Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда стиже у Ниш

Екипа Ненада Перуничића ће покушати да освоји нове бодове у 4. колу Супер лиге Србије на гостовању против Железничара у Нишу. Меч се игра у суботу од 18 часова и 30 минута у Спортском центру Чаир.

Црвено-бели су уз Металопластику једина непоражена екипа у првенству. У међувремену је Партизан победио Слогу из Пожеге резултатом 28:24 и преузео вођство на табели уз утакмицу више, па би Звезда евентуалним освајањем два бода у Нишу успела да се врати на чело табеле. То је више него довољан мотив да Београђани изгарају на терену пред Нишлијама, које су у прошлости често знале да пруже велику подршку црвено-белом тиму организованим доласком. Добар старт сезоне уз две победе над Радничким (31:27) и Моравом (35:27) и реми против Металопластике (22:22) у Шапцу, одличне партије Шотића, Мандића, Радосављевића, Златановића, Бабића, Драгутиновића, Тодоровића и друштва уливају наду у наставак серије непобедивости, али то неће бити нимало лак задатак, обзиром да Железничару гори под ногама, али и због чињенице да црвено-бели тешко стижу до бодова у Нишу.

У последњих шест сусрета пред нишком публиком Звезда је забележила две победе, реми и три пораза. Последњи пут црвено-бели су славили у Нишу прошле јесени, када је било 28:27 за госте из Београдa. Младен Шотић је са 10 погодака против Мораве избио на чело клупске листе стрелаца са укупно 18 погодака, по чему је тренутно седми у Супер лиги. Прате га Ненад Мандић и Урош Радосављевић са по 14 голова, док чувар мреже Дејан Златановић својим успешним интервенцијама доноси превагу када је то најпотребније.

Железничар има првог стрелца лиге Михајла Митића, који је свих 27 погодака у досадашња три кола постигао из игре. Некадашњи члан Црвене звезде Марко Пернар сада је узданица Нишлија, а главне полуге тима су и Александар Павловић, капитен Андрија Мађар, Душан Басарић и Стефан Стефановић. Клуб са југа Србије претрпео је поразе против Партизана (29:32) и Пожаревца (24:25) на гостовањима уз реми код куће против Слоге из Пожеге (28:28), па тренутно заузима претпоследње место са само једним освојеним бодом.

Због тога Звезди уопште неће бити лако сутра у Нишу, али и Београђани имају своје адуте у виду дуже клупе, одличног голмана и расположених стрелаца. Још ако нишке Делије организовано подрже екипу и са трибина загрме добро познате песме, гости ће бити врло близу злата вредној победи, јер у овом првенству сваки тријумф на страни вреди много обзиром да сви тимови, по правилу, код куће пружају најбоље партије.

                                       Железничар – Црвена звезда

                                          4. коло Супер лиге Србије

                                           Субота, 10. октобар 2015.

                                        СЦ Чаир – Ниш, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment