Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Мега Лекс – Црвена звезда Телеком

Забележила је Звезда и други пораз у ТОП 16 Евролиге, а два дана након тога је чека нови изазов у АБА лиги након низа од 16 победа. Наш тим у овом колу гостоваће екипи Мега Лекса.

Мега Лекс ове сезоне игра своје утакмице у Сремској Митровици, у хали Пинки. Хала за кошаркашке утакмице прима до 3000 људи, а с обзиром на популарност тима који долази, не сумњамо да ће бити пуна.

Мега се тренутно налази на 8. позицији на табели са скором 7-9. Имају само две победе мање од тимова који се боре за последње место у плеј-офу, тако да тренер Милојевић са правом најављује борбу овог младог тима и за то 4. место, иако не играју у најбољој форми у последње време.

Последње појачање су добили пред претходно коло у виду центра Дејана Муслија. Он је на свом дебију постигао сјајних 26 поена и показао још једном да је тренер Дејан Милојевић заиста добар у враћању у живот персепктивних центара, с обзиром да је нешто слично урадио и са Бобаном Марјановићем.

Наравно, узданице и вође тима су Миљеновић и Јокић, два највећа бисера у овом тиму. Обојица играју одлично, нарочито је велико изненађење висока форма омаленог Миљеновића који се јако добро снашао у улози првог плеја. Он у просеку постиже 13,3 поена и има чак 8,8 асистенција. Највећи број тих пасова иде управо ка Николи Јокићу, момку који покрива све високе позиције у тиму, а карактерисе га велика покретљивост и добар шут споља. Он постиже у просеку 15 поена, хвата 9 лопти и томе додаје 4 асистенције по мечу. Заиста завидна статистика за момка од 19 година.

Поред њих, ту је и Марко Кешељ, бивши кошаркаш Црвене звезде који је стигао у Мегу након првог међусобног сусрета ове сезоне. Он је само на две од дванаест утакмица постигао мање од 10 поена. Како сезона одмиче игра све боље, рука је све сигурнија, а тренер му даје све већу слободу.

Од спољних играча, могли би Јарамаз и Крстић да експлодирају, да их крене шут, али њихова форма је тренутно у паду и све су мање шансе да остваре пун потенцијал који им се предвиђао на старту каријере. У рекету су ту Николић и Чантекин који солидно одмењују Јокића, али су далеко од његовог талента.

Утакмице ова два тима су увек биле узбудљиве, са великим бројем поена, али је утисак да је Звезда ове сезоне доста јача, да има јачи дефанзивни бедем у спољној линији и да управо из тог сегмента може да оствари највећу разлику. У прилог томе говори и чињеница да је све међусобне сусрете у АБА лиги у прошлој и овој сезони, Звезда решила у своју корист.

Мега Лекс – Црвена звезда Телеком, недеља, 19:00, хала „Пинки“ Сремска Митровица

Повезане вести

6 comments

otpisani101 јан 11, 2015 at 19:05

svi komentari predhodni su objektivni i realni…i oni koji lupaju minuse a i mi koji znamo da radonjic nije trener za zvezdu slazemo se u jednom-da samo titula u aba i domacoj ligi je uspeh za ovu ekipu,sve drugo je propala sezona…i ovi koji govore o radonjizmu i da trener raste zajedno sa ekipom se plase plej ofa sa partizanom…i to zvezda obara rekorde,partizan se bori za cetvrto mesto i mi umesto mirno da cekamo plej of ,mi strepimo koliko ce zvezda biti u formi za plej of,jer vujosevic podize formu partizana svake nedelje…da imamo iole ozbiljnijeg trenera,titulu bi u aba ligi slavili jos prosle sezone…radonjic je prosle sezone imao sve-plej of u beogradu,raspalu cibonu,polufinale evrokupa i na kraju nista…cestitam onima koji veruju da ce radonjic osvojiti nesto ali se bojim da ce mo proci bas kao i prosle sezone…ali posto covic dao blanko podrsku treneru,ostaje nam samo da se uzdamo u srecu i da se nadamo da je radonjic nesto naucio iz prosle sezone a i bio je u izraelu da se skoluje pre neki dan…

Reply
ds јан 11, 2015 at 15:38

Ova nam utakmica treba posluziti za odmor i povratak nekih igraca mani nas Radonjicu vise tog rekorda.Gledao sam nam sada raspored za ovaj mjesec.Galatu moramo uzati znaci za taj se mec spremati jer sa ovakvom formom nece biti dobro dva dana poslje opet jedna laksa kod kuce sa Zadrom i to je prilika napokon da vidimo Kaplanovica i Cvorovica mada me od Radonjica nista ne iznenadjuje mozda im nece ni sekunde dati.A onda tri dana pa Barsa i tu treba pokusati izvuci pobjedu nemamo sta izgubiti pa gostovanje u Crnoj gori i gostovanje Albi.Gust i tezak raspored a ne moze nam samo Zadar posluziti za osvjezenje,bukvalno do plej ofa mi smo u ovakvom tempu i to me brine.Nekih se utakmica moramo odreci jer znam da cemo u Evroligi na svakoj davati maksimum a u padu smo,nece nam se vratiti pobjedama i gdje je svrha?

Reply
Hez јан 10, 2015 at 23:32

Problem je trener bez mozga kome je cilj rekord u uzastopnim pobedama u ABA ligi, a ne tempiranje forme za plej-of. Opet će da cedi Bobija i Luku, a klupu će da drljaju Jović, Dangubić, Rebić, Tejić, da ne pričamo za Kaplanovića i Čvorovića. Čime smo zaslužili ovu spodobu na klupi?

Reply
rs јан 11, 2015 at 15:04

Dzabe se nerviras i pricas niko ni ne cita nase komentare jer da ih Radonjic procita vjerujem da bi dobio dodatno znanje i shvatio u cemu grijesi a toga ima mnogo 😀 Nama cetiri igraca nisu u upotrebi uopste,gledam sinoc partizan olimpija da vidim kakve su komsije da ne duzim o tome povezacu samo s ovim sto si rekao,svinja od svojim mladih igraca cudo pravi i glavu dajem da ce nam i oni pored ovim ostalih od kojih smo vec osjetili dobru igru,praviti probleme na derbiju.Mali Andric im je sinoc pored Macvana donjeo pobjedu a nasi na klupi neke nismo ni vidjeli a neki jedva i da udju.Od Dangubica nista od samog pocetka ama bas nista,Luka i Bobi iscjedjeni a nama cetvorka ne treba pojeo je Luku,Macvan i bice nam problem u borbi za Evroligu ali on kaze da ne treba,pad Vilijamsa,Jaka i Djenka neprepoznatljivi pa ljudi moji kako se mi i drzimo? Jedini Kalinic konstantan ali i na njega treba paziti sta ce i kako ce vratiti formu i igrace ne znam i nije to moj posao ali ja mu jos jednu propalu sezonu jos sa ovim timom u kojeg vjerujem i pored ove igre,prastati necu! Jos nesto,citam stalno kako Simonovic vodi svoj tim do pobjede svaka tekma po 15 koseva,Radonjic je njega suterski ubio koristio ga je samo za odbranu isto sto sada radi sa Dangubicem,jer taj momak jedva i da pokusava nesto u napadu i vidi se da mu je zadatak odbrana sto nije dobro,jer je nama vise problem napad i nemamo raspolozene igrace kad svi sve moraju u odbrani umjesto da se nadje neki balans.Kad se sjetim igre Nemanje u Megi i ove sada,pa upropastice ga,ne koristi se nista od njega a znamo kakav odraz ima.Djenku je ubio u pojam samopouzdanje na najmanjoj razini,umjesto da kroz Aba ligu uz Vilijamsa npr,da ga razigra pa neki lagani kosevi da ga krene onda ce doci i te trojke koje nam toliko fale.Jaka srlja vise nego ikada,i vidi se koliko trener ne zna da zavede red prije je znao na nekim utakmicama dati i po 3,4 pa i 5 trojki a sada ne znam da li je toliko dao od pocetka.I mislim da je to posljedica tandema Vilijams Bobi,nama je to najjace oruzije ali ne moze uvijek Makabi i Real su to zaustavili a onda su igraci sami u tom trenutku smisljali sta ce i kako ce bez imalo kreativnosti,akcija znaci da mi plana B nemamo.Kroz novine se od pocetka pricalo o tome kako su nezaustavljivi,pa ne bi rekao i Radonjic naravno misli da moze samo sa tim da izgura i samo se lopta baca Bobiju,drugi kao da ne postoje zato Jaka Djenka i Dangubic i jesu iskljuceni i ovako igraju.Da me neko ne shvati pogresno i treba lopta Bobiju,i treba taj tandem ali ne moze samo to.A idalje ne mogu da se pomirim sa tim da smo Djenku totalno izgubili.

Reply
josif јан 10, 2015 at 19:53

Da Vilijams i Bobi uopste cne ulaze u igru i po cenu poraza a realno mislim da mozemo da ih dobijemo sa pola snage.Vecu minutazu da dobiju Dangubic i Tejic a 10-15 min da dobije Rebic odmarajuci Jovica.Nema potrebe da se trosimo,bice to laganica.Pozz.MKD

Reply
DS јан 10, 2015 at 16:31

Bice nam ovo prvi poraz i treba da bude,u padu smo forme trener ovu utakmicu iako je protivnik kvalitetan i uvijek protiv nas gine,treba da iskoristi za neke nama bitnije stvari.Kraca minutaza za Kalinica,Bobija i Luku,lagano podizanje forme onih koji su pali.Nema razloga vise da forsira te pobjede jer cemo se raspasti,nije htio jos jednog igraca zasto onda Tejica stalno drzi na klupi? Neka nadje neki balans,ima vremena da se dignemo ali mora ici laksim tempom kroz Aba ligu jer ako budemo gurali na pobjedu a znamo da je mucenje sa Megom uvijek,izgubicemo bezveze uz dodatno trosenje igraca zaista nema potrebe.Bitnije je da se skoncentrisemo na galatu jer mi imamo sanse da prodjemo dalje iako smo lose poceli,ne znam da li i poslje ovoga imamo u razmatranju da nam treba jos jedan igrac?

Reply

Leave a Comment