Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Мијаиловић: Оставка ништа не решава

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић у интервјуу за лист Спорт изнео је своје мишљење о актуелној ситуацији у клубу и нагласио да ће наставити и даље да обавља функцију на којој се тренутно налази.

– Расписивањем избора показали смо добру вољу за променама и да нам није стало до останка у фотељи већ да је Звезда испред свега. Толико прашине и помпе се дигло, а на крају нико није хтео да уђе у коштац са проблемима са којим се ми сусрећемо од доласка у децембру.

Мијаиловић се затим осврнуо на чињеницу да се нико није кандидовао за новог председника клуба на изборима који су били заказани за 11. октобар, а сада неће бити одржани:

– Сви су имали прилику да се јаве, скупе потписе чланова и кандидују се… Не видим ништа спорно, али изгледа да је лакше са стране гледати борбу коју водимо, посебно на плану лиценцирања за Европу. Зашто се такмичимо ако не желимо да играмо у Европи. Из тог разлога неко мора да пријави клуб и покаже шта је одрађено до 15. октобра.

Председник нашег најтрофејнијег клуба нема проблем да одступи са позиције у клубу, али у томе не види излаз из ове ситуације:

– Оставка ништа не решава, већ само доноси додатне проблеме, а Звезда их има и превише на многим пољима. Постоје потези који су неодложни сваки дан мада у читавој овој ситуацији ни мало није лако пронаћи решења. Изгледа да сви немамо исте погледе и када екипа има једну од најбољих сезона на домаћој сцени у историји.

Поставља се питање шта ће се дешавати у наредном периоду, после ове неочекиване ситуације око избора првог човека клуба:

– Изборна комисија је имала састанак и констатовала да нема послатих кандидатура, ни поштом. Све је испоштовано до танчина, а видећемо хоће ли у наредном периоду бити заказана ванредна Скупштина, која је највиши орган и да се на њој донесу неке одређене одлуке.

О могућности да се седница одржи у року од месец дана популарни Тоза је био више него јасан:

– Такав пропис статутом не постоји, а ако се појаве две трећине потписа чланова да желе одржавање Скупштине одмах ћемо заказати термин. Искрено овакав расплет нисам очекивао и покушавамо да будемо ажурни све до неких нових одлука.

Термин нових избора за сада није познат:

– Не могу ја о томе да одлучим. Постоје органи клуба и прописи, којих се придржавамо без обзира на неке „прозивке”. Видећемо шта доносе наредни дани.

Звездан Терзић је првобитно најавио да нећe остати у клубу:

– Уверио се у многе ствари, али верујем да слично размишља као и ја и да до даљњег морамо да наставимо заједно.

Повезане вести

1 comment

rene artoa окт 9, 2015 at 21:26

Niko se nije kandidovao zbog licence, i ako kojim slucajem ovi ljudi zavrse sa licencom tada ce imati kandidata jer posle bitke svi su junaci!!!

Reply

Leave a Comment