Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти против Медвешчака отварају 2015.годину

Ватерполисти Црвене звезде у оквиру 11.кола Триглав Регионалне ватерполо лиге гостују Медвешчаку, у Загребу на базену „Утрина“. Меч у Загребу почиње од 20.15h и биће први меч обе екипе у 2015.години.

Црвено-бели су крајем протекле године испали у полуфиналу Ф4 Купа Србије од Радничког из Крагујевца, па им остаје борба за што бољи пласман пред други круг такмичења Регионалне лиге. У осам мечева, црвено-бели су забележили половичан учинак – 4 победе и 4 пораза, а два кола су били слободни, и заузимају четврту позицију на табели групе Б. За црвено-беле је дуел на Утрини јако битан због повратка на стазе победе и због приличног заостатка за Морнаром и Јадраном, а приласка Војводине на само два бода заостатка. Југ ће свакако бити неприкосновено први и уз први Приморје је највећи кандидат за регионалну круну. Црвена звезда је у серији од три везана пораза, а последњи пут је славила управо против садашњег противника, Медвешчака, 15.новембра на 11.априлу. У прошлом колу, Црвена звезда је убедљиво поражена од Јадрана на свом базену, (5:13).

Медвешчак је надалеко познат по свом хокејашком клубу, а ватерполо клуб по својој школи ватерпола, којој посвећује највише пажње. У регионалној лиги заузимају 6.место са скором од  једна победа, једна нерешена утакмица и седам пораза у девет мечева, и практично без шанси су за пролазак у други круг. Једину победу су остварили против Приморца, а у прошлом колу су поражени од Југа (19:3).

Црвено-бели сутра у 12 часова путују за Загреб, док је меч заказан за 20.15h. На списку путника нема Дениса Шефика, на голу ће бити Марко Драксимовић и млади репрезентативац Тодоровски. У тиму због прехладе неће бити ни Димитрија Обрадовића кога ће заменити Алекса Димитријевић, новопридошли играч из Београда. Дејан Савић и његови пулени ће морати да се потруде у наредном периоду, а директан пренос меча из Загреба можете пратити на Аренаспорт1.

11.коло Триглав Регионалне лиге

Медвешчак – Црвена звезда

базен: Утрина, Загреб

Повезане вести

Leave a Comment