Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић и Лазовић уочи меча у Крушевцу

У суботу, 13. септембра, Црвена звезда ће покушати да и у петој узастопној утакмици забележи победу. То неће бити нимало лак задатак, јер ће их у Крушевцу докечати веома мотивисана екипа Напретка, која је до сада освојила свега један бод.

Тежине меча су свесни и шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, и један од најбољих фудбалера, Дако Лазовић, који наводе да очекују борбен и агресиван Напредак, али и Црвену звезду која ће умети да одговори на такву игру домаћина.

– Очекује нас најтежа утакмица до сада, самим тим што идемо у госте екипи Напретка чији тренутни пласман на табели није реалан показатељ квалитета овог клуба. Ту су играчи које сам ја фактички до јуче тренирао, провео тамо прелепих шест месеци и са њима направио добре резултате. Знам да Напредак има само један бод, и колико сам видео, ишли су на мини-припреме у овој паузи, по први пут одлазе у карантин уоћи неког меча, и на њима је велики притисак који су сами себи наметнули. Они ће желети да нас победе, али једно су жеље, а друго могућности. Ми размишљамо као и увек, спремамо се и даћемо све од себе да забележимо нову победу пред, очекујем, пуним стадионом.Тек јуче смо се сви скупили и одрадили заједнички тренинг после две недеље, и то је једино што ме мало брине, али то не мора ништа да значи. Ми се знамо, тренирамо већ два месеца заједно, и моји играчи знају шта ја тражим од њих. Верујем у њих, они играју у Црвеној звезди и самим тим су најбољи у Србији – рекао је Лалатовић у уводном излагању.

Његово мишљење дели и Дарко Лазовић.

– Очекује нас можда и најтежа утакмица до сада, јер Напредак има само један бод и императив победе. Али сматрам да не треба толико да гледамо њих, већ да одиграмо као у ова четири кола, и ако исто тако уђемо у утакмицу, мислим да неће бити проблема.

Лалатовић се осврнуо и на нешто слабији почетак сезоне Напретка, из угла некадашњег тренера овог клуба.

– Не могу да кажем да је Напредак слабији него прошле сезоне, то су играчи које сам ја тренирао прошле године. У питању је сјајан састав са добрим игачима, можда се нису најбоље снашли са новим тренером, нису ушли најбоље у првенство. Сада су у паузи одиграли пријатељску утакмицу против Борца из Чачка, и победили су 2:0. Послао сам своја два сарадника да одгледају ту утакмицу. Ради се о агресивној екипи, знам колико могу и колико су опасни, и ако не уђемо у утакмицу са 120% својих могућности, нећемо победити. Знам на шта ће они бити спремни, и тако како они уђу против нас, ми морамо ући још јаче, а знам да хоћемо – ми смо тако тренирали ове недеље, и зато верујем у нову победу Црвене звезде – објаснио је тренер црвено-белих, који је нагласио да нема повређених фудбалера, а да је једино неизвестан наступ Дарка Лазића.

– Опоравили су се сви играчи, једино је Лазић осетио бол у ложи пре два дана. Јуче и прекјуче није тренирао, а да ли ће бити спреман за сутра, сазнаћу данас од медицинског особоља. Ја се надам да ће он бити спреман да заигра сутра, а уколико не буде, имаћемо адекватне замене – рекао је Лалатовић, и додао да Катаи још није спреман, али да очекује да ће бити велико појачање за Црвену звезду.

Упитан колико је екипи лакше да побеђује када наспрам себе има тим који такође жели победу, Лалатовић је одговорио:

– Свакако да нам је лакше. На пример, у утакмици против Спартак из Суботице, стекао сам утисак да не желе да пређу центар. Фактики су играли са четири штопера испред свог гола. Добро су се бранили током већег дела утакмице, а  ми смо стварали шансе и нападали. Јако је тешко пробити неку екипу која се брани са толиким бројем играча, али на крају смо успели да победимо. Моја филозофија, док сам био тренер Вождовца и Напретка је била да је боље да изгубим 3:1 или 4:2, али да играм фудбал, да стварам шансе, јер само тако играчи могу да напредују. Ако се играчи бране 90 минута, не могу да напредују, то је за њих погубно. Али то је све до тренера, да одлучи како жели да игра против великих тимова. Ја сам сигуран да ће Напредак ићи на победу против нас, имају само један бод и победа им је императив. Нама је са друге стране импертив да одбранимо титулу, и „напашћемо“ такође три бода.

Доста се у последње време прича и о (не)квалитету терена у Србији. Своје мишљење о томе, као и како терени утичу на игру екипе, дали су и Лалатовић и Лазовић.

– Ми имамо технички потковану екипу. Не волим да тражим алибије у терену, какви су за нас, такви су и за наше противнике. Ми морамо имати нашу игру, и морамо покушати да и на лошим теренима победимо ривале. Ја бих волео да сви наши противници имају добар терен, и сигурно је да нам тренутно стање терена у Србији отежава посао. И ми, овде на помоћним теренима где тренирамо, имамо један који је мало бољи, и један који је лошији, и када се спремамо за гостовања, тренирамо на том лошијем како бисмо се прилагодили условима који нас чекају – објаснио је Лалатовић, а на његов одговор се надовезала и „Звездина осмица“:

– Терен може да утиче на резултат, али сви ми играчи смо навикли и на добре и на лоше терене. Ми овде имамо добар терен што нам доста значи, али када одемо на страну, морамо да играмо како знамо и умемо. Шта да радимо, таква је ситуација у већини клубова у земљи – рекао је Лазовић.

Повезане вести

1 comment

dr сеп 13, 2014 at 14:39

hoce li negde biti prenosa ? Neki link ?

Reply

Leave a Comment