Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Доминација Луке Митровића против одличне Меге за наставак Звездине победничке серије!

Koшаркаши Црвене звезде савладали су екипу Мега Визуре, појачану новим појачањем, Марком Кешељом, освајачем Евролиге из 2012. и некадашњим кошаркашем Црвене звезде, у оквиру 4. кола АБА лиге. Због заузете хале Пионир, овај меч се играо у Железнику, пред 2 000 гледалаца.

4. коло АБА лиге

Црвена звезда Телеком – Мега Визура 93:77 (26:29, 25:15, 17:17, 25:16)

Дворана ФМП-а у Железнику

Гледалаца: 2 500

Судије: Војиновић, Маричић, Шундић

Црвена звезда: Вилијамс 10п, 4ас, Ребић, Дангубић, Митровић 27п (5/5 за 3, 5/6 за 2), 7ск, Лазић 2, Блажич 11, Калинић 8п, 4ск, Марјановић 20п, 9ск, Тејић, Џенкинс 4п, 4ас, Јовић 7п, 4ас, Цирбес 4. Тренер: Радоњић

Мега Визура: Кешељ 5п, Крстић, Мареља 12п, Јарамаз, Миљеновић 14п, Јокић 17п, Чантекин 6п, Тијанић 4п, Загорац 11п, Врбица, Симеуновић, Николић 8п. Тренер: Милојевић

Звезда се мучила на старту меча, примила чак 29 поена за 10 минута, пре свега захваљујући сјајним партијама Миљеновића и Јокића, који су били незаустављиви. Већ до полувремена, црвено-бели су дошли до предности, а у трећој четвртини је одржали. Последњих 10 минута донели су рутинско привођење меча крају, па је квалитет надјачао младост и таленат, али треба похвалити и честитати гостујућим кошаркашима, који су, осим Кешеља, рођени 1992. године и касније и који свакако представљају будућност српске кошарке.

Ако морамо истаћи нечији учинак у црвено-белом, то је онда Лука Митровић, који је одиграо меч каријере и погодивши пет тројки, пре свега у другом делу, трасирао пут Звезде ка победи. У првом делу истакао се и Вилијамс, а у финишу Марјановић, који је дефинитивно запечатио судбину гостију. Звезда је била сасвим добра у шуту, али је промашила шест слободних бацања.

Био је ово четврти тријумф Звезде у овој сезони у АБА лиги. Следи меч Евролиге против Нептунаса.

Toк меча

1/4

Mега је почела добро и након 4 поена Миљеновића и асистенције за Марељу повела са 6:2. Џенкинс и Цирбес су изједначили, а онда је један од најталентованијих играча Европе и најбољи кошаркаш гостију Јокић погодио тројку. Погодио је након тога и Кешељ из даљине, па су гости отишли на +6 (14:8), а серију је прекинуо Калинић, другим продором и поенима.

Звездини проблеми наставили су се и у наставку, а најбоље то показује чињеница да су гости убацили 19 поена за мање од пет минута. У игру су ушли и некадашњи играчи Меге, Дангубић и Марјановић, који је одмах постигао 4 поена и смањио на 19:14. Недуго затим у игри се нашао и Стефан Јовић, који је погодио из продора уз фаул и смањио на три поена заостатка, али је одмах узвратио изузетни Миљеновић, који је потом проиграо и Јокића, за нову тројку феноменалног центра, за великих +8 (25:17)

Милојевић је потом послао на паркет Чантекина, центиметар нижег од Марјановића, како би пробао да одбрани рекет, а у серију је ушао Блажич, који је везао четири поена и смањио на 27:23, на два минута до краја прве четвртине.

Ненад Миљеновић забележио је за 07:36 у игри 6 поена и 5 асистенција!

До краја, виђен је по кош на обе стране, па се на паузу отишло са резултатом 29:26 за Мегу.

Марјановић је имао 6 поена, 3 скока, 1 блокаду, Блажич и Калинић по 4 поена, а на другој страни, Миљеновић 6 поена, 5 асистенција, Јокић 6 поена, 2 скока, 2 асистенције, Николић и Загорац по 5 поена.

2/4

У другу четвртину Звезда је ушла много агресивније и направила серију 5:0 за 30-ак секунди игре, тројком Митровића и полагањем Марјановића. Максималних +5 (35:30) донео је Звезди Вилијамс, а потом је након можда недосуђеног прекршаја над њим, Цирбесу досуђен неспортски фаул над Кешељом. Гости нису искористили напад, а онда је Вилијамс тројком донео нову највећу предност Звезди, 38:32.

Готово од почетка меча, публика негодује након неких одлука судијске тројке, посебно Милије Војиновића.

Миљеновић је наставио свој шоу и осмом асистенцијом, овога пута за Марељу, приближио Мегу на пола коша заостатка, па је Радоњић затражио тајм-аут. Ни то није зауставило млади Милојевићев тим, који је наставио да мучи црвено-беле.

У самом финишу, промашио је Чантекин два слободна бацања, а Боби у наредном нападу погодио управо уз његов фаул и увео Звезду у последњи минута са 7 поена предности (49:42). И након 20 минута разлика је била иста (51:44).

Боби Марјановић убацио је 11 поена, уз 4 скока и 2 асистенције, а Вилијамс 10 поена, уз 2 асистенције. Митровић има 9 поена, У екипи Меге, Миљеновић је постигао 9 поена и имао чак 9 асистенција, а Никола Јокић 11 поена, 3 скока и 2 асистенције.

У другом полувремену, Мега је кренула ангажовано и агресивно и успела да смањи заостатак на четири поена, на 07:30 до краја четвртине, али је Митровић тројком поново донео Звезди +7. На тај начин постао је најефикаснији играч црвено-белих. У исто време, Миљеновић је стигао до дабл-дабл учинка за 20 минута. Звезда је одржавала стечену предност, а гости губили прикључак, али и успевали да се врате у игру у неколико наврата.

Ипак, након дугог напада Звезде, уследио је продор Калинића и поени, за максималних 62:54, у 26. минуту меча. Имали су наши момци и напад за увећање предности, али нису успели, па је Јокић погодио још једну тројку и смањио разлику. Међутим, узвратио је Митровић истом мером, погодио своју трећу тројку из три покушаја, па је уз закуцавање Цирбеса Звезда дошла до нове највеће предности (67:57), у финишу трећег периода.

До краја, гости су успели да се врате колико-толико и дођу до -7 (61:68).

Лука Митровић је имао 17 поена, Боби 11, Вилијамс 10, а на другој страни Јокић 15, а Миљеновић 10.

4/4

У последњој четвртини настављен је шоу Луке Митровића, који је везао пет поена и донео свом тиму +12 (73:61), па је Милојевић морао да затражи тајм-аут, у можда и последњем покушају да спаси меч. Мега је везала четири поена, па је и Радоњић затражио минут одмора, а серију је прекинуо, наравно, Лука Митровић!

До краја, распуцале су се обе екипе, Митровић је наставио да решета, а придружио му се Бобан Марјановић, који је у финишу потпуно „докрајчио“ гостујући тим, који исцрпљен није могао више од часног пораза.

Повезане вести

19 comments

aca nis окт 21, 2014 at 00:50

Vi koji se nista ne razumete, idite lepo na rsb info sajt i tamo imate savrseno kako Zvezda igra i odbranu i napad u analizama. Popravljamo se i rastemo iz sezone u sezonu, i Radonjic isto. Ovaj gore sto kaze da je stara garda i sto bi isterao Dzenkinsa bi verovatno celu ekipu kad ne ide na nekoj utakmici. Dangubic decko suvo zlato- sa 204 igra pik kao plej, beka, krilo sa svojih 20 godina opasno inteligentan, da nemesti sut-savrsenstvo, ali pojedini bi ga verovatno isterali jer ne daje odmah po 25 poena naravno.

Reply
milos окт 20, 2014 at 01:05

Radonjic apsolutno nema pojma, njegova filozofija se sviodi na odbranu i poene na kontranapad, a kada toga nema: aj vidite, nesto uradite u napadu, dajte Vilijamsu loptu ioi danas Mitrovicu, vidite da ga ide… Mega igra mnogo lepse, pa cak i bolje od nas, ali individualno su duplo slabiji.

Reply
ja окт 20, 2014 at 13:35

izvini koji trener je izgurao tog Luku Mitrovica I dao mu sansu u EL?Tada ste pljuvali Radonjica kako mu klinac igra protiv PAO-a kada se lomi utakmica,a sada je Mitrovic car,a Radonjic opet indijnac.

Reply
Mi loši окт 20, 2014 at 14:54

Možda ti nisi čuo za mitrovića pre dolaska radonjića, ali ja jesam. Za njega zna cela evropa, čović ga je doveo i ako ništa drugo, zbog toga mora da igra, bio bi lud, na kraju, bilo ko da ga ne pusti da igra. Nije to ama uopšte radonjićeva zasluga, jer je on upravo tu gde jeste, zato što je poslušnik. Mnogo se trudi, radi, ali mu se cela filozofija svodi na odbranu i poene iz kontre, u napadu se retko kad prepozna nešto trenerovo

Reply
moravac окт 20, 2014 at 00:37

Spadam u staru gardu navijaca ZVEZDE. Cesto sam ovde i uvek pokusavam da budem objektivan i realan. Zato cu reci nesto sto ce mozda iritirati po nekoga, kome su crveno-bele boje na srcu. Prvo, nesto o Carlsu Dzenkinsu. Amerikanac koji je doveden da po utakmici belezi 15-20. poena. Umesto toga,g.Radonjic ga goristi u odbrani. Imamo mi sasvim dovoljno specijalista za odbrambene zadatke i tu nam Djenka nije potreban. Nama na tom mestu treba pouzdan STRELAC!!! Na zalost, Djenka vec dugo to nije. Sada i o malom Tejicu. Decko je nesumnjivi talenat,tu nema zbora. Medjutim i kada je u igri on to ne pokazuje. Suvise je mekan,svilen bez dovoljno agresije i iskustva. Sta ciniti u vezi ovoga sto sam naveo? Posto je KK Crvena Zvezda profesionalni sportski kolektiv,gde se mora opravdati svaki ulozeni dinar,milosti nema!!! Svako mora dati svoj maksimum,uvek,na svakoj utakmici.Naidju utakmice kad jednostavno nece pa nece i to se moze razumeti.Ali,ako Djenka ne moze pogoditi bazen,vec duzi vremenski period,onda brate, treba sporazumno raskinuti ugovor,isplatiti coveka i umesto njega dovesti igraca koji ce rasteretiti Vilijamsa,Luku i Bobija. Igraca koji ce puniti kos protivnika sa po 15. poena na SVAKOJ utakmici. Takvih igraca ima u Juznoj i centralnoj Americi, u Australiji ima igraca da ne poveruje covek i velika vecina njih igra i za manju lovu od one koju ima Djenka kod nas. Sto se Teje tice, decka treba poslati u FMP da igra i ne sedi na klupi,da napreduje i da se kad sazri vrati nazad.Vapimo za jos jednim rasnim skakacem.igracem izrazenih fizikalija koji ce zakljucati nas reket i pokupiti sve sto se odbije od obruca.Muka mi je vise da gledam kako protivnicke ekipe iz jedne lopte imaju po dva,tri pa Boga mi i cetiri napada!!! Po celoj Evropi ima nasih igraca koji su gore navedenih karakteristika.Treba ih samo naci.Ne sumnjajte u to da bi dotrcali u ZVEZDU jer je EL magnet kome se retko ko moze odupreti. Sve ovo pisem iz jednog,jedinog razloga.Taj razlog je dobrobit KK Crvena Zvezda. Uveren sam da bi uz odlicnog strelca i odlicnog skakaca ove sezone dosli u 8. najboljih u EL. Eto, od jednog starog,odanog ZVEZDASA toliko za ovaj put. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
milos окт 20, 2014 at 01:03

Bravo, Djenka ne igra nista, apsolutno ne opravdava ulogu stranca u timu. Tejica ne bih poslao na kaljenje, jer ima prostora da igra, do duse malo, ali ima, za razliku od Rebica koji samo gubi vreme.

Reply
josif окт 20, 2014 at 09:39

Poepuno se slaze,m sa tvojim komentarom,samo ja nebih menjao Dzenku vec bi mu dao malo vise slobode u napadu a rasteretio bih ga uloge specijalca u odbrani,kako moze on da trpa kad mu se da sloboda pokazao je sa 35 poena protiv Budiveljnika.Sto se Trejica tice slazem se poslati ga u FMP a dovesti jednog skakaca.Pozz.MKD

Reply
ja окт 20, 2014 at 13:31

Sta znaci to rasteretio u odbrani? U ozbiljnim takmicenjima kao sto je EL pa donekle I ABA,igraci moraju da igraju u oba pravca.

Reply
dejca окт 19, 2014 at 23:01

Ali kao da ih uce u Megi da mrze Zvezdu, takav utisak imam… Zivi bili pa videli oni ce izgubiti od glodara sa 20ak razlike!

Reply
Delija jmp окт 19, 2014 at 22:31

Gde mi je komentar?

Reply
Mare окт 19, 2014 at 22:08

Bolje da smo igrali bez publike, vise se cuje kako navijaju za megu sa njihove klupe nego za nas, sude nam svaki kontakt, bar malo da vicu da stvore pritisak, treba malo da se motivisu ovi igraci

Reply
Marko окт 19, 2014 at 21:55

Uvijek mucenje sa Megom,znam da smo umorni sve to stoji i vec sam par puta pisao neka se i gubi samo da kraj sezone bude dobar,ali protiv Mege,Buducnosti,Cedevite ekipa koje su poslje nas najjace u Aba ligi mi ipak treba da se pokazemo jer smo kvalitetniji i da ne pravimo ovakve greske.Ono sto mene uvijek brine kod Radonjica je pasivan napad,i nije nam trebalo ovih 30 koseva u 1/4,opet kazem ne moze biti sve ni idealno ali mislim da su ekipe koje sam vec pomenu pravi test i da bas protiv njih neke stvari ne trebamo sebi dozvoliti.

Reply
MrT окт 19, 2014 at 22:58

Naravno da je mucenje jer imaju tim koji ima prosek godina 20, i svi ti „klinci“dobiju motiv vise upravo protiv Zvezde da se pre svega nametnu klubu koji je trenutno medju boljima u ABA Ligi….

Reply
РУК окт 19, 2014 at 21:23

Хахахах…дадоше нам 30 кошева четвртину, „чувена“ Радоњина одбрана. :mrgreen:

Reply
Delija mp окт 19, 2014 at 21:54

Bar ne gubimo sa 30 razlike kao ovi tvoji u Ljubljani.
Imam utisak da mnogi jedva cekaju da izgubimo da bi bacalo drvlje i kamenje po igracima i treneru,ali ne daju im sansu 😛
Gazi Zvezdo!!!

Reply
РУК окт 19, 2014 at 23:39

Нажалост, овде је дозвољено сваком малоумнику да напише шта хоће, па тако и теби…

Reply
Delija mp окт 20, 2014 at 02:05

Kuditi nekoga ko pobedjuje moze smo maloumnik poput tebe,idi sa svoj sajt nemoj da gubis ovde vreme.
Minusi dokazuju koliko si u pravi,brze bolje si postavi kometar dok nam je lose islo,vitlao si kokosku iz zgrade(mada vise mislim da iza sopstvenog obora) da izgubimo…Ali tesko,rastuzite Zvezda totalno.Jos ovi tvoji izgubili sa 30 poena razlike,mogu da mislim kako ti je

Reply
РУК окт 20, 2014 at 09:04

Овде минуси показују само колико има балавурдије и шиљокурана који се ложе на форуму…и ништа више… 😆

Delija mp окт 19, 2014 at 22:47

Xaxaxaxa..Jos jedna pobeda,a tvoji izgubili sa 30 poena razlike.Gledaj bolje kako da opstanete u ovoj ligi,mani ti nasu odbranu.Sa Radonjom do tiutle,sada konacno ima tim sa kojim moze to da uradi

Reply

Leave a Comment