Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Дерби непоражених у Пиониру

Нису се још слегли утисци након велике победе над Валенсијом, а Звездине кошаркаше чека нови тежак испит пред својом публиком. Овог пута у АБА лиги, у оквиру 6. кола дочекују једину екипа која као и Звезда има свих пет победа на старту, Будућност из Подгорице.

Будућност је екипа која је последњих сезона увек била у самом врху табеле, али су ретко када стизали до Ф4 фазе. Ова година делује коначно као њихова. Успон Будућности, како у АБА лиги, тако и у Еврокупу везан је за садашњег тренера Црвене звезде, Дејана Радоњића, који је и као играч предводио тај тим до наслова првака Југославије и учешћа у Евролиги 1999, 2000. и 2001. године.

Екипа из Подгорице је на свом паркету скоро деценију нерешива енигма за кошаркаше Црвене звезде, међутим у Београду су углавном лако падали.

Тим је напустило доста играча, а од носилаца игре су то учинили Колман, Акинделе, Марко Поповић и Михаиловић. Међутим, појачања која су дошла су се одлично уклопила и делује као да су само њих чекали свих претходних сезона када им је Ф4 замало измицао.

Центарску линију носи Дарко Планинић, бивши играч Цибоне. Његова замена је појачање из Широког, Роберт Рикић. Поред њих, ту је још један новајлија, Владимир Дашић. Ту су још играчи из прошле сезоне, Радуновић и бивши играч Звезде Суботић.

Спољну линију предводи дугогодишњи играч овог тима и црногорске репрезентације, Суад Шеховић, познат по убојитом шуту. Поред њега је ту још један бивши Звездаш, Витковац, као и новајлија са Универзитета у Индијана, Вил Шехи.

Бековска линија је можда и најјачи део овог тима. И у том делу тима има један играч Звезде, легендарни и увек омиљени Омар Кук, који се сматра и вођом овог тима спремног на велика дела. На позицији плеја су још искусни Ћапин, као и талентовани Никола Ивановић. На позицијама бекова играју, против Звезде увек расположени Алекса Поповић и новајлија из Лиможеса, Џеј Ар Рејнолдс, који је одлично почео ову сезону.

Навијачи су, као што рекох у уводу, још увек под утиском одличне партије против Валенсије и сјајних бравура, пре свих Маркуса Вилијамса. Верујем да је то довољно да похрле сутра увече у Пионир, гладни још атрактивнијих потеза, брзе кошарке и нових победа. Што се играча тиче, они су већ навикли на овај ритам, и сви редом упозоравају да до опуштања не сме доћи. Чекамо још увек да се разиграју Џенкинс и Дангубић у спољној линији, да Цирбес мало више и боље помаже Марјановићу у борби са противничким центрима и да Тејић коначно покаже сав свој потенцијал.

Црвена звезда Телеком – Будућност Воли, недеља, 21:00, хала „Пионир“

 

Повезане вести

2 comments

Zvezdin sin нов 1, 2014 at 19:04

Svi u Pionir da podržimo naše heroje! Iako Budućnost ima isti skor do sada po 5:0 sa Zvezdom, Zvezda je od svih timova mnogo jača i očekujem siguran trijumf. Mi imamo tim koji ima po 2 odlična igraća na svim pozicijama pa ne vidim razloge u umoru i sl. Tim koji uspešno igra Evroligu, i tim koji do sada neuspešno igra Evrokup ne mogu nikako biti u istoj ravni…

Reply
Hez нов 2, 2014 at 02:58

Upravo tako, mnogo smo jači od Budućnosti i u Pioniru ne bi smelo biti nikakve dileme o pobedniku. U Podgorici će već biti drugačije ali do tada ćemo se, računam, već odlepiti na tabeli. Zaista imamo po dva odlična igrača na svakoj poziciji izuzev na centru (tu je Bobi manje-više solo, čim izađe padamo), i u ABA ligi prvo mesto u regularnom delu mora glatko da se osvoji. U plej-ofu je druga priča, ali o tom potom.

Reply

Leave a Comment