Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти славили у Новом Саду

Ватерполисти Црвене звезде савладали су новосадску Војводину 9:7 (2:3, 1:3, 2:2, 2:1) у 6. колу Триглав Регионалне лиге. Најефикаснији је био Виктор Рашовић са 3 гола.

Црвено-бели су наступили без Дениса Шефика и Саве Ранђеловића, а дебитовао је Ђорђе Шормаз, који је стигао непосредно пред овај дуел.

Његован је донео предност Црвеној звезди на самом почетку која је стигла до 3:0 током четвртине, али је Војводина смањила на 3:2. У другом периоду је решен победник. Црвено-бели су погодили оквир гола Добожанова у неколико наврата, да би прво преко Викора Рашовића из петерца, а затим и преко центара Томашевића и Ешкерта дошла до 6:2. Матковић је донео 6:3 за полувреме.

У трећем делу, прво је погодио Томашевић, а затим и Његован лепим лоб голом донео 8:3. Тркуља је са два гола примакао Војводину, која је у последњој деоници стигла и до 8:6, имала неколико прилика, али је све сумње трећим голом отклонио Виктор Рашовић. Васић је поставио коначних 9:7.

Стрелци за Црвену звезду били су Виктор Рашовић 3, Његован и Томашевић по 2, Ешкерт и Бијелић по 1.

Црвена звезда је овим тријумфом дошла на деобу другог места у групи, после пораза Јадрана од Морнара у Сплиту. Ове три екипе имају исти скор после шест кола – три победе, два пораза. Југ је чврсто на првом месту са 5 победа. У наредном колу, Црвена звезда дочекује Приморац, а пре тога у среду гостује у Ријеци, Приморју, у реванашу плеј-офа за Лигу Шампиона.

Војводина – Црвена звезда 7:9 (2:3, 1:3, 2:2, 2:1)

Базен Слана бара. Гледалаца 300. Судије: Путниковић и Виријевић. Играч више: Војводина 10 (3), Црвена звезда 8 (3). Петерци: Војводина 1 (1), Црвена звезда 1 (1)

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Петровски, Максимовић, Рогач, Митровић, Васић 3, Гвоздановић 1, Босанчић, Тркуља 2, Марић, Матковић 1, Чиквинидзе, Добожанов, Шиман. Тренер: Орловић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић, Драшовић, Јовић, Томашевић 2, Ешкерт 1, Бјелић 1, В. Рашовић 3, Шормаз, Његован 2, Рацков, Обрадовић, Тановић, Јовановић. Тренер: Савић

Повезане вести

Leave a Comment