Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Корак ближе остварењу сна

Пред гостовање Црвене звезде Телеком у Виторији констатовано је да од како је преузео кормило црвено-белих Дејан Радоњић зна само за победе у дуелу са шпанским тимовима. Прецизно је наведено да је из претходних пет дуела (Билбао 2-0, Лаборал Кућа 2-0, Валенсија 1-0) уписао исто толико победа и упитан да прокоментарише ту чињеницу Радоњић је кратко рекао:

– Било би добро да победимо и шести пут, у сваком случају.

Речено и учињено. Оно што је Звездин стратег пожелео и замислио то је и урадио. Међутим, Црвена звезда Телеком не само да је победила Лаборал Кућу, него је у потпуности надиграла екипу из Виторије. Радоњићеви изабраници апосолутно су контролисали дешавања на терену, у једном тренутку су имали предност од чак 25 поена што довољно говори о доминацији играча у црвено-белим дресовима на паркету дворане Фернандо Буеса.

– Велика победа за нас. Посебно нас радује чињеница да смо одиграли изванредно против клуба који је годинама у самом врху европске кошарке и да смо уписали први тријумф на гостовању. Остварили смо прву победу на страни ове сезоне у Евролиги, али задовољство мора кратко да траје јер нас већ у недељу чека дуел против Крке која ове сезоне игра изванредно – рекао је Радоњић одмах по слетању на београдски аеродром.

Капитен тима Лука Митровић и помоћни тренер Велибор Радовић су после меча са Лаборал Кућом изјавили да је то можда била и најбоља партија Црвене звезде Телеком од почетка сезоне. Са тим се сложио и Радоњић:

– У сваком случају сам задовољан квалитетом игре. Свих 40 минута држали смо висок ниво концентрације. Играли смо одговорно у оба правца, са посебним акцентом на веома чврстој одбрани и јако добро и паметно у нападу – констатовао је Радоњић.

О снази колектива и квалитету тимске игре црвено-белих ове сезоне најбоље сведочи податак да у свакој утакмици неко други од играча искочи својим учинком. Овог пута сјајну партију пружио је Маик Цирбес који је одиграо најбољи меч у црвено-белом дресу. Немачки репрезентативац је поред сјајне игре у одбрани, нанизао 15 поена и седам скокова:

– Радује ме чињеница да је то нешто по чему смо препознатљиви. У дуелу против Лаборал Куће је то био он, у наредном мечу можда неко други, али најважније је да растемо као тим и да представљамо снажан колектив.

По завршетку првог дела прва фазе елитног такмичења Звезда је усамљена на другој позицији Д групе иза неприкосновеног Олимпијакоса:

– Пре почетка сезоне смо констатовали да ако верујемо у чуда да она могу и да се остваре. Овом победом смо за корак ближи остварењу нашег сна. Али, сви морамо да будемо свесни да још ништа није готово, да је пред нама још пет утакмица против много озбиљних и тешких ривала. Морамо да останемо скромни и зато ни по коју цену не сме да дође до било каквог опуштања или еуфорије.

Повезане вести

3 comments

Небојша нов 15, 2014 at 14:22

IMAMO VELIKU SANSU DA POSTANEMO VELIKI EVROPSKI KLUB.NADAM SE DA CEMO TO USPETI>NA CEMU ZASNIVAM OVU TEORIJU,PA NA OSNOVU OZBILJNOG RADA CELOG KLUBA,STO SE VIDI.ALI,UVEK IMA TO ALI,MORAMO POCETI DA OSVAJAMO TITULE,ZNACI JEDAN KONTINUITET I REDOSLED.

Reply
Бранимир нов 15, 2014 at 16:18

АЛИ навијачи коначно морају прихватити овај клуб и његово учешће у свим такмичењима, а не селективно, уз прилику за личну афирмацију. Зашто би се одрицали оваквог задовољства?

Reply
dejo нов 15, 2014 at 11:19

Samo napred! Hrabro! Odlicni ste! Pravo osvezenje u sumornoj Srbiji!!!

Reply

Leave a Comment