Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Вилијамс: Са Бобијем је лако играти

Кошаркаши Црвене звезде забележили су и другу победу у Евролиги на домаћем терену у Комбанк арени, а плејмејкер Маркус Вилијамс пружио је још једну одличну партију. Креатор игре црвено-белих нанизао је 14 поена уз осам асистенција, четири скока и две погођене тројке за индекс 17, по чему је био други на утакмици, иза неприкосновеног Бобана Марјановића, који је сакупио 27 индексних поена.

На конференцији за медије после завршетка утакмице присутним новинарима најпре се обратио Маркус Вилијамс. Амерички интернационалац поново је имао велику улогу у новом тријумфу своје екипе, али није желео да своје издање истиче у први план:

– Мислим да нас је тренер изванредно припремио за ову утакмицу. Одрадили смо добар скаутинг екипе Валенсије, одлично се припремили за њихове нападачке акције и нападали њихове најслабије тачке. Имали смо врло расположеног Марјановића, али мислим да смо и тимски играли заиста добро. Упркос томе што сте имали прилике да видите убедљиву предност у нашу корист на семафору, мислим да је ово био јако тежак меч за нас – рекао је Вилијамс.

10675530_10152370159790952_314140884879256795_n

Сјајни плејмејкер поново је похвалио Звездине навијаче који су направили фантастичан амбијент у највећој дворани на Балкану:
– Имамо заиста сјајну подршку, некада се осећамо као да смо сами на терену и као да немамо противника. Признајем да је било тешко играти у таквој атмосфери прошле године, када сам ја играо против Звезде. Стварно је фантастично за нас што имамо овакву подршку.

Организатор игре црвено-белих и вечерас је одлично сарађивао са Бобаном Марјановићем, кога је посебно похвалио:
– Боби је један од највећих људи које сам видео у животу. Није му тешко додати лопту када се отвори, има врло мекане руке којима лако хвата лопту и доста осећаја за простор. Са њим је стварно лако играти – закључио је Вилијамс.

Маркус Вилијамс је тренутно најбољи стрелац, асистент и тројкаш Црвене звезде у Евролиги. У три утакмице бележио је просечно 17,3 поена, седам успешних додавања и укупно девет погођених тројки.

Повезане вести

Leave a Comment