напред. Стразбур је од почетка стављен у ситуацију да није конкурентан тим, али ја се уопште не слажем с тим и мислим да ће време показати колики квалитет имају. Ми ћемо дати све од себе да испунимо наше жеље, али мислим да би био огроман успех ако бисмо отишли у ТОП 16“.

Повезане вести

Leave a Comment