Moja Crvena Zvezda
Архива

Đorđević: „Zvezdina prednost su Delije“

Zvezdino dete, Filip Đorđević smatra da Crvena zvezda ima šansu protiv Rena, a kao najveći adut spominje Delije.

Filip Đorđević u Zvezdinom dresu

Ren je jedan od najboljih klubova u Ligi 1. Uvek su pri vrhu i nekako im malo nedostaje da se popnu na njega. Zvezdina prednost biće krcata Marakana i atmosfera koju prave Delije. Oni nisu navikli da igraju u takvom okruženju i to Zvezda mora da iskoristi, pogotovo prvih 20 minuta. Kod kuće kad ugoste najveće francuske klubove poput Liona, Marseja, PSŽ-a atmosfera nije ni približna kao u „rupi“. Fitički su izuzetno jaki, dosta trče i svi igrači su im opasni. Često sam ih gledao i uvek su tesno pobeđivali. Rezultat se gotovo uvek kretao 1:0, 2:0 2:1, čak i kada igraju sa „fenjerašima“. Verujem da Zvezda može da prođe Ren i da se plasira u Ligu Evrope. Kad će ako ne sad.“ , rekao je Filip, te je potvrdio da će gledati Zvezdu u Francuskoj.

Osvrnuo se Đorđević i na medijske priče da će on pojačati konkurenciju u Partizanu.

Grci su sve zakuvali. Zvali su me vezano za Aris koji nudi duplo manje nego što primam u Nantu i usput provukli Partizan. Ajde bar da su stavili za Zvezdu, ali Partizan… Nikad u životu. A možda je i sve to delo kuma Stefana Babovića.“ , našalio se mladi fudbaler.

Filip je siguran da će ovo ljeto napustiti Nant, ali se sledeća destinacija još ne zna.

Nant je prilično zacepio sa obeštećenjem, ali su u finansijskoj krizi i moraće da popuste pred kraj prelaznog roka. Ne ide ni njima u prilog da me zadrže jer svake godine plata mi je sve veća, a budžet kluba sve manji. Imaće veliki problem sa plaćanjem. U kontaktu sam sa menadžerom Stojićem i njemu sam sve prepustio, pa ćemo videti.“

Kao novi Filipov klub spominjao se i Ren, ali od toga vjerovatno nema ništa.

Jeste, pratili su me i zimus su hteli da me angažuju. Međutim, u Nantu nisu hteli ni da čuju. Nije bilo šanse da me puste u konkurentski klub. Veliki rivalitet vlada između Nanta i Rena, njihov okršaj nazivaju derbi Bretanje. To je nešto slično kao Zvezda i Partizan, ali u znatno manjem obliku.“ , zaključio je Đorđević.

Повезане вести

3 comments

Leave a Comment