Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти започињу сезону стартом у Регионалној лиги

Ватерполисти Црвене звезде, шампиони Србије, започињу нову сезону стартом у Регионалној лиги против Морнара БС из Сплита, 20.15х „11.април“.

После пуно приче и перипетија, Триглав Регионална лига са клубовима из Србије је стартовала прошлог викенда, а црвено-бели били слободни у 1.колу због иступања Опатије. Групу Б са Црвеном звездом још чине дубровачки Југ, Јадран из Херцег Новог, новосадска Војводина, Приморац из Котора, загребачки Медвешчак и Морнар из Сплита. Иако, првобитно није требало да буде тако, па су Младост из Загреба и Будву, заменили „земљаци“ Морнар и Јадран. Како ће се даље одвијати, видећемо.

Током лета Црвену звезду је напустио цео тим, асови, иако је груба реч напустити, осим дива на клупи. Капитен, најбољи ватерполиста света, без обзира на проглашење и мишљење Фине, Андрија Прлаиновић се вратио у Про Реко, ас Никола Рађен је појачао братски Олимпијакос, Борис Вапенски је појачао Егер, Марко Аврамовић Орадеу, Филип Кљајевић и Никола Вукчевић инстабулски Галатасарај, Петар Ивошевић је прешао у турску Јузму, Џон Ман у Марсељ, а Михајло Милићевић ће наставити у САД. Дејан Савић на располагању има браћу Рашовић, новог капитена Саву Ранђеловића и хоботницу Дениса Шефика, уз Марка Драксимовића на голу који су окосница тима. Нове наде и таленти су дошле у клуб – Александар Његован (Војводина), Радомир Драшовић (Београд), Димитрије Обрадовић, Иван Рацков и Никола Томашевић (Партизан), Вељко Танкосић и Ђорђе Бијелић (Сингидунум), док се Никола Ешкерт вратио са позајмице из Фиренце. Млади Колашинац, Јовановић, Кнежевић и Тановић који су са тимом од прошле сезоне, могли би да добију већу минутажу.

Шта очекивати? Питање које сви постављају. Борбу и стрпљење. Дејан Савић креће од нуле, као што је кренуо 2011.године са Рашовићима и Ранђеловићем, а данас су они носиоци тима и капитени. Шампиони Европе. Они су тада имали Пијетловића, Васовића, Ивошевића, затим Прлаиновића, Рађена. Данас нови клинци имају њих. Да ће бити тешко, другачије не може, али не треба дизати глас и руке после пораза, већ пустити глас да навија и руке да бодре. Ниједан меч се није десио а да Црвена звезда из базена није изашла ознојена, као да је било играно на трави или паркету. Дејан Савић је шампион и победник, иако не верујете у друге, верујте у њега. Када градите кућу, морате имати темељ и кров, да би дизајнирали и уносили намештај. А постављање темеља и градња крова траже време и рад и материјал. Ми можемо да им дамо подршку. Ништа не кошта, пуно значи. Постоји једна прича која каже да се Буда једном изгубио и да је дошао до шуме и стао код великог стабла дрвета. Пришао му је слон, парафраза, и рекао да не воли да га види обесхрабреног. После разговора, Буда се вратио одакле је кренуо, на почетак, да нађе пут. Одговор. Ако се нађете у ћорсокаку, вратите се на почетак да нађете пут.

А пут до успеха ће тражити Дејан Савић и Денис Шефик, Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Марко Драксимовић, Никола Ешкерт, Александар Његован, Димитрије Обрадовић, Радомир Драшовић, Иван Рацков, Ђорђе Бијелић, Никола Томашевић, Вељко Танкосић, Владимир Тановић, Колашинац, Кнежевић и Јовановић. Да ли и ми са њима? Одговор можете дати већ данас. Директан пренос је на Аренаспорту, али само за оне ван Београда. За Београд је обезбеђено уживо, сви заједно на 11.априлу.

Црвена звезда – Морнар БС Сплит, 8.октобар 20.15х, СЦ „11.април“. 2.коло Триглав Регионалне лиге.

Тражимо пут! Дођите!

Повезане вести

1 comment

Mikri окт 8, 2014 at 11:27

Svaka čast za tekst, u što većem broju da se dođe večeras!
Napomena, Drašović je došao iz VK Singidunum a ne VK Beograd, i prvom timu se pridružio i mladi Petar Jović, rođen 1997. 🙂

Reply

Leave a Comment