Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојкаОдбојка

Звезда боља од Динама након драме!

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су тријумф у првом колу првенства Србије, пошто су у дворани Шумице савладале екипу Динама из Панчева после велике борбе резултатом 3-2 (17-25, 25-18, 19-25, 27-25, 15-10).

Црвена звезда је отворила утакмицу са два поена Љубице Кецман, али су гошће узвратиле серијом 7-1 што им доноси високу предност на првом тајм-ауту. Звезда је успела да узврати преко Трнићеве,  после грешке гостију да приђе и на један поен заостатка, а онда и до изједначења (11-11). Уместо да дођу до преокрета, црвено-беле дозвољавају Динаму да се одлепи на огромних 13-24, па до краја сета успевају само да смање разлику (17-25).

У другом сету је Звезда заиграла доста боље, уместо Ашоње на паркету се нашла Катарина Чанак, а након игре поен за поен на почетку сета, Јулија Миловиц је сјајним сервисима успела да донесе прву осетнију предност за наш тим (11-8). Гошће су покушале да запрете, али је у кључним тренуцима сјајна у пољу била Нина Росић, па је наш тим задржао предност. Одличним сервисима, овог пута Мине Поповић, предност Звезде је расла из минута у минут, све до коначних 25-18.

Звезда је веома добро отворила трећи сет, повела 4-1, а касније “кувањем“ Миловиц и блоком Трнићеве и до 10-6. Звезда је одржавала предност све до резултата 15-13, а онда као да се на терену појавила нека друга екипа. Црвено-беле су срљале из грешке у грешку, покушавао је тренер Ковачевић изменама да тргне своје изабранице, али Динамо је само увећавао резултат у своју корист, а након шест сет лопти и до освајања трећег сета резултатом 19-25.

Најнеизвеснији период игре је био четврти сет, а сјајну одбојку су приказале играчице обе екипе. И једне и друге су заиграле отворено, а прве су резултатску клацкалицу прекинуле црвено-беле након одличних сервиса Мине Поповић, што им је донело предност од 10-6. У том тренутку су знатно боље заиграле и девојке из Панчева, па се борба у потпуности распламсала. Уследили су невероватни преокрети, борба за сваку лопту, да би звездашице на крају успеле да дођу до коначних 27-25 и изједначења у сетовима.

Динамо је први стигао до вођства у петом сету, али су убрзо изабранице тренера Ковачевића узвратиле и преокренуле резултат у своју корист. Поново је Звездин сервис одиграо пресудну улогу, Трнићева је била веома добра у блоку, па је предност црвено-белих достигла недостижних 13-9, а нешто касније и коначних 15-10!

 

Повезане вести

Leave a Comment