Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Јовић одвео омладинце у елитну рунду, Плавшић дебитовао за младу репрезентацију

Претпоследња пауза због репрезентативних обавеза је завршена, па нас до зимског одмора дели још једна наредног месеца. Играчи Црвене звезде су имали великог удела у репрезентацији Србије протекла два викенда.

А репрезентација

Марко Петковић и Александар Катаи су били на списку селектора Радована Ћурчића за последња два квалификациона дуела за Европско првенство у Француској наредне године, али нису одиграли ни минут, иако су могли. Србија је већ у прошлој години и због својих и због других грешака и разноразних утицаја, пропустила прилику да се пласира на четврто узастопно првенство Старог континента, треће узастопно велико такмичење.

У првом мечу, 8.октобра у Елбасану, Србија је савладала Албанију 2:0, што би требала да буде нормална околност и логична последица. Играч утакмице је био наш Лука Миливојевић. 11.октобра, Србија је поражена од Португала 2:1 у Београду. Квалификације су завршене на 4.месту са 7 бодова.

Наредног месеца следе две пријатељске утакмице, у којима ће надамо се и Петковић и Катаи добити шансу.

Млада репрезентација (У21)

Млада репрезентација Србије је одлично започела квалификације за Европско првенство у Пољској 2017. Марко Грујић, Вукашин Јовановић, Срђан Плавшић и Филип Манојловић су били на списку селектора Томислава Сивића, и сви су играли. Марко Грујић и Вукашин су Јовановић су стандардни стартери.

Марко Грујић је оба меча почео у стартној постави. Против Андоре у Новом Саду је одиграо полувреме, када га је заменио дебитант Срђан Плавшић. У Каунасу је господарио тереном свих 90.минута.

Вукашин Јовановић је обе утакмице одиграо 90.минута у тандему са Милошем Вељковићем. Уиграва се тандем златних омладинаца, можда и будућих клупских саиграча.

Срђан Плавшић је дебитовао за младу репрезентацију против Андоре, у родном Новом Саду. Заменио је Марка Грујића у 46.минуту, док је у Каунасу у игру ушао у 60.минуту уместо Луковића.

Филип Манојловић није бранио ни у Новом Саду, ни Каунасу, али се надамо да ће ускоро добити шансу да стане на гол.

Србија је у првом мечу савладала Андору 5:0, у Новом Саду, 7.октобра. У другом мечу је била успешнија од Литваније у Каунасу, 2:0. Наредни мечеви су против репрезентација Италије и Словеније. Србија је прва у групи са 9 бодова из три утакмице и гол разликом – 12:0.

Нa Европско првенствo у Пoљску ће се плaсирaти пoбедници групa, дoк ће четири нaјбoље другoплaсирaне репрезентaције из свих девет групa игрaти бaрaж зa јoш двa местa нa првенству. Први пут у истoрији еврoпских првенствa зa игрaче дo 21 гoдине нa зaвршнoм турниру учествoвaће 12 нaјбoљих селекцијa „Стaрoг кoнтинентa“.

Омладинска репрезентација (У19)

Лука Јовић је успешно предводио омладинску репрезентацију до елитне рунде квалификација за Европско првенство у Немачкој.

Србија је заузела друго место у групи. Утисак је мало покварио пораз од Чешке у последњем колу, јер би Србија са првог места и као носиоц имала „лакше“ противнике у елитној рунди.

Лука Јовић је са 4 гола и две асистенције био најзапаженији међу репрезентативцима Србије, уз партнера у нападу, Шапоњића. У првом мечу против Естоније забележио је хет-трик и асистирао два пута у победи 5:0, док је против Јерменије био једном стрелац. Против Чешке у 3.колу није играо.

Милош Стојановић је био стандардни бедем испред гола. Све утакмице је био у стартној постави, али је нажалост у последњем колу против Чешке морао због повреде да изађе из игре већ у 5.минуту. Надамо се да није ништа озбиљно и да ће Милош за викенд играти за Бежанију.

Марко Мијаиловић је одиграо сваки минут у Естонији. Десни бек је забележио и две аистенције.

Никола Јовановић је био актер свих мечева. У првом мечу против Естоније је у игру ушао у 29.минуту, док је против Јерменије и Чешке на терену био свих 90.минута.

Филип Станковић је суделовао само у дуелу против Чешке и одиграо цео меч, док голман Јован Вицић није одиграо минут.

Србија је савладала Естонију 5:0, Јерменију 4:0 и изгубила од Чешке 2:4. Жреб за елитну рунду је 3.децембра, победници група ће обезбедити пласман у Немачку.

У18

Репрезентација Србије до 18 година је у пријатељском мечу тотално надиграна од Холандије у поразу 4:0, на терену Спoртскoг центра Фудбaлскoг сaвезa Србије у Стaрoј Пaзoви.

Селектор Иван Томић је поделио минутажу, па су углавном сви добили прилику. Голман Александар Станковић је на голу био до 65.минута, Лука Аџић је у игру ушао у 65.минуту, док Лазар Романић није играо.

Црвена звезда се наредног викенда враћа својим обавезама, а у фокусу је мини граднски дерби птротив Рада на Бањици, после дужег времена, и шанса да се настави победничка серија изабраника Миодрага Грофа Божовића.

Повезане вести

Leave a Comment