Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Цела екипа расте из дана у дан

Тренер кошаркаша Црвене звезде, Дејан Радоњић, био је видно задовољан и добро расположен на конференцији за медије после победе његових играча над Валенсијом, а како и не би, када су црвено-бели доминирали на терену током највећег дела утакмице и сада са скором 2-1 заузимају прво место у групи Д, уз напомену да се друге две утакмице трећег кола играју у петак.

Радоњић је био врло задовољан игром Звезде, а није пропустио прилику да похвали и противнички састав:

– После недеље која је била тешка за нас мислили смо да ћемо изгледати другачије од овога, али смо одиграли сјајно од првог до последњег минута – рекао је Радоњић, а потом додао:

– Знали смо да Валенсија игра одлично у одбрани, да је сваки пад концентрације нешто што изузетно знају да искористе. Имају заиста добре нападаче који могу да дају велики број поена, са добрим играчима на позицији пет и то је могло да буде посебно оптерећење за нас. Направили смо добар амбијент пред овај меч, са жељом да против оваквог противника који је у врху шпанске кошарке уз Реал Мадрид и Барселону пружимо отпор и да ми диктирамо дешавања на терену. Одиграли смо одличан меч у којем смо градили резултат и сваког тренутка знали шта хоћемо.

10659233_822573281136903_1155339831604125945_n

Радоњић је похвалио одличну игру у одбрани својих кошаркаша нагласивши:

– Екипа Валенсије је у једном тренутку била на јако мало кошева, што је један показатељ како смо играли добру одбрану. Наравно да је велико задовољство што смо успели да остваримо победу. Честитке и навијачима који су поново били на нивоу и захваљујем им се на подршци. Надам се да ће и у недељу да буде пун Пионир и да ће нас навијачи подржати и против екипе која је уз нас најбоља у лиги како бисмо могли да квалитетно одиграмо и савладамо екипу Будућности. Осим задовољства и анализе игре, присутан је и тај лош осећај који траје од пута у Литванију због чињенице што тамо нисмо славили. Сад бисмо причали о трећој победи у Евролиги, али наравно да се нећемо превише дотицати тога. На нама је да у наставку такмичења играмо исто овако. Јесмо савладали Валенсију, али још нисмо направили добар посао, јер се он ствара тек за неколико месеци.

Тренер црвено-белих поново је упозорио да не треба претерано славити сваку победу и упадати у еуфорију, јер најважнији изазови тек предстоје:

– Мислим да је задовољство сигурно присутно не само због победе, него и због игре коју смо пружили. Али понављам, не треба да улазимо у фазу оптерећивања и да славимо победу у овом месецу који је објективно небитан, јер ће бити и лоших игара. Ни тада то не треба схватати драматично, као што ни сад не треба ово да схватамо еуфорично.

Присутни новинари у Комбанк арени приметили су велики напредак у игри Марјановића у односу на прошлу сезону, али је Радоњић истакао да цео тим заједно расте из дана у дан:

– Био сам потпуно сигуран од почетка сезоне да ће Боби изгледати много боље сада него прошле сезоне. Ипак, уз њега има још играча који су напредовали. Заправо, цела екипа расте из дана у дан, тако да мислим да не треба посебно истицати појединце и индивидуалне учинке – закључио је Радоњић.

Повезане вести

3 comments

pera окт 31, 2014 at 21:02

Odlično odigrane 3/4 utakmice. zadnju četvrtinu smo pokušali samo da održimo razliku pa je protivnik podivljao. Ne smeju se dozvoljavati ovakve rupe u igri jer na strani baš u zadnjoj četvrtini treba dobiti protivnika. Lepo je neko primetio Dangubića treba podići jer imam utisak da je na svojih 30% mogućnosti a Kalina se dokazao koševima kada jedan reprezentativac daje najviše timu u kome igra. Imam utisak da igramo malo drugačije od onog gde bi on došao do punog izražaja ali dobro mi imamo još rezerve i u Kalini i u Joviću ali i u Tejiću recimo koji je malo igrao pa i Rebiću. Njima treba dati više minuta u ABA ligi kako bi stasali do srpske lige. Partizan može da dovede koga hoće ali da vrati Bogdana ne može a onda nemaju nikakve šanse. Još nešto ne mogu se oteti utisku da su grobari isforsirali recimo Kostu Perovića u reprezetnaciji dobrih par godina a da jedan Marjanović nema mesta u toj reprezentaciji a evidentno je da bi pored Tea a to se vidi sa Wilijamsom igrao maestralno ali to neko treba da primeti i da ispravi grešku. Ranije je bilo dovoljno da je igrač u PArtizanu pa da bude reprezentativac pa zato je Tomašević i prešao kod njih. Ova Zvezda je nešto drugo ona je oslonac cele srpske košarke i sadašnje i buduće.

Reply
ds окт 31, 2014 at 18:26

Podici Dangubica podhitno,a Djenku cemo cekati znamo da je kvalitetan i ocekujem da bude najbolji kada bude trebalo,mozda je to samo trenutno stanje ali svakako da se treba i na to obratiti paznja.

Reply
MILAN KG окт 31, 2014 at 14:22

Bravo Zvezdo!!!!!! bravo RADONJICU!!!!!!! ne obracaj pasznju na pljuvace samo gazi!!!!

Reply

Leave a Comment